Първа фаза на проблем със скорости

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Първа фаза на проблем със скорости

Мнениеот Ico_Polo » Вто 22 дек 2009 19:28

Здравейте колеги,
Прегледах голяма част от темите за проблем със скоростната кутия, и останах втрещен :horror: , някакви цени от по 500евро, някакви изказвания "от 3 години си търся ск. кутия, и - няма", някакви съвети от сорта "по-добре я продавай с дефектните скорости". А се насочих към темата, защото от миналата седмица имам оня щракащ шум, като от полуоска, само, че идва от скоростната кутия. Появява се рядко, но от самосебе си няма да изчезне, та въпроса ми е:
Има ли нещо което мога да направя, докато е време, за да предотвратя по-нататъшното разбиване? Колата е Поло 6Н2 1.4 16клапана 75 коня 2001г, двг. AUA, a номера на кутията не го знам.
Мисля да сменям маслото, но не знам дали с по-гъсто, или по-рядко, и дали ще се оправи, или си иска разглобяване.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Първа фаза на проблем със скорости

Мнениеот doc_j » Сря 23 дек 2009 7:46

Маслото на скоростите до сега не си ли го сменял? Между другото, ако оня щракащ шум идва при стабилно стъпване върху газта - прегледай си съединителя.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Сря 23 дек 2009 16:22

Не го смених, не стигнаха парите до там, но му проверих нивото - на милимунда под преливника. А съединителят найстина си е за смяна, педала взе да отдяля мн. горе, но за сега няма приплъзване и затова още не мислех да го сменям, но щом казваш, че може да е от него, ще трябва да се сменя.

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Сря 23 дек 2009 23:14

Маслото на скоростите трябвало да се сменя на около 100 хил.км., за да няма проблеми :012: .
Четохме го с един таксиджия в сервизната книжка на неговата Дачия, когато му казах, че всички около мене само доливат - никой не сменя :D .

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 28 дек 2009 10:34

колега, моито поло е 1,9 D с демпферен съединител. преди около година започна от време на време да прещраква нещо, не му обърнах внимание. докат оедин път когато най много ми трябваше ме остави на място.така, че провери съединителя, една проверка ще ти коства един ден в най лошия случай и ще ти отговори на някои въпроси.
вече съм с нормален съединител и за сега нямам проблеми.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пон 28 дек 2009 18:56

grishitu написа:колега, моито поло е 1,9 D с демпферен съединител. преди около година започна от време на време да прещраква нещо, не му обърнах внимание. докат оедин път когато най много ми трябваше ме остави на място.така, че провери съединителя, една проверка ще ти коства един ден в най лошия случай и ще ти отговори на някои въпроси.
вече съм с нормален съединител и за сега нямам проблеми.

Мерси колега, чакам мааалко по-слънчеви дни и мисля да похарча малко парички - съединители, масла, семеринги, грез в полуоките и други "слаби места".

scott
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scott » Пон 28 дек 2009 19:57

Аз си смених маслото на кутията и е доста по добре от преди,все пак това са стари коли,и почти всички имат теч от кутията
Моя съвет е всяка година да се прави профилактика за да няма проблеми после и търсене на кутия

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Съб 02 яну 2010 22:32

Честита нова година колеги,
проблемът е локализиран, вътрешното каре нещо се ебавало, и майстора му го намести :lol: Благодаря на всички за отговорите и успехи през новата година! :да:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”