Питане за Голф 4 - с какъв мотор да е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Питане за Голф 4 - с какъв мотор да е?

Мнениеот hitman0013 » Съб 02 яну 2010 23:28

нито аз съм от софия, нито колегата с въпроса."мъртвеца" ми е достатъчен.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 02 яну 2010 23:58

Колеги, темата стана изключително полезна на автора. Много ще му помогне като се наложи да избере каква кола да не си взима, понеже ще се счупи.
И друго ми прави впечатление - всичко живо наред плюе 8 клапановата версия на 1,6 че чупели скоростни кутий. Така го казвате, все едно тия коли си чупят скоростите още в завода производител. Аз със същата сила и невярност мога да кажа че дизеловите версий си трошат турбини,помпи и маховици по два пъти в седмицата. Тоя лаф стана като клише из форум, които трябва да се води автомобилен. Ще вземе човек да си помисли, че другите версий са базпроблемни.
Аз не знам как при условие че поне 10 човека ви казват че 1.6 8V е най-смотания и пълен с дефекти мотор ще се нахлузите на него,а точно кутията DUU е известна повече като нитотрошачката на дифа.

Ако се бяхте позачели мъничко поне, щеше да разберете че автора си е избрал такъв вид двигател. И че автора на темата не е вчера регистриран във форума, и че със сигурност е проверил какво пише.
Както и да е, разни хора разни идеали. Успех :обичам ви

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 03 яну 2010 0:06

В допълнение на колегата преди мен само ще добавя,че 1.6 не е само с duu скоростна кутия.Има 6-7 вида за тия двигатели ,а също така след 2001 година качеството им значително се подобрява.

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Нед 03 яну 2010 0:16

Голям смях тая тема mhihi mhihi mhihi
Пак всеки си хвали неговото.Незнам за 1.8 и 1.6 каква е разликата, но 1.8 харчи колкото 1.8Т и върви дооооста по малко mhihi

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 03 яну 2010 15:00

joromnt написа:Колеги, темата стана изключително полезна на автора. Много ще му помогне като се наложи да избере каква кола да не си взима, понеже ще се счупи.
И друго ми прави впечатление - всичко живо наред плюе 8 клапановата версия на 1,6 че чупели скоростни кутий. Така го казвате, все едно тия коли си чупят скоростите още в завода производител. Аз със същата сила и невярност мога да кажа че дизеловите версий си трошат турбини,помпи и маховици по два пъти в седмицата. Тоя лаф стана като клише из форум, които трябва да се води автомобилен. Ще вземе човек да си помисли, че другите версий са базпроблемни.

:да:

Това със скоростните стана абсолютната градска легенда :applause:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 03 яну 2010 16:09

Dead man написа:Колега,и аз се прее.. като си взех 1.8 без турбо-признай си и ти,че си се минал с този мъртвец 1.6... :да:

Много четеш дебелите книги-в София 1.8 харчи по-малко от 1.6-може и с 200 грама или 400 да е,но е по малко... :bowdown

Производителя му дава близо 12, пък ти си го свалил до 10
Как ли е станало това
Сменил си съединителя и ти е свалило две кила?
На българина колата му харчи по-малко, батерията на телефона му държи повече и по тая причина е най-големия баровец

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 03 яну 2010 16:47

Къде го дават че харчи 12 литра ? :deal

Моят харчеше 10,3-10,8 в София и карах всеки ден от Дружба до Опълченска по Сливница...

Харчеше ми малко,защото карах с платинени свещи,нови читави кабели и 98 октана бензин и Мотул 5W-40... :deal

Колко от вас карат с пълна синтетика ГоУфовете си,платинени свещи и 98 октана бензин ?

Нали почти всеки,който си купи Голф 4 с 1.6 почва да се оплаква колко много му харчи колата и пита колко струва газовия инжекцион ?... :banghead: :talk:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 03 яну 2010 19:03

Dead man написа:Колко от вас карат с пълна синтетика ГоУфовете си,платинени свещи и 98 октана бензин ?

Аз ;) но задръстванията са си задръствания.....

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 03 яну 2010 19:12

Dead man написа:Колко от вас карат с пълна синтетика ГоУфовете си,платинени свещи и 98 октана бензин ?

и аз :mrgreen:
Dead man написа:Нали почти всеки,който си купи Голф 4 с 1.6 почва да се оплаква колко много му харчи колата и пита колко струва газовия инжекцион ?... :banghead: :talk:

Съвсем вярно, повечето хора обичат да се изхвърлят с покупката на кола не според възможностите си пък после гуми на старо и т.н.

Иначе 10-3.10.8 ми се струва постижимо предвид моята колко харчи.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 03 яну 2010 19:13

Dead man написа:Къде го дават че харчи 12 литра ? :deal

Моят харчеше 10,3-10,8 в София и карах всеки ден от Дружба до Опълченска по Сливница...

:deal :deal :deal :deal :deal :deal :deal :deal :deal
City: 20.1 mpg (11.7 L/100Km)
:deal :deal :deal :deal :deal :deal :deal

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12371.html

http://www.autoevolution.com/engine/volkswagen-golf-iv-5-doors-1997-18.html
Макар че е известно че производителите винаги дават разход, който трудно може да бъде достигнат реално в целия свят, в България много хора постигат по-ниски стойности. Всички те са документирали постиженията си в Интернет форумите :applause:

По чуждите форуми с голямо учудване ще видим че такива резултати не са възможни извън границите на България (или извън Бг-форумите :shock )

http://golf4.ru/forum/index.php?s=efcc1f6dc6754888abdb66c373809b8c&showtopic=4868&hl=%F0%E0%F1%F5%EE%E4&st=40

Радвам се че си открил пълната синтетика, платинените свещи и октановия бензин
Но това не е никаква новост за нас - с по-малките двигатели.
Нищо че не сме толкова богати :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аз сега карам с 0х30 и иридиеви свещи
Дали не е изхвърляне за скромните ми възможности. А?

Последна промяна от mufin на Нед 03 яну 2010 19:36, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Нед 03 яну 2010 19:21

Dead man написа:Къде го дават че харчи 12 литра ? :deal

Харчеше ми малко,защото карах с платинени свещи,нови читави кабели и 98 октана бензин и Мотул 5W-40... :deal

Колко от вас карат с пълна синтетика ГоУфовете си,платинени свещи и 98 октана бензин ?

Нали почти всеки,който си купи Голф 4 с 1.6 почва да се оплаква колко много му харчи колата и пита колко струва газовия инжекцион ?... :banghead: :talk:

Само да ти кажа че тия голфове не излизат от завода с пълна синтетика масло на двигателя нито с платинени свещи нито пък са зичислени да карат с 98 октана бензин!!!
Ако почнем коя кола колко харчи и т.н. направо влезнахме и с 2 та крака в офф-а и спама
Всяка една такава инвестиция е финансово безмислена, ай?!?!

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 03 яну 2010 20:57

че тия голфове не излизат от завода с пълна синтетика масло на двигателя нито с платинени свещи нито пък са зичислени да карат с 98 октана бензин!!!

Само за свещите си прав-иначе ГоУфовете излизат винаги от завода с пълна синтетика,а за 98 октановия бензин-1.8 е двигател,който обича високите обороти и по-високо октановия бензин... :deal

А колкото до колегата mufin-казвам разхода,който ми е показвал бордовия компютър... :deal
За мен разход около 10,5-11 е нормален за този двигател,а този който даваш за пример е за 1.8 Т...

Колко до
Аз сега карам с 0х30 и иридиеви свещи
-браво за избора на свещи,ама няма много смисъл от тях-лека икономия на гориво,срещу много пари,вървежа си е същия...
А колкото до маслото-браво че слагаш 0х30-а колко често си товариш двигателя до червената зона или прекъсвач ?? mhihi

Рядко,предполагам,все пак колата ти е икономична,но невървежна... :Mr Green Fun

При 1.8 има смисъл от високо октанов бензин,скъпи свещи и пълна синтетика-двигателя с много си клапани обича високите обороти и е направен за тях... :deal

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 03 яну 2010 22:04

Тая тема наистина засмърдя. Всеки си хвали неговото, ама някои хора наистина говорят глупости.
ИЗВЪН ГРАДСКО голфа ми / 1.8т със чип от брезел, без катализатор и 18 цолови джанти с гуми 225/40/18 / когато го кара жена ми дава разход от 7,5/100 който иска да вярва който не си е негов проблем. Аз лично този разход не мога да го постигна по знайни и незнайни причини. Карам го само с Н95.
Който квото и да говори 1.4 16v / 1.6 във всичките му версии е страшно куц мотор СЪОБРАЗНО РАЗХОДА КОЙТО ДАВА.
Ясно е че е трудно да си признаеш че си си купил кола, която си мислил за по-така и след като си покарал си се разочаровал, но достойното е да си признаеш а не да заблуждаваш и другите да направят твойта грешка.
Айде мерете си литрите на 100 километра и пи***ките си мерете ако искате. Като на човека му е до икономичност да си земе нова евтина дизелова Дачия death

ПП. Само за протокола с разхода: 1-ката с мотор 1.8т АГУ до събора на Елена и обратно до Видин, общо 900км. ми изхарчи точно 50литра бензин. Пазя си и касовите бележки за неверници.

leonardo_vd

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 03 яну 2010 23:03

Dead man написа:браво за избора на свещи,ама няма много смисъл от тях-лека икономия на гориво,срещу много пари,вървежа си е същия...
А колкото до маслото-браво че слагаш 0х30-а колко често си товариш двигателя до червената зона или прекъсвач ?? mhihi

Рядко,предполагам,все пак колата ти е икономична,но невървежна... :Mr Green Fun

При 1.8 има смисъл от високо октанов бензин,скъпи свещи и пълна синтетика-двигателя с много си клапани обича високите обороти и е направен за тях... :deal

И да искам и да не искам свещите и маслото са задължителни, защото колата е нова и е гаранционна.
Е само 1.6 е , но то е защото не съм баровец като теб за да си отделя 5-6 хилки за моооощна наточена 15 годишна резачка или 15 годишна 75 к.с. нафтаова сдухалка. :D

И примера който съм дал :
Първо не е пример , а са таблични данни
Второ е точно разхода на 1.8 20V 125 к.с., които както рабрахме са силно завишени. На практика след 300 000 км рендосване и чипосване реалния разход в софийски условия е 2 кила надолу :D
Да , темата отдавна е засмърдяла и то от безкрайните напъни да направите нещо невъзможно
Просто това което ви харесва на вас, не харесва на други хора.

Последна промяна от mufin на Нед 03 яну 2010 23:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 03 яну 2010 23:15

И да искам и да не искам свещите и маслото са задължителни, защото колата е нова и е гаранционна.
Е само 1.6 е , но то е защото не съм баровец като теб за да си отделя 5-6 хилки за моооощна наточена 15 годишна резачка или 15 годишна 75 к.с. нафтаова сдухалка.

Коя кола е гаранционна ?

За какви 5-6 хилки говориш ?

Нито Голфа ми беше наточен,нито вървеше кой знае колко...

От Голфът разбрах че VW не е това което беше-нито като евтина подръжка,нито като здравина... :banghead:

А колкото до Маздата ми-какво общо има тя ?

ПС: Да не повдигам темата че японските автомобили са били със скъпа подръжка-няма такова нещо..

А качествето е в пъти по-добро... :deal

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”