Здравейте колеги !
Имам Пасат Б3 1.6 карбуратор, бензин/газ, 91 година. От доста време имам проблем с паленето на бензин при студен двигарел-пали трудно и не държи обороти и сякаш се дави, а от ауспуха излиза черен пушек. От прочетените до тук подобни на моята теми, стигам до извода, че проблема може да е в температурния датчик, който казват, че е син на цвят. При мен обаче отпред на блока има един тройник с 3 датчика- 2 отгоре и един от долу, но няма син на цвят. Молбата ми е да ми кажете кой от трите е въпросния датчик, че да го сменя ?
температурен датчик
-
- Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
- Двигател: TDI
- Контакти:
Re: температурен датчик
колега палиш двигателя ,изчакваш да загрее и тогава махаш един по един кабелите на датчиците,видиш ли да пада стрелката на температурата то това е дат4ика за таблото.нвго нв го закачаш а сменяш този до него,а по вапроса за 3 датчик отдолу то тои е излишен според мен.и аз бях така но си смених фланеца и си сложих само с 2 и няма проблем.при мен този отдолу не беше закачен никаде.АКО РЕШИШ ДА СМЕНЯШ ДАТЧИКА ГО ПРАВИ САМО НА СТУДЕН ДВИГАТЕЛ И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СМЕНИШ И ГУМЕНИЯ ПРАСТЕН
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Този от долу е за индикацията на таблото(обикновено е черен)!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
А синия и червения датчици...... кои точно за какво е защото като ги откачвам при работещ мотор разлика няма 

- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По добре отиди да ти проверят карбуратора, проблема не е от датчик.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
drago_tr написа:А синия и червения датчици...... кои точно за какво е защото като ги откачвам при работещ мотор разлика няма
Ако твоят двигател е моно ,а не карбуратор-червеният е за режим "Смукач"(би-метални пластини), а синият е за инфо на електр.блок каква е температурата на антифриза(термистор е)!При загрял двигател(над 60 гр),ако изключиш червения датчик нищо няма да стане!

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
pas1.8mi написа:drago_tr написа:А синия и червения датчици...... кои точно за какво е защото като ги откачвам при работещ мотор разлика няма
Ако твоят двигател е моно ,а не карбуратор-червеният е за режим "Смукач"(би-метални пластини), а синият е за инфо на електр.блок каква е температурата на антифриза(термистор е)!При загрял двигател(над 60 гр),ако изключиш червения датчик нищо няма да стане!
Аз си знаех че трява да сменя червения...а ония в магазина ме подведе та смених синия

Благодаря за инфото

А при карбуратор, както е при мен, същото ли е предназначението на датчиците ?
Отгоре на тройника имам зелен и червен, а отдолу е черен. И при мен като е загряла колата и извадя буксите на датчиците, нищо не се променя !
Отгоре на тройника имам зелен и червен, а отдолу е черен. И при мен като е загряла колата и извадя буксите на датчиците, нищо не се променя !