прекъсване голф 3 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

прекъсване голф 3 1.6

Мнениеот naskoextreme » Пон 28 дек 2009 21:34

някой можели да ми помогне?имам голф 3 1.6 с климатик е 94 година накрая е,имам и газова уредба,обаче започна да ми прави парчета както си карам и рязко падат оборотите и веднага се дигат става нещо като прекасване или предърпване някои пат си гасне и като изгасне трудно пали и на бензин и на газ пали някаде от трети четвърти път.ходих на елкон смених сфещи,палец,дистрибуторна капачка само останаха кабели.незнам какво иска повече,ако някои знае какво му е нека ми пише,ще му бъда много благодарен.благодаря предварително

bel ami
Автомобил:
Двигател:

Re: прекъсване голф 3 1.6

Мнениеот bel ami » Пон 28 дек 2009 23:11

И аз имам абсолютно същия проблем, колега ще следя темата. Иначе при мен като изгасне понякога може и 10 минути да не иска да запали, имам някакво вътрешно си чувство(като на лаик), че като поизстине леко пак запалва, но сигурно бъркам.

Потребителски аватар
hipnotic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hipnotic » Вто 29 дек 2009 13:36

аз имах сащият проблем ,но ми се наложи да сменя бобината понеже се растопи ,явно от много тормозене да го паля както казвате вие от 10 15 я път , но глявният проблем е датчика на ХОЛ (поне при мен)! дано съм ви бил полезен!По темата има много писано може да се разровите! :wink:

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Вто 29 дек 2009 16:29

ама тоя датчик колко пари струва

petkov_bb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkov_bb » Вто 29 дек 2009 22:05

Зависи от търговеца и производителя,но между 30-60 лв.

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Сря 30 дек 2009 15:01

даже днес бях на елкон и ми казаха така като си варви нищо не могат да кажат даже като трагнах от тях някаде след 7км,пак го направи и се чува някво цък,цък незнам тва прекасване на какво се далжи,някой ако е сигорен и знае моля нека пише.благодаря предварително

nakurro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nakurro » Сря 30 дек 2009 21:25

Здравейте колеги, понеже преди 1година и аз изпаднах в подобна ситуация и бая сервизи и парички хвърлих накратко ще ви опиша моята ситуация, апък Вие си решете: Карам Голф3 - 1.6 на газ и започна първо да предърпва, а после отказа да пали на бензин. Докато беше лято го карах само на газ обаче като застудя се наложи да ползвам и бензин и тогава тръгнах по мъките. Аз съм от Бургас и сервизите които посетих са главно там, така че бургазлии и Вие си правете сметката - не плюя никой само пиша на мене какво се случи! Първо отидох в сервз "Муни" - там ми смениха де що имаше филтър по колата /включително и на вентилацията/ взеха ми бая парички и накрая се оказа че нищо не са свършили. После отидох в сервиз "Кашеджиев" - там ми бяха слагали газовата уредба и аз реших, че те ще ми оправят проблема. Обаче вместо да ми оправят проблема бяха забравили едно мостче на таблото на бушоните и ми прецакаха акумолатора. И там си платих и нищо! Накрая отидох при един агент в Комлука - казва се Деян, със записване става при него обаче си струваше. И знаете ли какво се оказа, след като ме въртя и той и ми взе някой лев накрая като си тръгвах с разрешен проблем ми каза, че при Голф3 когато се кара на газ се натрупвала някаква грешка с времето /в електроника та му/ и периодически когато се получи проблема трябва да разкачам клемите на акумолатора за да се разредяло нещо си там! Не съм специалист просто се опитвам да помогна. Весело посрещане на новата 2010г. и дано през новата имаме възможност да сменим старите бараки с нови!!!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 30 дек 2009 22:21

naskoextreme написа:някой можели да ми помогне?имам голф 3 1.6 с климатик е 94 година накрая е,имам и газова уредба,обаче започна да ми прави парчета както си карам и рязко падат оборотите и веднага се дигат става нещо като прекасване или предърпване някои пат си гасне и като изгасне трудно пали и на бензин и на газ пали някаде от трети четвърти път.ходих на елкон смених сфещи,палец,дистрибуторна капачка само останаха кабели.незнам какво иска повече,ако някои знае какво му е нека ми пише,ще му бъда много благодарен.благодаря предварително

то, ако е Елкон /мотор- тестер по старо му/ би трябвало да ти изследва и кабелите и датчик хол и всичко по запалването! то това му е предназначението - за диагностика на запалителната уредба!
май са те проверявали с кодочетец а той не открива тези проблеми.той открива запомнени "грешки" по електрониката.щом не споменаваш за "грешки" значи ли ,че не сте открили?и ако е така е нещо механично или във "високите "токове на запалването!

Потребителски аватар
misho_kz89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот misho_kz89 » Чет 31 дек 2009 12:19

пичове имах сащия проблем просто клапана на гаста ви прави проблем.Просто не затваря добре и започва да смесва и колата затова започва дасе дави и от там прекасва и предарпа.При мен се оправи от там :D

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Пон 04 яну 2010 11:02

ами не ми са откривали грешки,не могат да ми кажат нищо.ама искам да питам за тоя клапан как да го проверим да ли е от там защото може да е от там като се сетя нали казвах за едно прецъкване се чува като прекасва може да е от клапана обаче клапана ми е от 1г. и 6м. възможно ли е да прави тия номера.благодаря предварително.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 04 яну 2010 22:37

ами спри газта от резервоара /бутилка, балон/ и пробвай с нов бензин а не с този от миналата година дето го имаш в резервоара! :D напиши какво е станало.

Потребителски аватар
misho_kz89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот misho_kz89 » Вто 05 яну 2010 4:09

Начи дати кажа там се обарни наи добре при който им разбира или по точно които се занимава с това защато все пак малко или много сие пипкава работа :D дано е от там :да:

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Вто 23 мар 2010 11:24

датчик на хол излена

Потребителски аватар
ockac23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ockac23 » Сря 24 мар 2010 10:19

класически симптоми на датчика на Хол. Сменяш и забравяш!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”