проблем с парното мк3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
schmid
Автомобил: Mk3
Двигател: PL 1988

проблем с парното мк3

Мнениеот schmid » Пет 01 яну 2010 21:52

парното ми не духа на краката кав може да е проблема????

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с парното мк3

Мнениеот Bundy » Пет 01 яну 2010 22:20

Разхлабено жило на врътката която регулира от къде да духа... или измъкнати тръби в краката(малко вероятно) Аз го имах тоя проблем оказа се първото и се наложи да си сменя целия блок зад врътките! Излезе ми 30 лева-втора ръка! Специални благодарности на колегата Ico74 който ме снабди :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с парното мк3

Мнениеот zfa159 » Пет 01 яну 2010 22:41

Принципно ако се е издънил дунапрена на клапата,която определя дали да вее към стъкло,крака или централна конзола тогава няма да вее силно и на стъклото,а ще вее същевременно и слабо от централните конзоли и ремонта е сложен понеже трябва да се свали таблото и по описаните системи да се облепят клапите :)
Ако духа добре на стъклото без почтид а духа от централните конзоли значи проблема си е в самата клапа,която разпределя стъкло или крака.Съответно тя е пластмасова и няма как да се издъни...остава да е проблем с жилото и.Единия вариант (най-честия) е описан от колегата по-горе и е описан метода за решаването му.Другата възможност е да се е откачило жилото откъм кожуха на парното и тамд а е счупен крепежа...по-рядко ама се случва.Тогава трябва да се разглбои достатъчно за да се вижда и да се мисли решение.
Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”