Колата ми загрява.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vnkd
Автомобил:
Двигател:

Колата ми загрява.

Мнениеот vnkd » Сря 30 дек 2009 20:32

Колеги имам проблем с моят автомобил,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!.Става въпрос за passat 1,6 TDI произведен 1990 г.Та старата ми количка ,когато работи на място всичко си е наред ,термостата си отваря, перката включва на 90 градуса ,но когато се движи- термостата не отваря и перката не включва .Колата прави 110 градуса за няма и 5 километра. Смених датчиците за водата и за перката .Термостата е нов .Измих системата и радиатора с препарат и пак нищо . МОЛЯ АКО НЯКОЙ СЛУЧАЙНО МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ ,ЩЕ МУ БЪДА БЛАГОДАРЕН. :banghead: :banghead: :063: :063:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Колата ми загрява.

Мнениеот pas1.8mi » Чет 31 дек 2009 9:37

Ако по някое време ти се появи въздух в системата,ще става точно това!Дава ли ти по малко разход на Антифриз?Маркучите при запален двигател сравнително твърди ли са(гарнитура Глава)?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 31 дек 2009 9:42

Отивай веднага на сервиз, или при човек който разбира от обезвъздушаване/отпушване на тези системи, че така може да прецакаш работата.
Според мен или имаш Запушване към радиатора или въздушна възглавница.

п.п Мога да ти дам съвет, лично на мен ми го е казвал майстор, значи взимаш компресор, от тези за помпене на гумите, отфаряш капачката на казанчето източваш течноста и продухваш системата, като маркуча който е от към радиатора трябва да е свободен да не е закачен към радиатора и трябва да ти се оправи системата.

Другият начин е, когато запалиш колата напълваш я антифриз, оставяш капачката на казанчето да е отворена, и трябва да се обезвъздуши самата система сама, ако почне да бълбука и да изхвърля антифриза,или водата значи не е обезвъздушена както трябва или гарнитура на главата е за сменяване.

vnkd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkd » Чет 31 дек 2009 12:37

Днес открих че може би е от водната помпа,защото като подам газ и ремъчните шайби мърдат с оста напред-назад качествено,а там всичко е топло-набито,нямя гайки и болтове,което значи,че на високи обороти перката или оста приплъзва и не може да върти както трябва,а на ниски-нямя толкова зор и не приплъзва.
Как мислите дали съм прав?? Маркучите не са твърди и не се издуват.Все пак това е по-малката беля.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 31 дек 2009 12:46

Охоооо... там шайбите не трябва да помръдват и с десета от мм.
Щом си го видял- сменяй!!!
Само турбинното тяло отпред е около 35-40 лв.
Добра като марка е помпа 'HEPU'
Внимавай, защото болтчетата кородират и запичат (стомана в алуминий! :horror: ) и това да ги скъсаш при развиването е просто...задължително :(
Ако питаш мен- първо разглоби, а после купувай, защото може после продавача да не се навие да си разваля цял комплект и да ти даде само задната част на помпата :?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 31 дек 2009 17:17

vnkd написа:.Става въпрос за passat 1,6 TDI произведен 1990 г. :banghead: :banghead: :063: :063:

TDI от 1990? Да не е колата 1.6D?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 31 дек 2009 17:44

Ljubon написа:
vnkd написа:.Става въпрос за passat 1,6 TDI произведен 1990 г. :banghead: :banghead: :063: :063:

TDI от 1990? Да не е колата 1.6D?

Колата е TD+I със сърцe SB :wink:
И мойта гадинка грееше така на място всичко работи в движение ше хвърли водата :horror:
Нова водна помпа цялата със корпуса понеже съм имал случаи да се късат гадните 6мм болтчета и затова въобще и не се опитах да я разглобявам директно 100% подмяна. Това + оригинален термостат = безгрижно шофиране :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 01 яну 2010 15:40

Моето Hepu се разтече онзи ден...точно година и половина...препоърчвам Kolbenschmidt! Иначе предното тяло е около 40-тина лв а цялата помпа с корпуса е 76.
Успех!

Върни се в “Дизелови агрегати”