Лики Моли
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лики Моли
Намерих го 5 литра за 62лв.Мисля ,че и цената му е много добра.
Повече Лики Моли няма да сложа докато съм жив! Карах с него и разбрах що масло е,ся можеби много от вас ще ме нападнете и кажете,че при вас всичко е супер,но при мен не беше така... Пасат 1.8 моно,Лики Моли 15w40 синя туба. Патувам извън града,маслото е вече на 5200км... Почвам да изпреварвам мъжката и когато достигна 4500 обр./мин мига лампата за маслото на таблото(все още не бях я видял) и се чува едно пюукане,и с моя приятел се огляваме и си викаме "тела ти звани ве,нали си с нокия" ок... Втори пат изпреварвам-пак така,пак се огляваме и гледаме телефоните. На третия път гледам лампата за маслото мигаа,викам си еврика спирай барзо да няма уйт... Спряхме гледаме няма теч няма нищо,чакаме 30 мин гледаме маслото малко над средното... Качихме се и карах до 3000 обр./мин,свършихме си работата и се прибрахме,на другия ден веднагически сложих Valvolin 15w40 (щото не е мн скъп хаха) и дай ся извън града,сопите в гърба и нпз,от тогава минаха още 2 смени на масло и нпз... ЛИКИ МОЛИ=НЕ
На моето ГТИ слагам Motul 4100 10w40 директно от пройзводителя и вече втора смяна нямам проблеми супер масло (малко скъпичко)
))
На моето ГТИ слагам Motul 4100 10w40 директно от пройзводителя и вече втора смяна нямам проблеми супер масло (малко скъпичко)

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Еи таман се навих!!!!
.Но в други форуми има такива мнения и за Мотул !!Според мен ако маслото е изтинско ,не може да има такива филми.

Приятелю взимам го,от Гошо Карбуратора от Добрич,а той се познава с директния вносител от Франция... Пак и ако знаеш кой е Карбуратора,ще ти кажа че кара бегачката си с такова масло и е много доволен MOTUL
))

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: ЛИКИ МОЛИ
Dead man написа:Последно кое е моето масло ???![]()
Това ли е :
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _3700.html
Карам на газ и го препоръчват за такива коли.
Давайте АкЪл...
А колко е като пари ?
Между другото - имаш ли проблем със загубата на масло?
По темата: Понеже и моята смяна предстои, след поредното дълго четене из нета на тема: доливане на масло на АМХ двигател и каране на газ реших да заложа на следната комбинация:
От 5В40 ще сложа 5л, от 10В60 1л. Това по един съвет от немския форум, където един пич от Мерцедес пишеше дълго време на тема масло...Та от там разбрах следното: За режим на газ е необходимо маслото да има висока температура на изпарение, за да издържа на по-високата температура в газов режим. Освен това колкото "по-топло" става в двигателя(спортно каране или газов режим), толкова е по-добре маслото да има по-висок HTHS index (по-висок от 3.5). Този индекс показва колко е издържливо маслото на висока температура, по-висок индекс означава, че маслото издържа по-високи температури и опасността, да се "скъса" масленото покритие заради "пренатоварване" е по-малко.
Аз също карам на газ, но на избраното от теб масло първо ХТХС индекса му е "само" 3.5, а и температурата не изпарение не е дадена.
Зa сметка на тва ето това са данните на показаните от мене масла:
5W40:
10W60:
Надявам се чрез смесването на двете масла малко да ми се намали разхода на масло, да видим. Освен това топлоустойчивостта ше е се повиши, което мисля, че е в полза, когато се кара на газ.
Ше пробвам, пък да видим.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
KoKo88 написа:Повече Лики Моли няма да сложа докато съм жив! Карах с него и разбрах що масло е,ся можеби много от вас ще ме нападнете и кажете,че при вас всичко е супер,но при мен не беше така... Пасат 1.8 моно,Лики Моли 15w40 синя туба. Патувам извън града,маслото е вече на 5200км... Почвам да изпреварвам мъжката и когато достигна 4500 обр./мин мига лампата за маслото на таблото(все още не бях я видял) и се чува едно пюукане,и с моя приятел се огляваме и си викаме "тела ти звани ве,нали си с нокия" ок... Втори пат изпреварвам-пак така,пак се огляваме и гледаме телефоните. На третия път гледам лампата за маслото мигаа,викам си еврика спирай барзо да няма уйт... Спряхме гледаме няма теч няма нищо,чакаме 30 мин гледаме маслото малко над средното... Качихме се и карах до 3000 обр./мин,свършихме си работата и се прибрахме,на другия ден веднагически сложих Valvolin 15w40 (щото не е мн скъп хаха) и дай ся извън града,сопите в гърба и нпз,от тогава минаха още 2 смени на масло и нпз... ЛИКИ МОЛИ=НЕ
На моето ГТИ слагам Motul 4100 10w40 директно от пройзводителя и вече втора смяна нямам проблеми супер масло (малко скъпичко)))

Браво колега отвори ми очите!

Аз имах същия проблем с Голф2!Мигаше лампата само когато карах бърже!Мислех че е заминал някой датчик и ги смених!Смених и помпата и пак си остана!Но никога не ми минавало през ума че може да е от маслото!
Сигурно съм попаднал на фълшиво масло,защото и сега карам със същото масло и нямам проблеми!
Предстои ми смяна на маслото и си взех Лики моли (жълта туба без добавка, 10в40). Човека в магазина ми вика, че ЛМ и Мотул е най-доброто. Другите масла да не ги пипам изобщо
Ще пиша като го сложа.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ами мисля ,че няма повече какво да обсъждаме!!!Всеки сам си решава.
Ако щете вярваите ,цял ден съм чел!!Значи за всяко едо масло чух хубави и лоши неща!
Така ,че изборът остава за нас!!
Дори и за Мотул има негативи!!Но не и vw ,нашият форум!
Значи за мен пак остава МОТУЛ!!!!!!!!!!!!
Въпроса е къде да го намеря във Варна!!??
Ако щете вярваите ,цял ден съм чел!!Значи за всяко едо масло чух хубави и лоши неща!
Така ,че изборът остава за нас!!
Дори и за Мотул има негативи!!Но не и vw ,нашият форум!
Значи за мен пак остава МОТУЛ!!!!!!!!!!!!
Въпроса е къде да го намеря във Варна!!??
rokera671 написа:Въпроса е къде да го намеря във Варна!!??
От авто магазините на жп гарата (между омв и еко-то) там имаше, когато си купувах ЛМ го сравнявах с Мотула. По-скъпо е от ЛМ.Минах 7000 км. с 10/40 на моли и не съм доливал, докато преди с Мобила пак 10/40 доливах редовно
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам защо хвалите толкова Мотул-а? Масло като масло!
Преди Мотула(10в-40 6100) бях с Приста 10в-40 Супер Бензин и бях по доволен от шума на двигателя.Работеше по-тихо и т.н Сещате се,че цената на Мотула е двойна лол..
Следващата смяна няма да е Мотул ,а ще е или Лики-Моли или Кастрол
Преди Мотула(10в-40 6100) бях с Приста 10в-40 Супер Бензин и бях по доволен от шума на двигателя.Работеше по-тихо и т.н Сещате се,че цената на Мотула е двойна лол..
Следващата смяна няма да е Мотул ,а ще е или Лики-Моли или Кастрол
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BastunSelski написа:..
ей бастун

тука мотул е нещо като чудодейната отвара на боговете
не богохулствай!
пп. на минералното 15/40 лики моли с добавка направих 3К и съм доволен
но с полусинтетиката бях по-доволен!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:

Аз пък вчера сипах добавка на Лики Моли към калпавото ми масло Дивинол ,но не очаквам чудеса.Просто ,не ми се сменя на 2000 км.Налях я в тъмното ,но ми се стори че тече нещо като графит.За втори път слагам.Мисля да продължавам да го правя и ако ми се скапе мотора вие първи ше разберете

- RaCeR_EmiNeM
- Автомобил:
- Двигател:
Продължавай да наслояваш и задръстваш!
Чак ви се чудя как слагате тоя боклук,карал съм със скапания валволин даже,но по-гадно масло от тва на Лики го Моли няма просто!Сега може да не усещате разликата(макар че при студен двигател се усеща значително),но има време...
Castrol-made in Germany е истината. 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
RaCeR_EmiNeM написа:Продължавай да наслояваш и задръстваш!![]()
Чак ви се чудя как слагате тоя боклук,карал съм със скапания валволин даже,но по-гадно масло от тва на Лики го Моли няма просто!Сега може да не усещате разликата(макар че при студен двигател се усеща значително),но има време...
Castrol-made in Germany е истината.
Значи да я отпиша - след като 6 години карам с тоя боклук - баси късметлията да съм - пу,пу,пу

е трябва да има и прее..ни да карат и с тва масло - радвай се,че не си от тях

а то май немци го произвеждат Лики Моли - просто няма начин да не е боклук

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
преди няколко дни сложих при маслото това и на 2рата минута както сипах добавката и двигателя утихна.Друго което забелязвам е, че при потегляне дори и с повечко газ, двигателя е доста по-тих.Иначе маслото ми е селения голд, което да ви кажа е доста добро за парите си
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”