Предната чистачка опира в капака

Техническа и сервизна информация за Passat
jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Пет 21 апр 2006 10:49

Ако не се лъжа около 5 лв. при италианеца.Това е малко побългаряване,но все пак при мен стана.Трябва му 1мм. надолу.И въпреки това мисля че проблема е на друго място-някъде в захвата на целия механизъм на чистачките.Гледал съм на други пасати стои доста по-надолу (прилепнало към стъклото).А може би от тия втулки които казва popeye,защото при мен освен това тази чистачка не чисти равномерно-някъде по средата се надига и пропуска. :?

jgmec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jgmec » Пет 21 апр 2006 16:46

Абсолютно същият проблем - рамото опира в капака, износени втулки и самата чистачка не чисти в средата на стъклото. Лечението било с нови рамена (вътрешно и външно) но 60+60 лв. няма да дам :evil:
Справих се със хубави чистачки, и много игра за да наглася рамото ... засега държи.

Потребителски аватар
MrDeath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MrDeath » Вто 25 апр 2006 8:55

Реших проблема.
1) Малко пилене по зъбите, основата и здраво стягане, за да влезе рамото по-надолу.
2) Леко преместване на капака (с около 1mm) напред.
3) Капка лак за нокти в съответен цвят на ръба на капака, където е опирало преди. Дано да не ръждясва по нататък.

Сега не опира, а чисти добре - тествано покрай дъждовете напоследък :)

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Вто 25 апр 2006 13:04

MrDeath написа:... Капка лак за нокти в съответен цвят на ръба на капака, където е опирало преди. ...

Това е то :wink: Някой има ли опит с употреба на лак за нокти, вместо авто-боя?
(виждам че не е по темата, ама ...)

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 25 апр 2006 15:39

kbot написа:
MrDeath написа:... Капка лак за нокти в съответен цвят на ръба на капака, където е опирало преди. ...

Това е то :wink: Някой има ли опит с употреба на лак за нокти, вместо авто-боя?
(виждам че не е по темата, ама ...)

За лака за нокти....
Като си купих колата още първото лято взех 100 мл боя като моята(направиха ми я по кода)
Боята ми беше за да си боядисам калниците точно където пръскат предните гуми (боята се беше изщкурила)
И тъй-като е и с лак като я чукне камъче или каквото и да е друго остава много лоши следи, взех си безцветен лак за нокти, добавих от моята боя и сега си имам лак за нокти с моя цвят и си правя корекции когато се наложи.
Единственото лошо е, че моята е перла и се одтаяват тези лъскавките (не помня как се казваха- брукат май беше), и трябва яко клатене преди употреба.

Върни се в “Passat”