плеър за HDTV филми

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Scirocco GT II
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: плеър за HDTV филми

Мнениеот Scirocco GT II » Пон 04 яну 2010 18:40

Luper написа:пробвай и Crystal player - доста по-лек....

За HD филми, въпроса опира главно до кодека- не до плеъра! Плеъра трябва само да може да подкарва кодека. KMPlayer го може (след малко настройка). End of story.

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пон 04 яну 2010 20:06

ISRalien написа:
Bate Viktor написа:Плеъра, колега, простичко казано само визуализира декодираната информация от процесора просредством кодека.
Смисъл ако са ти стари кодеците, слаба машината и с бай хуй плеър да го гледаш - все същия резултат.

Добре, тогава как ще ми обясниш факта, че с VLC ми цепи като за световно, с bs - по-малко, а с media player classic не цепи?

С това, че не знам ква боза ти е компютъра?

Scirocco GT II написа:

За HD филми, въпроса опира главно до кодека- не до плеъра! Плеъра трябва само да може да подкарва кодека. KMPlayer го може (след малко настройка). End of story.

:да:
Последните версии на повечето плеъри нямат пробелм с HD. Но ако колегите са с версии от преди Христа...

Потребителски аватар
Scirocco GT II
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Scirocco GT II » Пон 04 яну 2010 21:02

Bate Viktor написа:
Scirocco GT II написа:

:да:
Последните версии на повечето плеъри нямат пробелм с HD. Но ако колегите са с версии от преди Христа...

Това е вярно, ако говориме за съвременна двуядрена (поне) машина, и пак с условие, тъй като каквато и да е версията на плеъра идва с пакет кодеци подобни на К-лайт примерно и повечето формати тръгват без проблем но не и ХД филми като H.264 , AVC1 и т.н. и особенно ако са 1080р , или ако тръгнат "като хората" товарят процесора на почти 100% и по-слаба машина издъхва моменталистически. CoreAVC e специално оптимизиран за такъв формат видео, и е всепризнат като най-добрия, още повече че ако компа разполага с що годе съвременна графична карта обработката на сигнала отива към нея с този именно кодек. Пример - съвсем наскоро пробвах да подкарам 1080р филм на сравнително добър комп - 3GHz Pentium IV Nothwood с карта NVIDIA 6600 GT (и прясна инсталация на Win XP) си беше слайдшоу с какви ли не плеъри, абсолютно нищо не помогна освен CoreAVC (не случайно е платен!). След инсталацията му независимо че картата не поддържа NVIDIA CUDA (процесора пак беше в 100-те %),но филма се плейна идеално с KMPlayer настроен да декодира видео потока с CoreAVC.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 21 яну 2010 16:28

Имам една щайга от "преди христа" така да се каже... и пак си гледам 1080п, като цар на нея.. само че има фокус,може само с 1 плейър и това е уиндоус медиа плейър.. как става това - CORE AVC стъпка номер 1 и Nvidia Pure Video съпка номер 2.

Всичко се намира по разните му там тракери...

Машината е Атлон ХР на 3200, 1БГ рам и 7900 ГС карта... филмите вървят разкошно, това което прави нвидия кодека е да пренасочи стриима от системния процесор към процесора на видео картата... и по този начин го разтоварва и го пази от претапяне :banana .

Който не вярва да пробва :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 21 яну 2010 17:05

Всичко си зависи според видео картата. Може да се намерят HD3400 примерно за 30 40 лева. Което е нищо цена и да се гледат всякакви HD филми без никакви кодеци, натоварвания на процесора и т.н. Преди с HD2400 също гледах, но тя беше малко спъната до към 720p мах и декодирането беше зле от там нагоре. Сега съм на HD3850 и с процесор пентиум 4 3.4Ghz. Едноядрен. На 1080p товара е тамън 7-8 процента на процесора. Без никакви кодеци и глупости. :Mr Green Fun Съмнявам се даже че и на пентиум 2 ще подкара 1080p. :lol:

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Чет 21 яну 2010 20:33

аз ползвам KMplayer и си ми върви всичко както трябва,от доста време ползвам само нея и съм доволен

VenkoPAS
Автомобил: Беше Passat
Двигател: EZ 1990
Контакти:

Мнениеот VenkoPAS » Сря 27 яну 2010 15:58

Още един глас в подкрепа на KMPlayer!

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 28 яну 2010 22:55

С Pentium IV 3Ghz 2mb кеш / видео Ati HD 2400 PRO , ползвайки хардуерното декодиране на видеокартата, процесора беше натоварен на един 1-2%.Без него на около 30-40%.Не помня резолюцията на филма.
Плеъра беше Media player Home Cinema, имa tutorials по нета.

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Чет 28 яну 2010 23:30

gom player или media player classic доброто при гом плеъра е че си дърпа кодеците от нета и поддържа всички формати :beer

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Чет 04 фев 2010 1:18

VLC media player 1.0.5 при добра видеокарта вървят без проблем, на лаптопа гледам с него с 128мб катра mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 04 фев 2010 6:50

Купих LG 42LH5000 и съм МНОГО доволен. Плейва всичко, включително 1920/1080.

Последна промяна от myrshavija на Вто 09 фев 2010 22:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 09 фев 2010 13:13

А така, хайде сега, понеже гледам че много колеги ползваме КМ плейър, който е страхотен и според мен, да потърсиме инфо, или който знае да каже какви да са настрйките на този плейър, че са доста. Искам да кажа, че плеъра си е ок и с дефолтните настройки, но какво можеме да пипнеме още за да се отимизира още повече :)

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 14 фев 2010 9:49

Така...
Пробвах всичко казано дотук и някои други неща от други форуми, но най-доброто което постигнах е 1080р без разминаване в картина и звук, но лееееко насечен - просто картината сякаш не върви с 24 а с 20 кадър в секунда /ако беше кино де/.
Извода ми е че в крайна сметка лаптопа ми е слабичък, нищо че е нов - Двуядрен целерон на 1,8 мгх, 2 гб рам и интелска видео карта, май.
И минаваме на вариант плеър /външен/ за HD видео. Дали някой има впечатления от конкретна марка, и ако може да даде повече инфо мисля че ще бъде полезно за всички.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 14 фев 2010 13:37

Проблемът не ти е в хардуера, а в кодеците... :roll:
Както и да е, чети тук за външните плейъри.
Общо взето, WD TV™ Live HD Media Player (WDTV2) е добро бюджетно решение.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 14 фев 2010 17:44

Проблемът не ти е в хардуера, а в кодеците...

Еми ако може по подробно...
Изчетох доста работи, преинсталирах всички К лайт, инсталирах CoreVCD, интсталирах всички описани плеъри и не става. С кои кодеци ще стане според вас.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”