Изчезна ми подсветката!
Изчезна ми подсветката!
Здравейте, сори ако повтарям тема, не намерих с търсачката по ключова дума "подсветка". Та значи, изчезна ми подсветката на таблото. Имам си лампи в купето, лцд-тата които показват километрите и часовника светят, всичките ми бушони са здрави... Някой да има идея от кво може да е това ? Колата е голф3 1.6 АБУ. Благодаря предварително. (все пак ако някой знае кой бушон отговаря за целта, моля да ми каже, че не съм много сигурен).
При мен като изчезна осветлението смених и дветe крушки обаче едната беше здрава а пак не светеше таблото. Понякога като друсне силно присветва и пак изчезва...
Не ми се сваля пак таблото и си карам така
Но имам едно счупено краче и таблото малко се клати ...
Подозирам че не е проблема в крушките.
Дали не може да е от регулатора на силата на осветлението на таблото или нещо друго ?
Колата е Golf 2 GL 1991
Не ми се сваля пак таблото и си карам така

Но имам едно счупено краче и таблото малко се клати ...
Подозирам че не е проблема в крушките.
Дали не може да е от регулатора на силата на осветлението на таблото или нещо друго ?
Колата е Golf 2 GL 1991
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам подобен проблем още откакто си купих голфето (МК3, ABD). таблото гасне когато му скимне (едната крушка съвсем не свети), но като го шамаросам отгоре и се оправя. за смяна ми е и крушката на врътките на парното. къде могат да ми ги сменят, щото мен ме е страх да бутам където не ми е работа? (ваското1 не искам да го занимавам с такива дреболии)
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
bbaev написа:... за смяна ми е и крушката на врътките на парното. къде могат да ми ги сменят, щото мен ме е страх да бутам където не ми е работа? (ваското1 не искам да го занимавам с такива дреболии)
Лесно се сменят.
1. Пъхаш една отверна на пластмасата отстрани на врътките и тя излиза (на "щрак" захващане е).
2. Там има 4 винта, които се отвинтват.
3. Махаш пепелника - и там има още 2 винта, които се отвиват.
4. Внимателно и леко под ъгъл изваждаш наполовина целия блок с врътките (внимателно, че са с жила).
5. Отзад има прозрачен световод и отгоре му - една бяла пластмаса, която е на "щрак" зъбчета - помагаш си с една отверка и тя излиза.
6. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измиваш (световода, бялата пластмаса, озеленителите и световодите монтирани отзад на предният панел) със сапун или веро и леко топла вода. Малката лампичка би трябвало да се вижда - извади я и си купи такава (в Шел продават за около левче). Мисля, че беше 1.2 или 1.8 вата, но колегите казват, че и 2W стават.
7. Сглобяваш всичко наобратно.
Ето тук има снимки (гледани от обратната страна и жилата са свалени):
http://blauertacho.de/doc/vw/golf_3/Heizung/umbau_eines_golf_3_vento_heizungsregler_auf_rot_blaue_beleuchtung.htm
Работа за около час

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”