Помагаите.голфчето не пали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Помагаите.голфчето не пали

Мнениеот pas1.8mi » Нед 27 дек 2009 19:48

vw_derby написа:вече взех колата от сервиза.Оказва се ,че компютърът им показва,че е зацапан дебитомера от неизгорелите газове,постоянно давене на мотора,защото моното е в изобилие от бензин,дистрибутрната капачка,палеца и на края температурния датчик(които смених миналата зима).Майстора от сервиза ми каза ,че било пълно с ментета датчици.(преди да го смена колата пак придръпваше и гаснеше когато си изка,държеше около 200-500оборота).
утре отивам на работа,минавам вимам части и други ден я започвм.Ще пиша пак.

При ААМ такова нещо НЯМА!

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Нед 27 дек 2009 20:02

pas1.8mi написа:
vw_derby написа:вече взех колата от сервиза.Оказва се ,че компютърът им показва,че е зацапан дебитомера от неизгорелите газове,постоянно давене на мотора,защото моното е в изобилие от бензин,дистрибутрната капачка,палеца и на края температурния датчик(които смених миналата зима).Майстора от сервиза ми каза ,че било пълно с ментета датчици.(преди да го смена колата пак придръпваше и гаснеше когато си изка,държеше около 200-500оборота).
утре отивам на работа,минавам вимам части и други ден я започвм.Ще пиша пак.

При ААМ такова нещо НЯМА!

кое го няма

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Нед 27 дек 2009 21:08

Дебитомер-а ;) :beer

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 27 дек 2009 21:16

jorko-1 написа:колега моят съвет е да видиш дали не ти се е пооткъснал ангренажният ремък..от това което обясняваш точно на такъв проблем ми прилича

zigzagzug написа:Не е това колеги.Ангренажния ремък е здрав и върти двигателя.От кабелите на свещите има ток да те утрепе.На бензин няма да запали то е ясно,щото дюзата е запекла на отворено и пълни цилиндрите.Ама тя дали влияе на това,че не пали и на газ.Не знам как да го запалия на газ.Някакви идеи?

Той ангренажа може да си е там и да върти, обаче да не е на белези, да е избягал, превъртял и да няма компресия.
Така беше с моята кола, до вчера когата 2ма видни форумни майстори оправиха :bowdown .
п.п. моя беше избегал 5 зъба, как да запали ? mhihi

Потребителски аватар
vw_derby

Мнениеот vw_derby » Пон 28 дек 2009 7:41

pesho_sl написа:Дебитомер-а ;) :beer

ДАЛИ,ГО НЕМА

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пон 28 дек 2009 10:13

vw_derby написа:
pesho_sl написа:Дебитомер-а ;) :beer

ДАЛИ,ГО НЕМА

Може и без да викаш да ми кажеш. Аз просто написах какво е имал в предвид колегата.
П.П. А и ако може да ми кажеш къде точно се намира, че аз на моя двигател, който също е ААМ не виждам такова нещо. А по принцип дебитомера си стой след въздушната кутия по въздухопровода към инжекцията, докато при моното май няма такова нещо.
Изображение
Показвам тази снимка, понеже двигателя е пълна инжекция, а не моно и се вижда къде е дебитомера.

Потребителски аватар
vw_derby

Мнениеот vw_derby » Пон 28 дек 2009 18:37

pesho_sl написа:
Изображение
.

ще обясна по тази снимка която е дал колегата.
Та тръбата която отива към инжекциона или моноинжекциона,където влиза в самата пластмаса на инжекциона,та при пълната инжекция е да кутията на филтъра,а про моното е под самата пластмаса.То е едно като пишка,такова стърчащо.Евентуално утре ще кача снимки.

Потребителски аватар
vw_derby

Мнениеот vw_derby » Вто 05 яну 2010 17:44

оказаха се много неща които ги смених и вече няма проблем,до вчера сутринта,когато пак не искаше да запали.Бях сменил дистрибуторна капачка,палец,кабели за свещи,почистих моното-колата пееше.Но вчера разбрах че иа и друго.Както и да е ,с много мъки я запалих.Свърших си работа и се прибрах.Но тази сътрин пак.Спомних си че в сервиза майстора ми спомена и за темп. датчик.След 10тина мин въртене отидох и свалих буксата на датчика-калата направо запя,но като загрее почва да прави номера.Та сега трябва да сменя и датчика и дано всичко се оправи.

Поздрави

Потребителски аватар
zigzagzug
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zigzagzug » Нед 10 яну 2010 22:32

Колеги,ма запалих я.Вчера с едно приателче проверихме ангренажа и се оказа,че е прескочил с около 10 зъба.Сменихме ремъка,ролата масло и всички филтри и резолтата е на лице.Благодария ви за вниманието.А само да питам,може ли тук да попитам от къде може да си намерия широк нож за бронията или трябва да отворя нова тема?

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Нед 10 яну 2010 22:34

zigzagzug написа:Колеги,ма запалих я.Вчера с едно приателче проверихме ангренажа и се оказа,че е прескочил с около 10 зъба.Сменихме ремъка,ролата масло и всички филтри и резолтата е на лице.Благодария ви за вниманието.А само да питам,може ли тук да попитам от къде може да си намерия широк нож за бронията или трябва да отворя нова тема?

Цъкаш на търсачката и там в раздел "Авточасти и аксесоари" проверяваш за широк нож. :beer

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 11 яну 2010 9:57

Публикувано на: Нед Дек 27, 2009 22:16

blinder написа:Той ангренажа може да си е там и да върти, обаче да не е на белези, да е избягал, превъртял и да няма компресия.
п.п. моя беше избегал 5 зъба, как да запали ? mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”