проблем с газта на голф 4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

проблем с газта на голф 4

Мнениеот pipkov » Нед 03 яну 2010 14:41

Здравейте колеги ! Първо да ви поздравя за новата година и да ви пожелая всичко най-хубаво през идната 2010.
Имам конкретен проблем с колата, която е голф 4 1.9 тди, АLH е кода на мотора. Колата има чип от колегата брезел, ходих до Годеч и там като я направи, вървеше като луда, направо не_можах да я позная и там ми каза, че е хубаво да сменя клапан N75. Смених го, колата стана по-тромава отвсякъде, говорихме и ми каза да направя лог файл, направих го и ми каза, че не винаги педала ми отчита, че е натиснат на 100% и оттам колата не върви, вчера се дръпнах с един голф 4 пак и първа газ, втора газ до към 1800 или 2000 оборота и оттам колата заби муцуната, спря да върви и аз оттам на аварийки и веднага в дясно - не съм я гасил, продължих си да карам по инерция и след около 100 метра всичко си се оправи - в смисъл пак започна да си се форсира. Въпросът ми е следният: има ли логика в случая да ми е заминал потенциометъра на педала на газта и оттам да ми се базика колата ? И ако да, как да съм сигурен, че е от него, защото вече ми е адски тъпо да сменям здрави части :(

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Re: проблвм с газта на голф 4

Мнениеот pipkov » Нед 03 яну 2010 16:24

Преди малко направих лог файл и педала на газта си отчете 100% без да дава проблем; вече не знам какво може да е на колата :((( дайте идеи имам и лог файл но нз къде и как да го кача за да се вижда :/

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Нед 03 яну 2010 16:53

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 03 яну 2010 22:37

Да не си разменил маркучите на N75 ?

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Нед 03 яну 2010 22:42

10000% че са както трябва

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 04 яну 2010 8:21

Ами колега, защо след като колата е вървяла много след чипа въобще си я пипал ? Пробвай със стария N75 и виж как ще, е ако няма промяна, значи е нещо друго - някой маркуч или буксата на N75. А ако се оправи със стария, виж дали новия е със същия номер и дали е за този мотор. А на VAG-COM какви грешки дава освен за аварийния режим - друго дава ли ? Успех ти пожелавам.

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Пон 04 яну 2010 16:00

Не, никакви грешки не_дава. Със стария не_съм сменял още, но ще пробвам. А стария го смених, защото ми казаха, че не разтоварва добре турбината и може да стане беля, така да се каже .....

Върни се в “Дизелови агрегати”