Проблем с дебитомера на Пасат
Проблем с дебитомера на Пасат
Здравейте! Притежавам Фолксваген Пасат Б4 1995г. и имам проблем с дебитомера.Може ли някой да ми каже как се отстранява?Двигатела е 2000куб. но не е 2Е,няма номер,а дебитомера представлява една малка плочка.Благодаря Ви предварително!!!
Re: Проблем с дебитомера на Пасат
Виж в багажника около резервната гума има стикер с номерата на рамата и двигателя , че да не се окаже че си с 1.6i с електроника на Хитачи .
За двигатела съм сигурен,че е 2000 имал съм и преди Пасат с такъв двигател Б3 с 2Е,но дебитомера ми наистина е Хитачи 037 906 461 B
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
kalmuk написа:...но дебитомера ми наистина е Хитачи 037 906 461 B
Според ETOS този дебитомер се поставя единствено на двигател AEK - 1,6 л, 74 kW, 100 к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kalmuk написа:За двигатела съм сигурен,че е 2000 имал съм и преди Пасат с такъв двигател Б3 с 2Е,но дебитомера ми наистина е Хитачи 037 906 461 B
2000 куб.115 к.с. код на мотора ADY
2000 куб.115 к.с. код на мотора AGG
1800 куб.125 к.с. код на мотора ADR
На тези става със сигурност - изпробвано, за 1.6 не знам.
Здравейте отново!Проверих табелката в багажника,двигатела е ADY.На дебитомера пише HITACHI 037 906 461 B.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
kalmuk написа:Здравейте отново!Проверих табелката в багажника,двигатела е ADY.На дебитомера пише HITACHI 037 906 461 B.
Здрасти колега ,и аз имах твоя проблем с дебитомера.Само ,че мойта е ТДИ 1,9, проблема се решава само със смяна.Взех нов за 197 лева на Бош, от фолксваген и не си помисляй

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Колегат Marto_VN ти е обяснил как се решава твоя проблем.Дебитомера на 2Е подлежи до някъде на рециклиране,ама при теб няма начин-НОВ.Самоче,имайки предвид цифрата, е хубаво да си сигурен,че проблемът е в него преди да го смениш.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Не се тревожи к'ва марка е дебитомера , който ще слагаш - важното е да работи. Казваш номерата на колата в магазина на рама и двигател ,те хората имат каталог , ще ти кажат какъв е.Има много фирми , които правят тези части така ,че не е важна марката споко.Моя предния ако ти кажа къв беше
. Нямаше и марка отгоре му. Някъв ментак ми бяха ръгнали тея дето са я вкарвали , защото се вади лесно.Сменили са си го хората - и с него пак работеше , но даваше грешка, и постоянно ми менеше разхода на гориво в големи итервали като почнеш от 4 до 12 на 100. И да го поправяш няма смисъл - това е платка/датчик с инсталирана програма на фолксваген.Пък знаеш че има добри хакери, колко му е да хакнат оригинална програма на немците.
Ако ти е оригинален в колата защото моя не беше , и ако ти се слага пак оригинален - иди до автотрейд, когато върнеш оригинала от колата цената е наполовина в моя случай беше 250 лева(половината) но пък моя в повредения колата беше ментак и не можеше.
Да ти кажа вече и свикнах с цифрите на тая кола и със частите, няма вариант, като сме си купили стари кошници трябва да се кърпят, досега сигурно съм дал около 2500 лева за ремонти , като почнеш гарнитура на глава , дебитомер , ролки, ремъци , нови зимни гуми.Сега и турбото ми изпищя, ама к'во да прая ще се сменя въпреки цифрата ново е 1800 лева и ще търся нещо старо но по запазено.
Но все пак и я взех за по-малко пари преди 1 година

Да ти кажа вече и свикнах с цифрите на тая кола и със частите, няма вариант, като сме си купили стари кошници трябва да се кърпят, досега сигурно съм дал около 2500 лева за ремонти , като почнеш гарнитура на глава , дебитомер , ролки, ремъци , нови зимни гуми.Сега и турбото ми изпищя, ама к'во да прая ще се сменя въпреки цифрата ново е 1800 лева и ще търся нещо старо но по запазено.
Но все пак и я взех за по-малко пари преди 1 година
Последна промяна от Marto_VN на Чет 04 фев 2010 17:59, променено общо 1 път.
Виж в раздела за авточасти и аксесоари Vaskoto1 продаваше такъв дебитомер.
Вижте тази тема във форума на ауди, мотора е същия и дебитомера е същия
http://audibg.com/forum/index.php?showt ... E%EC%E5%F0
http://audibg.com/forum/index.php?showt ... E%EC%E5%F0
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
В АУДИ-форума се говори за дебитомер на АВК мотор, който е еквивалент на 2Е при VW.
Няма нищо общо с дебитомера на ADY.
Няма нищо общо с дебитомера на ADY.