Два монитора - 1 компютър
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Два монитора - 1 компютър
Така. Като за начало да обясня, че не съм толкова бос попринцип с компютрите ама лекинко забих и след всичко, което прочетох. Ситуацията е следната. Примерно в къщи съм подкарал ТВ-то (VGA) и монитора на лаптопа и така си джиткам докато си гледам някой филм на телевизора. Философията е, че това искам да го направя на стационарен комп.
Компа е с вградена видео карта. Ако му сложа още една, до колкото четох, е възможно да я отебе тотално тая вградената.
Другия вариант е да купя една с два VGA изхода.
Някой сеща ли е за някой по идиотоустойчив начин? Просто след толкова четене вчера (за жалост нямам друга видео карта, с която да пробвам.
Идеята е да ползвам и тази на дъното и външната и да направя два паралелни монитора (единия продължение на другия както при лаптопите).. Експи-то го поддържа..
Компа е с вградена видео карта. Ако му сложа още една, до колкото четох, е възможно да я отебе тотално тая вградената.
Другия вариант е да купя една с два VGA изхода.
Някой сеща ли е за някой по идиотоустойчив начин? Просто след толкова четене вчера (за жалост нямам друга видео карта, с която да пробвам.
Идеята е да ползвам и тази на дъното и външната и да направя два паралелни монитора (единия продължение на другия както при лаптопите).. Експи-то го поддържа..
- Pif75
- Автомобил: VW Passat Alltrack
- Двигател:
Re: Два монитора - 1 компютър
Здравей,
Виж това устройство:
http://www.reset.bg/catalog/product_info.php?products_id=5047
Имам подобно с вързани монитор и проектор.
Виж това устройство:
http://www.reset.bg/catalog/product_info.php?products_id=5047
Имам подобно с вързани монитор и проектор.
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Има ама все пак е по-лесно с друга.. за сега мисля, че открих решение.. ще пиша после да потвърдя.. някой ако има друго.. нека пише
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
KingoftheROAD написа:http://vbox7.com/play:30b07683
дае ама нямаше до преди малко такава видео карта.. и тука е момента да благодаря на didoriginal който нивга не е отказвал помощ..!
евалата дидо!!
- KingoftheROAD
- Контакти:
А някой да знае как става номера с три монитора? Имам един двуглав Matrox G450 на AGP слот, дали ако намеря същата карта на PCI слот ще мога да подкарам три или четири монитора? Питам защото имам няколко монитора под ръка за експерименти...
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Имаше някаква заигравка с драйвърите ама май ставаше ако са еднакви...
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Момци,
за тия работи идете и си купете един активен VGA делител.
Под 200 лв се намират делители с до 8 изхода.
В случая на Визора е желателно картата ти да има два изхода или поне монитора ти да има изход
Онбордска карта до колкото ми е известно не може да работи едновременно с втора на PCI или AGP, но може и да греша...
При мен са два HDMI изхода и си меткам сигналите от настройките на самата карта. В работата обаче ползваме само делители (особено за повече от 2 екрана)
за тия работи идете и си купете един активен VGA делител.
Под 200 лв се намират делители с до 8 изхода.
В случая на Визора е желателно картата ти да има два изхода или поне монитора ти да има изход

Онбордска карта до колкото ми е известно не може да работи едновременно с втора на PCI или AGP, но може и да греша...
При мен са два HDMI изхода и си меткам сигналите от настройките на самата карта. В работата обаче ползваме само делители (особено за повече от 2 екрана)
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
някой дъна подържат хибридна работа на вградената + външна видеокарта PCIex ... ...отеделно може да се редят pci-ta докато имате свободни full lenght pci слотове и свободни прекъсвания
...от биос само задавете коя карта да е първична Вградената/ PCIex/ PCI ....
Тестово на дъно с ATI Xpress200M което е с вградено ATI X300 видео, съм слагал допълнително ATI X1600PRO на PCIex и ATI RADEON 7000 PCI, като после вързах 5 монитора и два телевизора ..като заради ограничения в една от картите не успях да пусна още едно ТВ
... Win98 подържа 8 монитор .... 7 ... 64
така че, дерзайте 

Тестово на дъно с ATI Xpress200M което е с вградено ATI X300 видео, съм слагал допълнително ATI X1600PRO на PCIex и ATI RADEON 7000 PCI, като после вързах 5 монитора и два телевизора ..като заради ограничения в една от картите не успях да пусна още едно ТВ

- KingoftheROAD
- Контакти:
На работата имаме работни станции на SUN и те са си с по три видеокарти, и три монитора. Едната карта е вградена на дъното, а другите две са на PCI слотове. Освен това други три компа РС-та управляват цяла видеостена и са по този начин накичени...
А гореспоменатия двуглав матрокс G450 освен на AGP слот, май съм го виждал и на PCI слот (пак двуглав). Идеята е ако се намери на PCI слот, да тръгне едно РС с четири монитора едновременно. Картата която имам е производство 2000 или 2001-ва. Даже матрокс милениум се води...
Groznika това май не е точно 200 кинта...
А гореспоменатия двуглав матрокс G450 освен на AGP слот, май съм го виждал и на PCI слот (пак двуглав). Идеята е ако се намери на PCI слот, да тръгне едно РС с четири монитора едновременно. Картата която имам е производство 2000 или 2001-ва. Даже матрокс милениум се води...
Groznika това май не е точно 200 кинта...
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Онзи ден бях в Конрад на бул Прага и в никакъв случаш делителя не качваше 200лв че даже и 100 май...ама за това не съм 100%.Май беше 54 кинта 

- KingoftheROAD
- Контакти:
може, ама нещо прекалено евтин, този във всеки случай не е 200 кинта...ще потърсим PCI картата пък да видим...
- Прикачени файлове
-
- 1-1.jpg (16.68 KиБ) Видяна 3271 пъти
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а и ако не искаш да колнираш, а да екстендваш и по едно приложение различно на всеки монитор ...греда 

- KingoftheROAD
- Контакти:
Tyan написа:а и ако не искаш да колнираш, а да екстендваш и по едно приложение различно на всеки монитор ...греда
Това за разклонитела ли се отнася? или за PCI картата?
в йбея намерих това и ми легна на сърцето. Сега ще видим как да се докопам...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”