Здравейте,
До колкото видях има подобно заглавие на тема, но моят проблем е друг, извинявам се предварително ако е станало дублиране!
Проблемът ми е следния...... чистачките на Голфа работеха перфектно,НО ми се пукна предното стъкло и се наложи да го сменя, след смяната на стъклото дойде и дразнещото почукване на предна лява чистачка в колоната на колата от външната страна. Имам предвид, че когато ги пусна, при пълния си оборот лявата чистачка има контакт с колоната. Гледах я отвън....преди да има допир с колоната има гумено уплътнение на прозореца, но явно не я спира. Искам да попитам някой запознат има ли някакво ограничение в радуса на въртене на чистачките, за да огранича допира с колоната и дразнещото чукане при всеки оборот?
Благодаря пердварително.
Проблем с чистачките на Голф4
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с чистачките на Голф4
Извади тапата в основата на рамото отвий болта който ще видиш и презацепи рамото.При монтажа не са го зацепили като хората.Има шлици на рамото и на основата която го върти просто премести рамото малко.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Абсолютно е прав колегата Кирил!
Бих добавил само, че за да е всичко ОК и за да не пускаш после теми, "Защо започна да ми чегърта чистачката", когато презацепваш рамото гледай ъгъла между стъклото и перото на чистачката да е близък до 90 градуса, понеже естествено надали ще можеш да го уцелиш точно на око.
Бих добавил само, че за да е всичко ОК и за да не пускаш после теми, "Защо започна да ми чегърта чистачката", когато презацепваш рамото гледай ъгъла между стъклото и перото на чистачката да е близък до 90 градуса, понеже естествено надали ще можеш да го уцелиш точно на око.
- k3rtikov
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите и на двама ви..утре след работа ще направя корекцията, като го управя ще пиша.
- k3rtikov
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих ги! Може да изтриете темата!Благодаря за помоща
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”