Може ли да се сложат подгреватели на огледалата на Пасат Б4?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Може ли да се сложат подгреватели на огледалата на Пасат Б4?

Мнениеот milen_1975 » Пон 04 яну 2010 1:48

Здравейте момци!
Извинявам се предваритено, ако повтарям темата но не намерих друга подобна за Б4. Моля Ви, нека администратора ми прехвърли запитването в по подходящата тема, ако има подобна и да анулира тази тема, ако се повтаря!
Та въпроаса ме е, дали е възможно да се преправят огледалата на Пасат Б4 на подгряващи? Пасата е фабрично без такава екстра! Задавам този въпрос, защото съм залудел вече с тези огледала! Падне ли под -5 градуса Пасата ми забравя, къде се намира! Вратите не се отварят категорично нито една от 4-те. Като успея да отворя някоя после няма затваряне! Ключалките си оставт в положенито, в което сам отворил вратата! Гъбаритите се губят, ако е хептем минус градуса! Абе трагедия! Огледалата толкова пълтно замръзват и хващат тлкова дебел лед, че е невъзможно по никакъв начин да го изчегъртам и накрая се отказвам да не счупя някое огледало! Единствено на вътрешното огледало гледам, какво става зад мен! На страничните огледала виждам дали има някой само, ако си е пуснал фаровете иначе са неизползваеми!
Та пичове кажете ми има ли възможност да им се сложат подгреватели на тези огледала , след като фабрично няма такива? И да си реша този кошмарен проблем при минусови темперетури?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Може ли да се сложат подгреватели на огледалата на Пасат Б4?

Мнениеот Peteff » Пон 04 яну 2010 5:40

не си търсил добре явно
viewtopic.php?f=11&t=6336&hilit=%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0
ето я темата . като написах "огледала" в търсачката и "търсих в направи си сам" раздела излязаха още доста теми.успех

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 04 яну 2010 6:03

Взимаш си ел.огледала те са със подгрев който е съмнително дали работи но го има. Копче за тях окабеляваш и имаш ел огледала със подгрев :wink: Реално копчето прави цялата магия със посоките във всяко огледало имаш по едно моторче и един ел.магнит който като задейства стъклото се мести нагоре надолу (най-грубо казано),а като не е задействал се мести ляво дясно. Основното захранване се състои от 3 кабела: +12V от контакт, маса, +12V за подгряване на огледалата. Най-безболезнено и оригинално ще стане ако намериш инсталацията във вратите със ел.огледала ( да я подмениш ) и инсталацията м-у двете врати. Аз така направих цялата на ел огледалата + двете огледала + копчето. Ревизирах копчето и инсталацията пребандажирах я и си я монтирах в купето. Сега дори и конструктора не може да познае оригинални ли са или аз съм ги слагал ел.огедалата.
Е ако не ти се занимава със всичката тая хамалогия отиваш в магазин и си купуваш само стъкла със подгрев (около 35лв бройката) пускаш си по два кабела във врата една маса и един плюс от копчето за подгрев на задното стъкло и си готов. Зад бушонното табло има заработка за тези два кабела на зелена букса са: кафяв (маса) и бял със зелено (+12V от копчето за подгрев на задното стъкло) :wink:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 04 яну 2010 12:20

Туу, че си далеко. Иначе свалям моите и взимам твоите.
Взимаш си един спреи за размразяване и си готов с огледалата, ако те мързи шише с топла вода и поливаш. Не се хващай с огледалата освен ако не са ти в излишък средствата.( 70-100лв за 1бр.)
За вратите е изписано толкова много, че ша ти замине деня в четене.
Най общо е важна подготовката преди зимата. Било мазане с парафин или мазане със спрей за уплатнения.
За незатварящите се врати лекарството до някъде е отваряне и мазане с грес на механиката. Няма да изчезне напълно, но имаш друг коз :wink: Когато не иска да се затвори сваляш пластмасовия капак на бравата, който е отстрани на самата врата като я отвориш един черен ако го имаш, и гледаш пак отстрани на самата брава една пъпка ли, гайка ли, абе движи се нагоре надолу не може да я сбъркаш, та тя задържа и се връща на ръка.
Общо взето е това. Аз съм служил в Щръклево и знам, че при вас студът е сериозен.
Но пък живея в планината и проблемът често го имам.

Върни се в “Passat”