Вероятен проблем - идеи какво може да е?

Техническа и сервизна информация за Passat
BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Вероятен проблем - идеи какво може да е?

Мнениеот BG_POLICE » Вто 15 дек 2009 23:57

Ами значи да опиша случая. Първо касае се за Пасат 5. Та проблема е следния - когато колата е изключена от скорост и е по инерция или когато е на скорост но не подавам газ всичко е ок. Проблема се получава когато съм на скорост и подавам газ - чува се едно неприятно стържене. Тук е мястото да отбележа, че съединителя ми е на издихания (отделя страшно високо но за момента не боксува и не прилпъзва)Та сега не зная дали този шум е от съединителя или е възможно примерно скорости. Ако е съединител ок така или иначе ще го сменям но иначе не е добре и се чудя дали да карам или не. Ще бъда благодарен ако споделите опит и ако някой е имал подобен проблем да каже какво е било и как го е решил.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Вероятен проблем - идеи какво може да е?

Мнениеот Петър Петров » Сря 16 дек 2009 0:08

Колега, кажи какъв мотор е та да се знае какъв ти е и маховика! Забелязал ли си къде почва да отделя? Пишеш, че отделя високо - високо е зацепил напълно или високо започва да отделя, щото ако почва ниско да отделя, а зацепва високо, това говори и за притискателен диск, евентуално маховик ако е демпферен.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 16 дек 2009 0:17

Двигателя е 2.3 VR5. Съединителя все едно има празен ход до последно и тогава зацепва. Просто е за смяна и го чакам всеки момент да започне да приплъзва. Но ме притеснява това стържене.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 16 дек 2009 14:34

Ами аз оттук не мога да ти кажа нищо със сигурност, но вземи и свали кутията и виж първо съединителя как е, оттам вече ще видиш ако е там проблема, ако не е - търсиш друго. Онзи ден идва един приятел и вика - бе нещо стана - съединителя боксува ама и нещо дрънка. Свалихме кутията и познай - венеца беше изпаднал от маховика... Така че - не се мотай ми сваляй кутията да не стане някоя по-голяма магария. Айде със здраве...

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 17 дек 2009 10:24

Колега тази манипулация е доста скъпа а сам не мога да я направя. Мисля че няма смисъл да разглабям да видя и накрая да нямам пари да го оправя. Засега съм решил да събера пари за съединител и като отида свалят сменяват и ако има още нещо ще се мисли. Сега искам просто да разбера дали бих могъл да карам така колата докато събера пари. Само това срържене ме притеснява, но нямам избор пари няма а колата ми трябва не мога да не я карам. Знам че може би рискувам най-малкото защото не зная на 100% на какво се дължи това стържене но просто няма как. Аз затова пуснах темата ако мопже някой да сподели за същия проблем и да зная горе долу какво може да е. Ами засега карам събирам пари за ремонт и чакам за идеи от ваша страна какво ще да е тва чудо. Мерси!

vw20v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw20v » Чет 17 дек 2009 12:31

на такъв въпрос няма отговор.Какво значи ще събера пари.Като не можеш да отстраниш проблема ,защо питаш, карай докато се счупи и после на моргата, защото няма да имаш пари.Защо не отидеш в някой сервиз ами задавате въпроси , като че ли във форума не са специалисти ами гадатели.Този форум взе да изпростява доста, очаквам някой въпрос от типа" Къде ми е Якето от миналата зима" и току виж някой умник ти е отговорил.Подобни теми изобщо не трябва да се допускат от модераторите.То не бяха въпроси от сорта "Мога ли да карам без турбина","Мога ли да сложа фарове от Б5,5 на Б5", която интересно още не е заключена ,а не вярвам да е за раздел ремонти, по-скоро за раздел пернишки тунинг и т.н.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 17 дек 2009 17:54

vw20v написа:на такъв въпрос няма отговор.Какво значи ще събера пари.Като не можеш да отстраниш проблема ,защо питаш, карай докато се счупи и после на моргата, защото няма да имаш пари.Защо не отидеш в някой сервиз ами задавате въпроси , като че ли във форума не са специалисти ами гадатели.Този форум взе да изпростява доста, очаквам някой въпрос от типа" Къде ми е Якето от миналата зима" и току виж някой умник ти е отговорил.Подобни теми изобщо не трябва да се допускат от модераторите.То не бяха въпроси от сорта "Мога ли да карам без турбина","Мога ли да сложа фарове от Б5,5 на Б5", която интересно още не е заключена ,а не вярвам да е за раздел ремонти, по-скоро за раздел пернишки тунинг и т.н.

:shock :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Е те тека не съм се смял от много време.

Колега правиш си скъпи експерименти с колата. Иначе като чета така се замислих да не е някоя ролка на ремъците? Отвори капака и се ослушай като подаваш газ леко какво се случва. А най добре започни със съединителя, че ако не е от него и стане нещо верно ще се видиш в чудо.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 17 дек 2009 18:02

Първо пич ако не можеш дадеш мнение относно проблема по добре просто не пиши!Мисля че този форум е за споделяне на проблеми и евентуални решения и мнения. Точно затова пуснах тремата не за да ми предложи някой да ми оправи колата без пари, а за да спдели някой ако е имал същия проблем как го е решил, съответно къде, за да не попадаме после на пишман маистори най-малкото. Ако не ти харесва темата - твой проблем! Просто не пиши ако няма да бъдеш полезен.
Така чакай че се отплеснах. По отношение на на въпроса с ремъка и ролките. Напоследък чувам виене на ремък сутрин рано като запаля колата. Доколкото зная той е само един на тоя двигател и ще го видя тези дни, но мисля че не е там проблема, защото на място го няма като подавам газ, само в движение и само на скорост!!Благодаря на изразяващите мнение ПО ТЕМАТА колеги :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 18 дек 2009 12:29

Пич, не знам какви мнения ще получиш тук и колко точни ще бъдат, но моя съвет е,освен мненията които ще чуеш тук, да отидеш и до някой сервиз, та да си кажат и те мнението. Ако трябва върви и на два сервиза за да чуеш повече мнения. Сигурен съм, че затова няма да ти вземат пари. Все пак проблемът ти може да е доста по сериозен и вземането само в предвид на форумски мнения да е несериозно.
Успех и дано не се окаже нещо много финансоемко :да:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 18 дек 2009 13:14

Да колега така смятам да направя и дано си прав за финансовата част на нещата :)

Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiriko » Пон 28 дек 2009 19:12

Колега този двигател е с демферен маховик , ако продължиш да караш вместо да минеш само с феродов диск , отиваш на коплект съединител(притискателен , феродов и лагер) + маховик = ~ 1300лв ;но щом имаш шум , според мен е маховик ;
Ролките шумят еднакво и по инерция и на скорост ;

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 28 дек 2009 19:31

Колега аз и без тва съм решил да сменям целия комплект на съединителя и това не ме притеснява, за цена ми бадиха 300 лева, като за мен. А гледам си запознат аз не разбирам много маховика сменя ли се със съединителя и въобще обясни ми как стоят нещата общо взето там че хич ме няма :)

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Пон 28 дек 2009 20:03

здравейте не разбирам твърде но това което му го прави си е за цял комплект съединител и много лошо преди да имам пасат имах лагуна правеше по същия на4ин съ4уствам ти колега ама не вярвам да е дребен проблем и да минеш с 300лв ако в така ще се радвам за теб но съм в дълбоко съмнение

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Пон 28 дек 2009 20:06

ако при отделянето или да го кажем при тръгването ти го прави тоя номер си за като каза колегата там някаде 1000-1200лв зависи с какви отстъпки ще го намериш комплекта

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Пон 28 дек 2009 20:16

а сега като се замисля може и якой друг лагер на кутията да имаш заминал ама те по се усещат вият,като тръгваш тресе ли ти-да не би да тръгваш по леко как да го кажа като на полусъединител 4е да не усещаш ако си за комплект.пиша много но като съм имал тоя проблем и искам да му помогна ама бягай 4ас по скоро в сервиза щото последствията може да са много лоши

Върни се в “Passat”