Б3 Висок разход,на бензин и газ-незнайно от каде:(

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Б3 Висок разход,на бензин и газ-незнайно от каде:(

Мнениеот valioboy » Вто 05 яну 2010 18:56

Здр. на всички.Та проблема ми е следния,колицата я карам предимно на газ,докато не смених мембрани на изпарителя и се хванах за главата 17 на 100газ,бензин 20 на 100.Започна голямото ходене по маистори и установихме ,че бензина можело да е от мн работи,а газовата била отделна система и нямала нищо общо с бензина.Казвам нещата от които не е според маистора,бубина-замерва я-ок е,компресия -11.8 и на 4-те цилиндъра,свещи-стари са,но работели добре-NGK-3-полюсни на 100хил.,при моното нещо свищи като ,че въздух,но тампона бил здрав понеже като клати моното не сменя оборотите,вакумите са здрави,капачката и палец са в добро състояние,кабелите нз-но няма прекъсвания на газ-на бензин прекъсва понякога.Та вече нз какво да правя ходих 5-пъти да центроват газова и едно и също,мембраните ги смених преди 4месеца,изпарителя е ат90е.Хелп........

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 Висок разход,на бензин и газ-незнайно от каде:(

Мнениеот Wr450f » Вто 05 яну 2010 19:31

Направи си на ново центровка на двигателя.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 05 яну 2010 19:44

Така... свещи на повече от 30 000 км се хвърлят, стига да не са специално разработени за по-дълъг пробег... обикновено такива под 100-тина лв комплекта няма, по принцип няма и смисъл от тях (керамиката така или така се напуква, квато и да е свещта и след време започва да прескача)

Центровка със стробоскоп.

Щом свисти - махай тампона на моното и го виж хубаво - даже направо го смени - той си е направо консуматив на тия коли...

Колата загрява ли нормално? Да не би да не е обезвъздушена след смяната на мембраните...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 05 яну 2010 22:44

не си ходил при всички майстори !сигурен съм !ходил си при тия без апаратура а за диагностика се иска такава!помисли в града кои имат оборудване за електронна диагностика!има двама , но не си ги посетил!сигурен съм! :012: и ела да я погледнем !

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 06 яну 2010 16:45

Ако я караш по 5-6 км само студена, не очаквай друг разход.

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Съб 09 яну 2010 17:47

1-не я карам по 5-6км студена,а дори и да е така 20 е непосилен разход за този мотор,ако ще и по 1-2км да я карам-все пак зимата не е от най-суровите.
2-Центровка със стробоскоп-ако става въпрос за делкото,гледахме го на 6 градуса е което било добре,щом се кара на газ.
3-не съм ходил при всички майстори,щото няма смисъл.Не съм я закачал на компютър,но се чудя изобщо дали има смисъл-89г.,какво ще покаже.
И единственото на което ме навежда е да са свещите понеже бях взел някакви евтини измислени за проба-мисля бяха сенид еднополюсни-за 2000км се разкрива всяка на кадето си иска,едната на горе,другата на лево,на десно и така.Още не съм решил проблема,като го реша ще пиша.

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Вто 12 яну 2010 15:56

колеги никои ли неможе да помогне,от свещите не е,смених ги.Кабелите дали е възможно да правят това без да прекъсва на газ колата,на бензин прекъсва,а иначе за загряването си загрява нормално,термостата си отваря,правилно си показва и на таблото температурата,просто нз вече какво може да е?Освен тампона на моното да сменя знам ли?

Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Мнениеот Johnny_Brawo » Вто 12 яну 2010 17:12

Добре де, свещи ,кабели казваш не е. Палец,дистрибуторна капачка... провери ги - ако трябва ги смени. Запушен не ,ами затлачен въздушен филтър. В смисъл ... опитвам се да намекна, че елементарните ( за мен - не искам да обиждам ) неща за мен са де то можеш да изтупаш,да изчистиш ,да отпушиш ( особено при каране на газ ) ,след което закачаш на компютърна диагностика ( аз Москвича съм го закачал ... ако говорим за година ) и след това вече почваш да си скубеш косите.
Споко и смело ! :) Успех !

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 12 яну 2010 22:32

диагностика му е майката!
бягай в хасково ! знаеш ли там как оправят? на 100% и толкова бглв!успех!

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 13 яну 2010 9:53

а ламбда сонда имаш ли,че тя ти играе голяма роля при разхода на бензин.По нагоре колегите са те насочили откъде може да са ти проблемите.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 13 яну 2010 11:09

Колега, да не би да имаш скъсан бензинопровод някъде? Като работи на място мирише ли на бензин?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 13 яну 2010 23:17

valioboy написа:колеги никои ли неможе да помогне,от свещите не е,смених ги.Кабелите дали е възможно да правят това без да прекъсва на газ колата,на бензин прекъсва,а иначе за загряването си загрява нормално,термостата си отваря,правилно си показва и на таблото температурата,просто нз вече какво може да е?Освен тампона на моното да сменя знам ли?

не се мъчи , ами ела горе в Запад да ти видя колата и да видим какво да правим.има разрешаване на проблемът ти!

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Чет 14 яну 2010 0:32

добре да доида горе в запад,ама трябва да знам кои си?та да доида при теб,щото ясно ,че си от крумовград,ама нз кои си?пък за карането всеки път си карам по един и същи начин,а ламба сонда нали играе роля само на бензин,а при мен разхода го има и на газ,кабели,свещи,палец,капачка са ок.

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Чет 14 яну 2010 16:50

Здр.мисля,че решихме проблема днес.Ако може някои да ми прати снимки на ето този вакум: http://valioboy.snimka.bg/bulgaria/vakumi.463209,моя мотор е 89г.,каде се включва,днес след като разглобихме моното,се видя,че този маркуч въобще липсваше.След като маистора намери подобен маркуч и го сложи,от там някаде отзад в моното го включи,но не беше сигурен дали е от там,отново замери делкото и показа 20 градуса отклонение,нагласихме делкото та сега не съм засичал,но маистора е убеден,че ще падне разхода.Та тръгнах си аз от сервиза,но сега няма мощност колата,но нз дали вече не е от центровката на газова.Въобще много се обърках,чак дори и темата ми стана несмислена.

Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Мнениеот Johnny_Brawo » Чет 14 яну 2010 17:10

Аз предлагам да продължаваш да пишеш ,остави тия безсмислени неща. :) Много си е смислено ,стига да не спреш посредата ,както повечето хора правят. Напълно съзможно е да нямаш мощност ( особен она газ ). Аз лично когао отида ония не ме питат ( след като са пипали по газ-та ) добре ли е, ако директно си отварят капака и задават въпроса " Искаш да върви или искаш да е икономична ? ". Значи ,ако си отишъл с проблем " Колата ми не мога й насмогна на разход " 99% са ти завъртяли як'та винтилите. Може и да бъркам ,не съм спец,само споделям. Обаче си държа ,лично аз да разбера как ще свърши тая бледоария.
:) Успех !

Върни се в “Passat”