Гарнитура на глава Голф 3 1.8 mi
-
Fr33Styl3r
- Автомобил:
- Двигател:
Гарнитура на глава Голф 3 1.8 mi
Колеги можели да ме ориентирате колко пари ще излезе смяната на гарнитурата на главата г/д и ако някой може да препоръча сервиз за София дето да се направи това... 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Гарнитура на глава Голф 3 1.8 mi
колега за парите не знам ама един съвет така и така сваляш главата обслужете е нови гумички на клапаните напасване на клапаните и пилене на главата ако е крива
-
Fr33Styl3r
- Автомобил:
- Двигател:
Май така ще се прави само чакам някой да препоръча сервизче където да се направи това ... ако е и в Дружба или близо още по добре щото сега придвижването и е по тегаво 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Пробвай при Niksi от Герман!
viewtopic.php?f=13&t=7096
-
Fr33Styl3r
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на гарнитурата с нова + ремък и ролка = 200 лв
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Гарнитурата е 24 лв, 10 лв гумички клапани, малкия опръстен на смукателния колектор за водата, вземи го и него 1.60 нещо такова беше.Шлайф 20 лв. Напасване на клапани така и така сваляш,изчисти по клапаните мизериите ,че са доста.
Вече труд, как се договориш.А болтове глава victor reintz 18 лв.
Вече труд, как се договориш.А болтове глава victor reintz 18 лв.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
ка4ествена гарнитура е около 50лв
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Отиди или при Ваското1 в Красно село или при Никси, в Герман
В подраздела за "Сервизи" им има точните координати
В подраздела за "Сервизи" им има точните координати

-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Гарнитура v.reintz в ауто+ е под 30 лв (не ми се гледа фактурата).. ок си е. Има по-скъп модел метална, но нормалната дават за тоз мотор.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Гарнитурата за главата + тази за капака на клапаните отгоре + семенринга на разпр. вал и г-рите за колекторите ги взимам за под 50лв на Elring от Елит Кар.Доста коли сме направили вече - няма проблем...включително и моята кола вече си кара 2 години с тези...никакви проблеми.
Ремонта е отнсоително колко ще струва понеже :
1.когато се отхлупва двигателя трябва да се шлайфа главата...минимума е 0.1мм само заради отварянето дори да не е крива...това струва ралзично на различните места.Ние го правим в Хладилника....доста добри са хората и става бързо.При тази процедура е удачно да се напаснат клапаните и леглата им и да се сменят гумичките на клапаните и ако има потрошени водачи.Това удоволствие струва от 60лв нагоре...масово е в порядъка 70-100лв...ако колата е прегряла по-сериозно се цепят и 8-те водача... Образувнето на цената е челния шлайф + напасването около 60-тина лв,оттам нататък са гумичките мисля,че по 2лв на бройка (сменят се 8-те) и водачите ако има сцепени са по 6 или 8 лв на бройка (не помня точно)
2.сменят се всички по-горе изброени гарнитури и ако има за смяна фланци по антифриза..
3.сменя се маслото на колата и ако е пресечен антифриза - и той...иначе може да се събере преди ремонта...според това с какво масло караш - цената трябва да я знаеш каква е.
4.ако има нужда се сменя и ангренажа...така и така се сваля...ремъка Bosch и ролката (INA) излизат около 30-35лв .
5.Работа - зависи къде го правиш и колко искат да те изгърбят...средната цена е 100-120лв
Оттък нататък можеш да си сметнеш и сам какво ще ти струва според различните варианти.
По книга го дават да трябва да се сменят и болтовете за главата...аз не съм го правил досега понеже клиентите не искат пък и дори на моята кола не съм...не виждам особен смисъл..иначе оригинални болтове на Kolbenschmidt струвата по спомен около 50-60лв комплекта (10 броя).Сменял съм само на един Голф понеже старите бяха различни един спрямо друг
Сумарно личния ми опит по разни коли и т.н. показва,че ако се сменя всичко и се прави много кофти глава ремонта излиза около 450-550лв (в тази цена имаше и снимане на главата понеже през свещите и на 4-те цилиндъра направо си течеше вода и не искахме да рискуваме да е сцепена,освен това масло,антифриз и т.н.).
Успех!
Ремонта е отнсоително колко ще струва понеже :
1.когато се отхлупва двигателя трябва да се шлайфа главата...минимума е 0.1мм само заради отварянето дори да не е крива...това струва ралзично на различните места.Ние го правим в Хладилника....доста добри са хората и става бързо.При тази процедура е удачно да се напаснат клапаните и леглата им и да се сменят гумичките на клапаните и ако има потрошени водачи.Това удоволствие струва от 60лв нагоре...масово е в порядъка 70-100лв...ако колата е прегряла по-сериозно се цепят и 8-те водача... Образувнето на цената е челния шлайф + напасването около 60-тина лв,оттам нататък са гумичките мисля,че по 2лв на бройка (сменят се 8-те) и водачите ако има сцепени са по 6 или 8 лв на бройка (не помня точно)
2.сменят се всички по-горе изброени гарнитури и ако има за смяна фланци по антифриза..
3.сменя се маслото на колата и ако е пресечен антифриза - и той...иначе може да се събере преди ремонта...според това с какво масло караш - цената трябва да я знаеш каква е.
4.ако има нужда се сменя и ангренажа...така и така се сваля...ремъка Bosch и ролката (INA) излизат около 30-35лв .
5.Работа - зависи къде го правиш и колко искат да те изгърбят...средната цена е 100-120лв
Оттък нататък можеш да си сметнеш и сам какво ще ти струва според различните варианти.
По книга го дават да трябва да се сменят и болтовете за главата...аз не съм го правил досега понеже клиентите не искат пък и дори на моята кола не съм...не виждам особен смисъл..иначе оригинални болтове на Kolbenschmidt струвата по спомен около 50-60лв комплекта (10 броя).Сменял съм само на един Голф понеже старите бяха различни един спрямо друг
Сумарно личния ми опит по разни коли и т.н. показва,че ако се сменя всичко и се прави много кофти глава ремонта излиза около 450-550лв (в тази цена имаше и снимане на главата понеже през свещите и на 4-те цилиндъра направо си течеше вода и не искахме да рискуваме да е сцепена,освен това масло,антифриз и т.н.).
Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”