Счупено задно стъкло.Комби В5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
martimitev
Автомобил:
Двигател:

Счупено задно стъкло.Комби В5

Мнениеот martimitev » Нед 27 дек 2009 17:51

Здравейте колеги.Случи ми се нещо странно,както карах колата и ми се счупи задното стъкло на колата а тя е В5 Комби.5мин.преди това ме изпревари една друга кола и ми напръска колата със сняг и киша предполагам че някое камъче е ударило и стъклото.Само не разбирам ако е така защо 5мин.по късно се счупи или може би причината е друга.Та въпроса ми е колко струва такова стъкло и мога ли да си го сменя сам. love.vw

Потребителски аватар
Branimir.Krastev
Автомобил:
Двигател:

Re: Счупено задно стъкло.Комби В5

Мнениеот Branimir.Krastev » Нед 27 дек 2009 22:17

всички фирми за автостъкла правят и монтаж(който е включен в цената), така че въобще не се занимавай сам да монтираш...а и сам най-вероятно ще прецакаш работата :roll: и не си взимай китайско или турско :wink:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 28 дек 2009 11:06

Оригинално има само в оторизираните сервизи.За задно няма проблем и ментак да е.Предно за В5.5 в Сакар миналата година беше 901лв с монтажа.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 28 дек 2009 14:09

Стъклото е лепено колега, така че наистина работата по демонтажа и монтажа е за сервиз за автостъкла. Аз лично съм доволен(а също и доста други колеги и познати) от "Кобра". И китайско да сложиш няма нищо лошо. Е по-качествени се водят Guardian т.н. европейски(не знам къде ги правят) и са с ок 20-25 процента по-скъпи.
За пример китайско челно стъкло с тъмна лента за Б4 това лято струваше 120 лв., а европейското 154 лв.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 28 дек 2009 19:44

Сам тръдна работа да си го сложеш !
Монтажа трябва да знаеш струва кеш !

Потребителски аватар
martimitev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martimitev » Пон 28 дек 2009 20:30

Да колеги оригинално ще е стъклото така или иначе понеже не съм във страната.Аз ви попитах за цената за да я сравня със тукашните а те са от 166 до 250 евро плюс 30 евро за лепило.а за поставяне цената е между 150 и 250 евро.Толкова ли е сложно това поставяне.Специялно във VW ми искат 250+30+250=530 евро.Някой има ли престава каква е цената във Бг.Аз дори обмислям вариянт да си го смена във България като се пребера а до тогава колата на топло във гаража ако цената е много ниска у нас.

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Пон 28 дек 2009 21:52

Здрасти колега!
Задно стъкло с монтажа ще ти излезе максимум 150 лв.Не давай повече ако ти поискат.Просто питай предварително на няколко места.Задължително провери отоплението дали всички пътички загряват и чак тогава да ти слагат стъклото.

Потребителски аватар
martimitev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martimitev » Чет 31 дек 2009 2:40

petkow написа:Здрасти колега!
Задно стъкло с монтажа ще ти излезе максимум 150 лв.Не давай повече ако ти поискат.Просто питай предварително на няколко места.Задължително провери отоплението дали всички пътички загряват и чак тогава да ти слагат стъклото.

Колега за цената сигурен ли си ако е така ще си го сменя във България когато се пребера че разликата идва 8 пъти.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Чет 31 дек 2009 10:52

martimitev написа:Колега за цената сигурен ли си ако е така ще си го сменя във България когато се пребера че разликата идва 8 пъти.

Марти, вече няколко отговора имаш за цената. Щом не вярваш, попитай Гугъл. Аз не съм запознат с въпроса, но ето какво намерих за 30 сек. :http://www.bezplatno.net/listing-153429-AVTOSTUKLA__PITON.html
А как възнамеряваш да докараш колата в България без стъкло?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 31 дек 2009 12:08

Кобра за 30-40мин. си готов. :D
Наскоро на едно Берлинго сменях 115лв. с монтажа. А на него задното му стъкло е като футболно игрище :lol: Обади им се предварително да не чакаш!!!!

И да знаеш, че в автара ти на местожителство не се пише Balgaria, ами се пише Bulgaria, че е смешно!

Потребителски аватар
martimitev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martimitev » Чет 31 дек 2009 21:32

ARusev написа:
martimitev написа:Колега за цената сигурен ли си ако е така ще си го сменя във България когато се пребера че разликата идва 8 пъти.

Марти, вече няколко отговора имаш за цената. Щом не вярваш, попитай Гугъл. Аз не съм запознат с въпроса, но ето какво намерих за 30 сек. :http://www.bezplatno.net/listing-153429-AVTOSTUKLA__PITON.html
А как възнамеряваш да докараш колата в България без стъкло?

Във момента съм и сложил найлон на мястото на стъклото,така мога и да я докарам до България ако реша да го сменя там.Тук колата не ми трябва и си стои във гаража /който е утопляем/ love.vw Благодаря ви за информацията колеги.Честита ви нова година на всички. :beer

Върни се в “Passat”