Питане за Голф 4 - с какъв мотор да е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за Голф 4 - с какъв мотор да е?

Мнениеот mufin » Нед 03 яну 2010 23:22

за толкова време в тоя форум можеше да прочетеш къде и как се стига до гаража

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 03 яну 2010 23:26

Dead man написа:
От Голфът разбрах че VW не е това което беше-нито като евтина подръжка,нито като здравина... :banghead:

Не беше ли ти дето хвалеше 1.8 колко здрав бил
Аз моя 1.4 го продадох само със сменени два тампона и накладки за 2 години.
И не съм правил разход с две кила под фабричните данни :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 03 яну 2010 23:31

Да,1.8 е здрав и непретенциозен... :bowdown

АМА ЗА ДВИГАТЕЛЯ ГОВОРЯ.... :deal

Иначе съм видял какво имаш в гаража-ама какво и е гаранционното ?

ПС :Не трупай мнения-като искаш да кажеш нещо го кажи в един,а не в два поста... mhihi :да:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 03 яну 2010 23:37

Ами гаранционното и е 3 години към Тойота.
Ако разбира се разрешиш коли с кубатури под 1.8 да са гаранционни.

А може ли в два поста като теб да посоча два различни разхода на колата, взависимост от темата :да: :mrgreen: :да: :mrgreen:

Форума е за да се помага, а не да се самозаблуждаваме ...... :beat_butt2

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 03 яну 2010 23:54

И някъде другаде може да съм дал и друг разход-но преди не знаех че имам запушен катализатор,прее съединител,кофти кабели и свещи...

Никого не заблуждавам,казвам само че 1,6 не е по-добър от 1.8.... :deal
По-добре да се вземе 1.8 отколкото 1.6...

Така или иначе разбрах коя страна прави добрите коли...Ама е на друг континент... :deal

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 04 яну 2010 1:11

Dead man написа:И някъде другаде може да съм дал и друг разход-но преди не знаех че имам запушен катализатор,прее съединител,кофти кабели и свещи...

Никого не заблуждавам,казвам само че 1,6 не е по-добър от 1.8.... :deal
По-добре да се вземе 1.8 отколкото 1.6...

Така или иначе разбрах коя страна прави добрите коли...Ама е на друг континент... :deal

ама то и никой не казал, че 1.8 е по-лош от 1.6.Изведнъж в темата някой почна да пише че 1.6 бил мъртвец, че е най-скапания,по-добре си вземи 1.8,следващия-то като било 1.8 по-хубаво да било 1.8Т,после реклами кой с кво масло и свещи карал и т.н..Еми да влезна в дизеловия форум аз и да почна да давам съвети при условие че нищо не им разбирам на печките.Колегата изка мнения за 1.6, ако не му хареса, ще си направи тема за 1.8.
П.С.:защо хора, които не обичат да слушат съвети, непременно настояват да дават такива
А като двигател - съгласен съм, че японците са номер 1,но като купе още има какво да се желае

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 04 яну 2010 3:10

Аз за себе си се убедих, че особено когато се касае за стар автомобил, какъвто е Голф 4 (~10г.), няма 1.4, 1.6, 2.3 - като е тараляшник на 300 000км поддържан по италиански и каран зверски - ако ще и с 5 литров двигател да е.

По-запазения и по-добре поддържания двигател/автомобил е по-добрия и това е! Разбира се и късмета играе роля, няма начин. Въпроса е обаче, че при безавариино положение поддръжката на Голф с по-малък двигател е по-евтина - всеки трябва да си прецени колко мощност му е нужна или желае и каква цена е готов да плати за такава.

Честно казано дори когато купувах колата, т.е. бе доста по-млада - дилема за двигателя почти нямах - оставих го почти изцяло на късмета - съсредоточих се върху възрастта, произхода, пробега и общото състояние. Бих препоръчал този подход на всеки.

designer1 написа:Само да ти кажа че тия голфове не излизат от завода с пълна синтетика масло на двигателя нито с платинени свещи нито пък са зичислени да карат с 98 октана бензин!!!

Кои са "тия" голфове, за които говориш?

1.6 16V излиза от завода с платинени свещи и синтетика! Изчислен е също така да кара с 98, тъй като компресията на цилиндрите е доста висока! Това налага 98 като оптимален, не че не може и с 95 разбира се.

Последна промяна от Haralampi на Пон 04 яну 2010 12:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пон 04 яну 2010 9:10

Haralampi написа:По-запазения и по-добре поддържания двигател/автомобил е по-добрия и това е!

това е :bowdown

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 04 яну 2010 13:32

Haralampi написа:1.6 16V излиза от завода с платинени свещи и синтетика! Изчислен е също така да кара с 98, тъй като компресията на цилиндрите е доста висока! Това налага 98 като оптимален, не че не може и с 95 разбира се.

тогава най-вероятно хората, които са правили последния вариант на Аутодата са се объркали тотално

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 04 яну 2010 13:35

hitman0013 написа:
Haralampi написа:1.6 16V излиза от завода с платинени свещи и синтетика! Изчислен е също така да кара с 98, тъй като компресията на цилиндрите е доста висока! Това налага 98 като оптимален, не че не може и с 95 разбира се.

тогава най-вероятно хората, които са правили последния вариант на Аутодата са се объркали тотално

В ауто дата не всичко е вярно на 100% От личен опит ти казвам.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 04 яну 2010 13:36

hitman0013 написа:

Това междудругото е вярно - там дадените свещи са грешни - По ЕТКА са си вярните :)

Излиза с Bosch Platinum.
А за горивото - това дали е небоходимо 98 се определя спрямо компресията - при по-голяма компресия е нужно 98 ;)

MGB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MGB » Пон 04 яну 2010 20:55

Карам голф 1.6, бях с намерение да си взема 1.8 но тоя ми попадна. Зависи какво търсиш и за какво ще я ползваш за града е идеална но за извън градско(прав път) 1.8 предполагам, че е по добрият вариант ако търсиш динамика 1.6 е малко муден особенно ако сте повечко хора,но ако не караш бързо проблеми няма, над 110-120 двигателя става доста шумничък за 1,8 не знам. За здравина не мога да коментирам, зависи на какво ще попаднеш всичко е късмет.Качи се и покарай и ще прецениш. Успех
ПС( Гледай ако е 1.6 да не е с проблемните скоростни кутий DLP DUU някуде четох че създавали главоболия на собствениците им)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 04 яну 2010 21:04

Уфффффффффф че много различни мнения. Всеки си хвали неговото и това е.

Твърдо съм решил да е 1.6 мотора. Причините са следните: по-сносна цена. С удоволствие вземам 1.8 125 коня, обаче всички, които са за този мотор и се отклониха от темата поделят разликата в цената спрямо 1.6 и всяка година поделят разликата в данъка.

Четох, препрочетох и какво - почти едно нищо. Хвалене на 1.8 и това е. Аз позавъртях няколко телефона на хора с такива коли и никой не каза нищо лошо. Прочетох в мненията коментари само за AKL. Нито един от другите мотори не се споменава. Като проверих в автокъщите, предлагащи коли с 1.6 двигатели също ми казват, че са AKL. Явно голям избор няма. Така че, това ще е и остава да се моля за безаварийни.

Нека темата остане отключена вслучай, че има какво още да се обсъди.

Благодаря на всички!

До мнението на колегата MGB: Ами търся Голф 4 с климатик, на който мога да разчитам да ме закара от една точка до друга. Да е 1.6 моторче, да е с малък данък, да му се радвам, като се напия да ме е кеф да го изнасиля и така...
По отношение на скоростта: Рядко се отпускам да карам бързо. На дълго, дори и по магистрали се движа с около 120. Натискам на моменти и то до 140-160 (на 1000 км 2-3 пъти за по 10-15 сек). Не ми трябва самолет. Понеже въртя много км и имам нужда от по-евтино предвижване - затова на газ.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 04 яну 2010 21:48

Колега има 3 вида 1.6, само че до 2001ва има само AKL. Ако търсиш преди 2001 няма да намериш друг 1.6.

Иначе аз мога само да ти препоръчам някой от другите 1.6 спрямо AKL... по-малко проблеми, по-икономични, по-стабилни......

Ако имаш въпроси питай :)

Иначе идеята за газ според мен е много лоша на това поколение коли... но ти си знаеш. Никога не бих сложил газ на Г4.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 04 яну 2010 21:55

mufin написа:Ами гаранционното и е 3 години към Тойота.
Ако разбира се разрешиш коли с кубатури под 1.8 да са гаранционни.

А може ли в два поста като теб да посоча два различни разхода на колата, взависимост от темата :да: :mrgreen: :да: :mrgreen:

Форума е за да се помага, а не да се самозаблуждаваме ...... :beat_butt2
абе всички ли от ВАГ-групата минаваме към тойота :lol: и моята е гаранционна но маслото в мотора е 0W20 :shock моторчето е малко но е 100кс.-стигат с тая дуъл-ввт-й система :lol: сори за спама но......има коли дето вървят и с масло рядко като вода :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”