Здравейте,
Проблемът ми е следният: Когато дам контакт светват лампи на таблото за колан, течност за чистачките, ключе за ходовата част и др. ...и когато запаля гаснат, което е нормално, НЕнормалното е, че течността за чистачките ми свърши и не ми светна лампичаката, нито ми сигнализира ако карам без сложен колан. Допитах се до приятели с Пасати 4.... при тях само докато намалее течността за чистачките и започва да сигнализира звуково и светлинно на таблото, при мен този момент липсва. Казаха ми, че явно са ми изолирани датчиците, което мен не ме устройва.
Питането ми е, дали мога сам да ги активирам и след като ги има на таблото ми, да работят, за което и са предназначени!
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Проблем с датчиците на таблото на Голф 4 1.6 SR
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с датчиците на таблото на Голф 4 1.6 SR
Активират се с VAG-COM.
Все пак- таблото и инсталацията са унифицирани. Това не значи задължително, че всички датчици присъстват физически. Завиви от човека, който е поръчвал колата от производителя
Все пак- таблото и инсталацията са унифицирани. Това не значи задължително, че всички датчици присъстват физически. Завиви от човека, който е поръчвал колата от производителя
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Вижддал съм и друг трик...понеже се бъгват таблата и т.н. и светят за какво ли не когато колата седи в автокъща се сваля таблото,вътре се пусат едни много финни жички от трансформаторна тел и се правят разни лампи да светят когато трябва и после да си гаснат а колата да си има проблем.Това съм го виждалд а се прави на лампи за АБС,Компютър,Еъбег-ове и т.н. Идеята,е че се вързват да кажем към някоя друга лампа (например тази за аукумулатора) и като дадеш на контакт изгряват всички,после си палиш и всички си изгасват а колата няма еърбегове,няма работещ АБС и има проблеми с комп-а на двигателя...без диагностика обаче няма как да се хване.
Съответно при теб едва ли е такъв случая понеже това са дребни и незначителни лампи при продажбата на колата - или ти ги няма датчиците заводски или е пипано по инсталацията или Ваг-ком-а. Гледал съм на Голф 4 1.6 SR от 99-та и нямаше датчици за нивото на течността примерно.За колана незнам...не загледах.
Съответно при теб едва ли е такъв случая понеже това са дребни и незначителни лампи при продажбата на колата - или ти ги няма датчиците заводски или е пипано по инсталацията или Ваг-ком-а. Гледал съм на Голф 4 1.6 SR от 99-та и нямаше датчици за нивото на течността примерно.За колана незнам...не загледах.
-
XmUrF
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моят 1.6 СР въобще ги няма тези датчици и съответно въобще не светят на таблото. Тоест ако светят лампите би трябвало и физически да присъстват в колата.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Най-вероятно не ти светят различните лампи защото просто фабрично колата ти нее снабдена с нужните датчици.Това че на приятеля ти пасата има такива не значи че и ти трябва да ги имаш задължително 
- k3rtikov
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите.... понеделник на диагностика и ще се види истината 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”