Проблем със задна чистачка Голф 2...Решен...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Проблем със задна чистачка Голф 2...Решен...

Мнениеот batko_miro » Пон 28 дек 2009 23:28

Здравейте колеги, не намерих подобна тема в търсачката затуй пускам тази.
Проблема е следния, не ми работеше моторчето на задната чистачка и си взех от морга втора употреба, работещо. Като му пусна ток от акумулатора си върти, проблеми няма, НО... Като го свържа на кабелите на петата врата, прави само половин оборот рамото на самото моторче(а трябва да прави цял, за да смъкне и вдигне чистачката на задното стъкло). В момента като я включа, смъква чистачката надолу и при следващия интервал я вдига, а това трябва да го прави за един интервал. Мислих и го измислих че релето (номер 72) сигурно се е прецакало... взех от приятел същото реле, ама на, същия геврек. Другата ми идея е да не се губят някъде тоци, ама старото моторче си въртеше пълен оборот до последно... Моля някой ако се е сблъсквал с подобен проблем или има някаква идея от какво може да е, да пише :horror:

Последна промяна от batko_miro на Сря 30 дек 2009 20:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Re: Проблем със задна чистачка Голф 2

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 28 дек 2009 23:48

Имах същия проблем на Голфа,оказа се прекъскат кабел в гуменото ръкавче между петата врата и купето :wink:

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Пон 28 дек 2009 23:49

А като поработи малко не се ли оправя?имам два голфа 2-ки и двата са така.Мисля че проблема е в редуктора на моторчето.Трябва да има едни пластини вътре които правят контакт през интервала,но не съм го отварял да видя да не са замърсени контактите.Дори не знам дали е с контакти,само предполагам защото преди бях отварял едно моторче на няква друга кола и беше така.Та предполагам и на ФВ ще е по същия начин

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Пон 28 дек 2009 23:57

di4evv
Старото моторче съм го отварял 2-3 пъти, няма съпротивления, а само 2 четки с пружини и ротор с винт в единия край, който движи назъбената ролка на рамото.

Achim Lauritzen
Мина ми през главата, но нямах време да махам уплътнението да гледам кабелите, ще пробвам утре при затворена врата как ще движи, че тия манипулации ги прайх при вдигната и хич не се сетих да я поместя(в момента в багажника ми е салатка, едно строшено моторче, едно здраво, куп болчета и кабеляци mhihi )

10q :да:

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Вто 29 дек 2009 9:51

извиниявам се на колегата че му ползвам темата и аз имам проблем с моторчето на задната чистачка като го пусна не мога да го спра постоянно си варти подлежи ли на поправка голф2

cucu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cucu » Вто 29 дек 2009 17:41

здрасти колега,онзи ден в големият студ и моята задна чистачка взе да прави такива мизерии,прави по половин оборот.Значи това нещо стана изведнъж,до тогава беше супер,днес разглобих мотора с редуктора,но не намерих нищо нередно.почистих го,смазах го и пак същият резултат.някой трябва да обясни дали моторчето прави цял оборот командвано от релето за чистачката или този оборот се командва от три пластини които се намират в самият редуктор,каква е тяхната роля,някой ако е в час нека обясни моля!

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Вто 29 дек 2009 17:43

cucu написа:здрасти колега,онзи ден в големият студ и моята задна чистачка взе да прави такива мизерии,прави по половин оборот.Значи това нещо стана изведнъж,до тогава беше супер,днес разглобих мотора с редуктора,но не намерих нищо нередно.почистих го,смазах го и пак същият резултат.някой трябва да обясни дали моторчето прави цял оборот командвано от релето за чистачката или този оборот се командва от три пластини които се намират в самият редуктор,каква е тяхната роля,някой ако е в час нека обясни моля!

колега кое е релето за задната чистачка 72 ли е

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Вто 29 дек 2009 18:35

Achim Lauritzen написа:Имах същия проблем на Голфа,оказа се прекъскат кабел в гуменото ръкавче между петата врата и купето :wink:

:да: При мен беше така,оказа се същото!Махни маншона на капака(5-та врата) иподръпни кабелите един по един.Мисля че бяха 6 бр кабели.
При вдигане и сваляне на капака,същите се пречупват и с времето прекъсват!

cucu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cucu » Вто 29 дек 2009 18:48

пичове не знам кое е релето ,но при натискане на лостчето за задната чистачка продължително,вода излиза и пръска по стъклото,чистачката прави нормални 5-6 чистения,както беше преди но тези половинчати обороти на определен интервал станаха на четвърт

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Вто 29 дек 2009 20:13

cucu написа:пичове не знам кое е релето ,но при натискане на лостчето за задната чистачка продължително,вода излиза и пръска по стъклото,чистачката прави нормални 5-6 чистения,както беше преди но тези половинчати обороти на определен интервал станаха на четвърт

Същата работа е и при мен, днес го установих. При задържане на лоста си цицка от пръскалката и чистачката се движи като пич. Само че като трябва да работи на интервали прави по половин, даже и по-малко оборот. Кабели няма прекъснати, релето е здраво(72-ри номер). Някой идеи? :horror:

zig-zag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zig-zag » Вто 29 дек 2009 20:34

Кабелиииии Там е проблема.Ако релето е наред и десния ключ е както трябва няма какво да е.

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Вто 29 дек 2009 21:02

Каква е логиката тогава като напомпам да пръска, да си движи постоянно чистачката, а само на интервалното чистене да прави мизерии??

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Вто 29 дек 2009 23:46

Щом казвате ,че няма контактни пластини в редуктора значи интервала идва от релето.

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Сря 30 дек 2009 0:15

Ся ми хрумна друго... Машинката нали е с 3 кабела. Да не би движението на интервали и постоянното движение при помпане да се командват от 2 различни кабела... Ако е така, утре май ше кинем жици, че май натам отива компота. Някой схемица? :mrgreen:

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Сря 30 дек 2009 13:52

колеги релето ли регулира колко оборота да прави моторчето или вътре в него е проблема като дам лоста напреде за задната чистачка и се пуска но не мога да го спра триябва да го откача от буксата за да спре

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”