Вода под стелката на пасажера.Отново!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Re: Вода под стелките на пасажера и зад него.От къде?

Мнениеот Лъвчо » Съб 12 дек 2009 18:33

xalerrelax написа:Колега Лъвчо сподели какъв е лека(защото аз сложих гума от дограма)и как е възможно толкова мн вода да се налива от там

Значи имах същия проблем,оказа се от уплатнението на предния прозорец.Когато завалеше ставаше ад,но реших проблема с ХИПЕРСИЛ.Това е нещо подобно на силикон продават го на "салами" не се влиае от атмосверни условия поне така ми казаха :D
и има ефект :wink:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 12 дек 2009 18:38

А как се нанася.На мене ми е по интересно ако някой знае откъде точно влиза водата след като дупките отводнителните са си отпушени и имам няква гума.Къде е дупкат в купето.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 12 дек 2009 18:58

Утре и аз ще гледам за същия проблем и ако открия нещо де докладам.

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Съб 12 дек 2009 19:15

xalerrelax написа:А как се нанася.На мене ми е по интересно ако някой знае откъде точно влиза водата след като дупките отводнителните са си отпушени и имам няква гума.Къде е дупкат в купето.

Ето от тука viewtopic.php?f=5&t=108380&hilit=+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BE

Потребителски аватар
eli99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli99 » Съб 12 дек 2009 19:26

Погледни точно под чистачките.Там където водата се оттича!!!При мен беше пълно с листа и боклуци.Почисти и отворите за водата.Ще се учудиш, какво има вътре.Късмет.

Потребителски аватар
vetso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vetso » Съб 12 дек 2009 20:31

Колега аз имах същия проблем лятото. След един проливен дъжд от дясната страна отпред и отзад беше пълно с вода(около 3,4 литра без да преувеличавам), направо беше ужас. Извадих кората под чистачките, беше пълно с боклуци, почистих и от тогава не съм имал проблем. Предполагам че от многото боклуци водата не е могла да излезе по нормалния начин :wink: и е преляла през отвора на парното.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Нед 13 дек 2009 4:24

махаш корите на вратите и гледаш дали найлона е здрав и залепен за вратата, ако не е от там ти е проблема. водата влиза покрай уплътнението на стъклото, от там се стича по найлона и влиза в купето. влез в колата, махни корите и накарай някой да сипва вода по вратите и ще разбереш

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 13 дек 2009 15:10

eli99 написа:Погледни точно под чистачките.Там където водата се оттича!!!При мен беше пълно с листа и боклуци.Почисти и отворите за водата.Ще се учудиш, какво има вътре.Късмет.

При години и на мен ми се случи точно това. И оттам през филтъра за купето става мазало в колата. Провери първо там преди на махаш уплътнения и да мажеш с лепила!

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Нед 13 дек 2009 15:28

при мен дупката беше доло в дясната 4аст то4но кадето свър6ва стъклото на 4-5 сантиметра след уплатнението. наи сигурния на4ин да открие6 те4а е маха6 4-те седалки мокета и отдоло корите под жабката влиза6 в колата и гледа6 от каде те4е...трябва само да има някои да полива колата с марку4 докато ти си вътре.

Потребителски аватар
saro777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saro777 » Нед 13 дек 2009 18:31

Това е проблем от ел.моторче на казанчето за миещата течност за стъэклата. При пускане на моторчето-при голф 2 то е обикновенно едно, течността тръгва по-различни - преден и заден маркуч, сътв. предно и задно стъкло, места. Някъде е прекъснват маркуча и от него тече вътре в купето. Имах такъв проблем и доколкото си спомням моркуча за отзад вървеше по страничната колонката, после по тавана и излиза в лявата част на задния капак и стига до задната дюза за пръскане по стъклото. Беше се извадило - то е на сегменти и маркучето си влиза в черно сегменче с по-голям диаметър, но доста стегнато. Обикновенно като се запуши, моторчето създава налягане и маркучето се изважда от най-хлабата връзка. Докато минава през купето връзки няма, изважда се или отпред или отзад на задната врата.Това по-спомен, ако искаш разглоби кората при заднтата врата където е мотора за задната чистачка и провери.
За недобре уплътнени врати не може да става и дума, защото отворите на вратите са ниско в основата пред вдигнатата конзола на праговете и дори да влиза вода от там трудно може да вкара в купето........Така мисля аз...

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 21 дек 2009 0:13

Вчера поогледах от къде се пълни и се натъкнах на запушени от листа и кал отводнителни отвори до входа на парното.

Беше много студено и аз реши да отида на авто мивка.Там с водоструика за секунди се отпуши.

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Нед 03 яну 2010 19:10

Днес стигнах да огледам по-обстойно колата.Отводнителните канали във калниците са абсолютно чисти.Вентилатора за парното е сух.Събрах водата под стелките със професионална прахосмукачка и оставих колата да работи на място с пуснато парно и за половин час всичко изсъхна.Обаче :banghead: след външно миене в автомивката пак всичко е във вода.Чакам отговор от патили с този проблем. :bowdown

dizainera82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dizainera82 » Пон 04 яну 2010 22:41

Ами може и да ти прозвучи тъпо, :mrgreen: ама при следващата автомивка остани в колата!
като започне да ти 'вали' ще видиш сам(поне ако е от някое уплътнение на стъклата).
не разбрах дали само пода или и тапицерията е мокра?

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Вто 05 яну 2010 9:06

Вече съм правил упражнението "с главата под таблото",но не мога да видя от къде тече.Странното е че се мокри еднакво бързо и от пред и от зад.Явно ще си карам така до пролетта.На хубаво време си знам какво да направя :да:

Потребителски аватар
jamano87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jamano87 » Вто 05 яну 2010 14:49

Момчета и аз имам същия проблем ,сьбира се вода от дясната страна(отпред и отзад).Първо извадих седалките ,надигнах мокета,извадих кечетата и намазах гумените тапи с силикон от вътрешна страна на купето и отдолу,но проблема продължава.Ако е от предния прозорец кечето под жабката не би ли трябвало да е мокро,а в моя случай е сухо.Някой ако има идея какъв може да е проблема да сподели :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”