хора вече полудях от извесно време имам сериозни згуби на антифриз.незнам от къде да започна първо нямама видими течове около двигателя около парното също всичко е сухо пробвах с един майстор той ми смени водната помпа ремъка и ролките не се оправи друг ми смени казанчето и капачката пак без резултат само разходи на пари сега трети иска да сваля главата имам чуството че се учат на колата ми . маркучите не са твърди маслото си е на нормата всяка сутрин.само парното ме притеснява малко когато колата работи на обороти и подавам леко газ се чува едно колкочене и парното е слабичко а при по високи обороти всичко си е идеално губи окло 2 литра за 1500 км. голфа е 4-ка 116 коня а мотора е AJMколеги помагаите антифриза го няма
- babata 1
- Автомобил:
- Двигател:
колеги помагаите антифриза го няма
хора вече полудях от извесно време имам сериозни згуби на антифриз.незнам от къде да започна първо нямама видими течове около двигателя около парното също всичко е сухо пробвах с един майстор той ми смени водната помпа ремъка и ролките не се оправи друг ми смени казанчето и капачката пак без резултат само разходи на пари сега трети иска да сваля главата имам чуството че се учат на колата ми . маркучите не са твърди маслото си е на нормата всяка сутрин.само парното ме притеснява малко когато колата работи на обороти и подавам леко газ се чува едно колкочене и парното е слабичко а при по високи обороти всичко си е идеално губи окло 2 литра за 1500 км. голфа е 4-ка 116 коня а мотора е AJM- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: колеги помагаите антифриза го няма
По повод парното - нормално е да се чува така ако няма достатъчно течност...явно не е обевъздушено добре...затова така се чува.Иначе може да отива къде ли не...както слушам говорим или за някой пластмасов фланец или за г-рата на главата...понеже другите емста сте ги гледали.
-ако изпускаше вътре щеше да си разбрал вече - по мазнотиите по стъклата от антифриза и по миризмата.
Ако течеше някъде навън трябваше да го видите.
Все пак огледайте всичко...преден раидатор,всичките части по охладителната система.
Свали свешите на двигател и виж дали имат бяли нагари...ако имат бял нагар - г-ра на главата...най-сигурния белег.
Успех!
-ако изпускаше вътре щеше да си разбрал вече - по мазнотиите по стъклата от антифриза и по миризмата.
Ако течеше някъде навън трябваше да го видите.
Все пак огледайте всичко...преден раидатор,всичките части по охладителната система.
Свали свешите на двигател и виж дали имат бяли нагари...ако имат бял нагар - г-ра на главата...най-сигурния белег.
Успех!
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
babata 1 написа::banghead: хора вече полудях .....
Свали свещите една по една без да им бъркаш реда. Ако смуче антифриз в цилиндрите свещите ще са като измити, няма да има нагар по тях, би трябвало да са почти бели, това е защото ако в цилиндрите попада антифриз той действа като катализатор и повишава температурата на горене което води до изчистването на свещите почти до бяло.
Огледай много добре отстрани на главата водните съединения често се пукат и то така че не можеш да го забележиш но от там се губи доста, и то когато системата е загряла си личи най-добре(повишава се налягането). Провери и радиатора по краищата.
Друг признак че антифриза попада в горивната камера е сивкав дим от ауспоха при палена на колата.
- babata 1
- Автомобил:
- Двигател:
това за свещите не го знаех.утре ще пробвам вече 90% иначе сам сигурен че е главата- Glove
Това ако е главата не е добре, дано да не е пукната главата. Дано да е издухана гарнитура, което е по-малкия дявол. Обикновено е крива главата когато е издухала гарнитура, оправя се само с едно разстъргване на лицето на главата докато се изравни. Но ако има пукнатини е по-зле. Тогава се стига до проверки за пукнатини, наваряване ако е възможно, ако не друга глава. Но да се отписва е рано. Рядко ми се е случвало на VW да е спукана главата е не че не възможно (особенно при 20клапановите глави на VW). Не се плаши сваля се главата проверява се и си проличава какво е положението. Когато се сваля главата внимателно за да си проличи по-лесно дали е духала през гарнитурата, всички течности вън да се изтече колкото може и така.
Успех и пиши как са нещата!
Успех и пиши как са нещата!

- babata 1
- Автомобил:
- Двигател:
още утре започваме първо ще проверя свещите не ми е много на гайле защото имам едно приятелче което ми дължи малко пари а има цял голф 116 коня на части та тъкмо ще се изчистим че иначе над година неможем да си оправим сметките

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="babata 1"]:banghead: хора вече полудях от извесно време имам сериозни згуби на антифриз.незнам от къде да започна първо нямама видими течове около двигателя около парното също всичко е сухо пробвах с един майстор той ми смени водната помпа ремъка и ролките не се оправи друг ми смени казанчето и капачката пак без резултат само разходи на пари сега трети иска да сваля главата имам чуството че се учат на колата ми . маркучите не са твърди маслото си е на нормата всяка сутрин.само парното ме притеснява малко когато колата работи на обороти и подавам леко газ се чува едно колкочене и парното е слабичко а при по високи обороти всичко си е идеално губи окло 2 литра за 1500 км. голфа е 4-ка 116 коня а мотора е AJM[/quote]
AJM не е ли дизел,PD..или не съм изтрезнял
AJM не е ли дизел,PD..или не съм изтрезнял

- Glove
Абе то това е дизел AJM, тука стана сложно. Набедения виновник е гарнитурата, и възможни кривини по главата. Ще се посъветвам и ще пиша.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
И мойта си сръбваше яко като се види у обороти. Оказа се гарнитура на главата - бате Никси ми показа как гаднитурата е направо излъскана между единия цилиндър и водната магистрала. След смяната на гарнитурата забравих кво е тва антифриз и отде се налива. Излиза, че това е слабо място на помпа дюзата, понеже съм чувал за доста такива случаи.
- babata 1
- Автомобил:
- Двигател:
момчета тя беше адната гарнитура!но така или иначе сме я свали ли та утре ще сменим гумичките на клапаните , гарнитурките на помпата лагерите на разпределителния вал и комплекта гарнитури ще пуснеме и една стружка на главата ако някои се сеща за нещо друго да подсеща
- Glove
Проверете водачите на клапаните, след смяната им се престъргват клапаните на ново. Много добре проверете новата гарнитура дали е правилната, че често ги бъркат. Така и така си отворил двигателя прегледай лагерите на биелите, да не са останали на черупки само, сваляш картера и си ти.
- babata 1
- Автомобил:
- Двигател:
за клапаните ясно за гарнитурата и за другите части мисля да ги взема от фолцваген Благоев град там нали ги вадят по шаси и двигател а и се надявам да не са чак такива ментаци частите
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Определено не са ментаци. Гаранция. Обаче и цените не са ментаци. 
- babata 1
- Автомобил:
- Двигател:
всумакателните колектори имат нагар но пак турбото е що годе перфектно някакъв съвет как да ги позачистя
- babata 1
- Автомобил:
- Двигател:
black` написа:Определено не са ментаци. Гаранция. Обаче и цените не са ментаци.
по добре 100 кинта от горе а не само да отваряме и затваряме мотора все пак с тая кола често ходя в чужбина
не ми се иска да се случва там защото тогава става много-много кофти
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”