Barboukov написа:Уфффффффффф че много различни мнения. Всеки си хвали неговото и това е.
Твърдо съм решил да е 1.6 мотора. Причините са следните: по-сносна цена. С удоволствие вземам 1.8 125 коня, обаче всички, които са за този мотор и се отклониха от темата поделят разликата в цената спрямо 1.6 и всяка година поделят разликата в данъка.
Четох, препрочетох и какво - почти едно нищо. Хвалене на 1.8 и това е. Аз позавъртях няколко телефона на хора с такива коли и никой не каза нищо лошо. Прочетох в мненията коментари само за AKL. Нито един от другите мотори не се споменава. Като проверих в автокъщите, предлагащи коли с 1.6 двигатели също ми казват, че са AKL. Явно голям избор няма. Така че, това ще е и остава да се моля за безаварийни.
Нека темата остане отключена вслучай, че има какво още да се обсъди.
Благодаря на всички!
До мнението на колегата MGB: Ами търся Голф 4 с климатик, на който мога да разчитам да ме закара от една точка до друга. Да е 1.6 моторче, да е с малък данък, да му се радвам, като се напия да ме е кеф да го изнасиля и така...
По отношение на скоростта: Рядко се отпускам да карам бързо. На дълго, дори и по магистрали се движа с около 120. Натискам на моменти и то до 140-160 (на 1000 км 2-3 пъти за по 10-15 сек). Не ми трябва самолет. Понеже въртя много км и имам нужда от по-евтино предвижване - затова на газ.
съвет от мен.......ако е 1.6 -8клапановия вариант-слагай газ но на винтилиран мотор--недей.
Другите неща в които може да има дефект са валидни за всички видове бензинови двигатели.
)