Амортисьори заден капак Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
сава
Автомобил:
Двигател:

Re: Амортисьори заден капак Б3

Мнениеот сава » Чет 24 дек 2009 15:35

на паркинга на магазин Мулдавия в Кичюка има такъв магазин

zmija
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFN 1998

Мнениеот zmija » Съб 26 дек 2009 22:22

Значи вчера взех TOPRAN от Аутоплюс по 23 лв/бр.Днеска ги сложих , и засега е добре :D Дано изкарат 20-30г и след това ще ги сменим :bishop

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 28 дек 2009 22:06

zmija написа:Дано изкарат 20-30г и след това ще ги сменим :bishop

mhihi

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 31 дек 2009 10:51

сава написа:Отиваш във първият магазин за мебелен обков и си купуваш амортесьори каквито си искаш нютони и то на смешни цени
п,п, ако те интересува за Пловдив ще ти кажа и къде

Хмм... много не съм сигурен в това! Мисля, че едното ухо е по-различно и трябва преправяне, пък и дължината... Не съм правил скоро такива шкафове и не съм сигурен :oops: ! Но едни нови са 16-18 лв за брой, било в Косер или Ауто+. Преди около 10 дни ги взех моите от Ауто+ за 34 лева и някакви стотинки - двата! Така, че не си струва играчката с мебелни!

Потребителски аватар
gogomoto_rs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gogomoto_rs » Съб 02 яну 2010 14:03

колеги идеята за мебелните не мисля че е толкова заради парите,а заради размера по мънички са и мисля 4е изглежда по приятно
въпрос на вкус :D

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Съб 02 яну 2010 20:00

gogomoto_rs написа:колеги идеята за мебелните не мисля че е толкова заради парите,а заради размера по мънички са и мисля 4е изглежда по приятно
въпрос на вкус :D

Кое им е по-мъничкото колега, че нещо не се сещам :shock

Потребителски аватар
сава
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот сава » Нед 03 яну 2010 12:38

има и мънички има и големички, ориентировачна цена 1200N -10лв,по малките са 6-8лв

zmija

Мнениеот zmija » Пон 04 яну 2010 23:53

Дано изкарат 20-30г и след това ще ги сменим

Май тези 20-30г не успяха да станат ни 20-30 дена. :horror: Единия амортисьор отпусна след 6 дена работа :не: .Обаче пичовете от Аутоплюс бяха много коректни.Веднага ми смениха амортисьора с нов (без касова бележка)и казаха че досега не са имали такива проблеми с Topran амортисьори.На мен ми се струва че някъде заварката беще изпуснала.Утре ще го монтирам и стискайте палци този път да изкара повече mhihi

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 15 яну 2010 15:22

kristianatanasov написа:
moimoimoi написа:колега отиди в някой магазин за руски автомобили mhihi и питай за москвич алеко-абсолютно същите са като размер и са 400нютона-цена 11-12 лева за нови :beer

Абе че стават стават....ама май руските са по яки,на един приятел с Голф2 сложи от Самара и щеше да си избие зъбите докато свикне :)

Ходих до магазин в който се предлагаха за москвич Алеко, но ... се оказа че за Б4 не стават заради захващането в горната част, т.е. към петата врата. На оригиналните ми амортисьори има планка за два болта, а на москвичовите я няма. Предполагам, че с някакво преправяне може и да стане(дали си струва разликата в парите), или ако може да се извади ябълката на старите амортисьори и да се използва оригиналната планка за новите.

zmija

Мнениеот zmija » Съб 23 яну 2010 1:27

На оригиналните ми амортисьори има планка за два болта, а на москвичовите я няма.

Колега при смяната на амортисьорите не се пипа планката която е прикрепена към вратата.Направо се отваря ябълката и се слага на старата планка.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 23 яну 2010 4:19

Dpop написа:
kristianatanasov написа:
moimoimoi написа:колега отиди в някой магазин за руски автомобили mhihi и питай за москвич алеко-абсолютно същите са като размер и са 400нютона-цена 11-12 лева за нови :beer

Абе че стават стават....ама май руските са по яки,на един приятел с Голф2 сложи от Самара и щеше да си избие зъбите докато свикне :)

Ходих до магазин в който се предлагаха за москвич Алеко, но ... се оказа че за Б4 не стават заради захващането в горната част, т.е. към петата врата. На оригиналните ми амортисьори има планка за два болта, а на москвичовите я няма. Предполагам, че с някакво преправяне може и да стане(дали си струва разликата в парите), или ако може да се извади ябълката на старите амортисьори и да се използва оригиналната планка за новите.

от алеко не стават без преправяне. Имах алеко 5 години и имам много амортисьори, които исках да сложа на пасата , че като е много студено изпуска и трябва да се държи.
Един жокер да ви дам, въпросните ябълковидни стави на амортисьорите са на резба в повечето случаи. Може да си вземете от един и да се навие на друг амортисьор. Но има пак няколко стандарта.
Има и друга хитринка , която научих без да искам от нямане време да ги сменя. Като е много студено и изпускат , ако отворите и затворите няколко пъти багажника амортисьора се затопля и почва да държи повече. И като се отвори до край седи :)
п.с. новото си е ново де...

Върни се в “Passat”