В кутията на въздушния филтър (под него) има една клапа която запушва тръбата от която идва въздух от вън(дано сте ме разбрали).И сега въздух идва само затоплен от двигателя.Кажете за какво служи това?
Голф 3
Клапа във въздушен филтър МК3?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Клапа във въздушен филтър МК3?
е да засмуква топъл въздух понеже колекторите се загряват и затопля въздуха,а не съм много сигурен обаче мисля като дадеш гас трябва и другата клапа да се отваря поне при мен е така на джетата(мислех си че клапата ми е развалена) а то било катодадеш гас и се отваря и другата клапа
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
zdravko_jett написа:е да засмуква топъл въздух понеже колекторите се загряват и затопля въздуха,а не съм много сигурен обаче мисля като дадеш гас трябва и другата клапа да се отваря поне при мен е така на джетата(мислех си че клапата ми е развалена) а то било катодадеш гас и се отваря и другата клапа
Ако си отворил кутията, която подава въздух от капака-то клапата,която е на дъното винаги ще е затворена независимо дали подаваш газ или не.....хайде помислете защо....отговорът съм го написал по-горе...
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
нз колега при мен на джетата е така ся за 3ката не знам кво е положениет как действа,като подам газ се отваря и още една клапа
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Привет колега,кой мотор е колата?А принципно клапата за която говориш се командва с вакуум,а този вакуум се взима с тройник от вакуума на бар регулатора за бензина.Кога да се отвори пътя на топлия въздух решава малък биметален клапен,който е вътре във филтровата кутия.Два довода защо тази система е излишна:1) при загуби във биметалния клапан се обърква работата на бар регулатора на бензина-по малко бензин към дюзите. 2)Мотора иска студен въздух за да върви,просто студения газ се разширява повече при горенето на сместа.Това е мнение и на други участници във форума,лично на моя 2Е изхвърлих клапата и вакуумите.Не забравяй да вържеш вакуума директно от дросела към бар регулатора.Дотук говоря за 2Е,идеята е същата и за друг тип двигател.
Двигателя е ABU и колата си работи перфектно и така са го измислили немците.Аз не искам да го побългарявам
Тая клапа е под филтъра вътре във филтровата кутия и не виждам нищо, което да я отваря.Казаха ми нещо за зимен и летен режим...
Вие какво ще кажете? 

- DJU
- Автомобил: GOLF MKIII
- Двигател: PB 1992
според мене колега тази клапа за която говориш топлия въздух който идва от колекторите служи за по бързото загряване на двигателя и след определена температура тази клапа се затваря(изклучва) ако греша ме поправете но аз така мисля 
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
DJU написа:според мене колега тази клапа за която говориш топлия въздух който идва от колекторите служи за по бързото загряване на двигателя и след определена температура тази клапа се затваря(изклучва) ако греша ме поправете но аз така мисля
и ако слагаш газ на колата майсторите я изключват за да може когато колата е студена да работи добре на газ!клапата се отваря и затваря от вакум!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”