Технически преглед - нови изисквания?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Технически преглед - нови изисквания?

Мнениеот Spas » Сря 06 яну 2010 11:16

vw_golf_4_tdi написа:
One написа:крайно време е Всеки да си плаща дължимите данъци
както и контрола в/у техническото състояние на МПС-тата да стане супер строг
а такива дето уж правят прегледи - в затвора
аман от трошляци и убийци по улиците

ти пък що си мислиш, че като ти измерят спирачният път и дали ти работи ръчната в пункта и колата ти е сигурна. тя може и да спира, ама ако ти носи от гуми, окачване и т.н.

да знам, че ще кажеш - да направят тестовете тук като тия в Германия; но ти ще можеш ли да си платиш таксите тогава, а?
да не говорим, че от 2 години не могат политиците да се наканят да въведат елементарни промени по закона с които дори нарушителите са съгласни, да не говорим за промяна в бизнеса на тия дето правят тестовете.

Защо си мислищ, че прегледа в Германия е много по-скъп от нашия?
Аз, като исках да ми измерят спирачките на стенда и ме изгониха от пункта и ми казаха, да не се занимавам с глупости по-сигурна ли ми е колата?
Сигурен ли си, че политиците отпреди 2 години са същите, като сегашните?

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Сря 06 яну 2010 11:25

IceHeart написа:
parno написа:Днес дочух че от началото на тази година е приет нов закон който гласи че без бележка за платен данък на МПС , автомобила не може да мине технически преглед?
Това потвърдена инфо ли е? Някой минавал ли е преглед тази година?

До колкото знам и без застраховка неможеш да направиш преглед, а ако застраховката е на вноски, трябва поне 2 вноски да имаш платени, ма за данъка, явно ще е така че много коли не си плащат данъка, всичко е парите да ни взимат, ма лошото е че нищо не се прави от към наш интерес.

е те т'ва няма никаква логика, ако съм си направил застраховката Декември и прегледа ми е Януари, колко вноски трябва да съм платил до тогава ? :roll:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 06 яну 2010 11:30

vw_golf_4_tdi написа:
ти пък що си мислиш, че като ти измерят спирачният път и дали ти работи ръчната в пункта и колата ти е сигурна. тя може и да спира, ама ако ти носи от гуми, окачване и т.н.

да знам, че ще кажеш - да направят тестовете тук като тия в Германия; но ти ще можеш ли да си платиш таксите тогава, а?
да не говорим, че от 2 години не могат политиците да се наканят да въведат елементарни промени по закона с които дори нарушителите са съгласни, да не говорим за промяна в бизнеса на тия дето правят тестовете.

кой е казал че в таз "държава" ГТП се прави както е си му е реда ?????

всичко е пунта мара - за това се избиваме по улиците

за това казвам , че нещата радикално трябва да се променят

а който не може да и позволи технически преглед и високо техническо ниво на колата си - да се вози на автобус

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 06 яну 2010 11:32

idiotchooo написа:
vw_golf_4_tdi написа:
One написа:крайно време е Всеки да си плаща дължимите данъци
както и контрола в/у техническото състояние на МПС-тата да стане супер строг
а такива дето уж правят прегледи - в затвора
аман от трошляци и убийци по улиците

Аз, като исках да ми измерят спирачките на стенда и ме изгониха от пункта и ми казаха, да не се занимавам с глупости по-сигурна ли ми е колата?
Сигурен ли си, че политиците отпреди 2 години са същите, като сегашните?

70 евро са ти малко, така ли?

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Сря 06 яну 2010 11:39

това цената във TUV ли е ? :lol:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 06 яну 2010 12:19

е ти друго място в немция знаеш ли да се праят прегледи? :banghead:
тия дни мярках табелки-поспаднала е цената-вече е 60 еври... mhihi

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 06 яну 2010 14:08

Колеги, има преглед и преглед. Тази година дори не искаха колата, но минали години мериха абсолютно всичко....дори единия слезна на канала и провери шарнири и тампони....после спирачки, газове, фарове....това е преглед и това трябва да бъде. Цена от 30-40лв е приемлива!

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 06 яну 2010 14:36

Цена от 30-40лв е приемлива!

Да,съгласен съм,ама да е преглед като преглед-мерена на спирачки,газове и тн... :deal

Иначе по документи не заслужават повече от 25 лева... :screwy

ПС: Нали все още е 25 лева ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 06 яну 2010 14:41

stanislav_s написа:
IceHeart написа:
parno написа:Днес дочух че от началото на тази година е приет нов закон който гласи че без бележка за платен данък на МПС , автомобила не може да мине технически преглед?
Това потвърдена инфо ли е? Някой минавал ли е преглед тази година?

До колкото знам и без застраховка неможеш да направиш преглед, а ако застраховката е на вноски, трябва поне 2 вноски да имаш платени, ма за данъка, явно ще е така че много коли не си плащат данъка, всичко е парите да ни взимат, ма лошото е че нищо не се прави от към наш интерес.

е те т'ва няма никаква логика, ако съм си направил застраховката Декември и прегледа ми е Януари, колко вноски трябва да съм платил до тогава ? :roll:

Колега, има много хора който си плащат само 1 вноска, за да може да минат преглед, и после не плащат застраховка и си карат така. Ако не вярваш можеш да питаш в пунктовете за ТП.
Тоест, трябва да имаш минимум 2 вноски на застраховката. Както ти каза платил си застраховката Декемви, Януари когато отиваш на преглед трябва да имаш застраховка смисъл да си платил вноската. Ако нямаш вноска няма как да минеш преглед!

Последна промяна от my heart iS iCe на Сря 06 яну 2010 14:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Сря 06 яну 2010 14:42

Сигурен ли си, че политиците отпреди 2 години са същите, като сегашните?[/quote]

70 евро са ти малко, така ли?[/quote]

А това само за 1 година ли е? Аз мисля, че не е само за 1 година и да, предпочитам да си платя повече, но всички коли да са изрядни.

п.п. Цената реално е около 50-60 евра и според мен не е за 1 година. Поне, докато аз бях там и като ходих аз да минавам преглед на едно Пежо, не беше само за 1 година.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 06 яну 2010 15:20

Съотнесете цената, но и доходите.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 06 яну 2010 15:29

при тая ширеща се безработица си представете следната ситуация:
развали ти се колата, но с нея ходиш на работа; бавят ти заплатите, ако не идеш на работа те гонят. и аз не искам да има неизправни автомобили по пътя и давам $$$ за да ми е изрядна колата, но има хора които нямат избор.
отностно данъка, да данъци трябва да се плащат; но на мен данъка ми е най - висок за класа автомобил който карам в цяла България, а не остана улица без дупки. тия 200лв да ги дам на кмета и да карам по разбити улици или да ги дам на майстора да ми сменя тампони, носачи и т.н. за да мога да се придвижвам.

аз лично смятам прегледа за безполезен. спирачките си ги виждам колко спират/не спират, за изгорелите газове не ми пука. стоповете ми светят..
извода е, че за да оцелееш в нашата държава трябва да си питаш шапката.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 06 яну 2010 16:01

One написа:кой е казал че в таз "държава" ГТП се прави както е си му е реда ?????

всичко е пунта мара - за това се избиваме по улиците

за това казвам , че нещата радикално трябва да се променят

а който не може да и позволи технически преглед и високо техническо ниво на колата си - да се вози на автобус

Не,не си прав!По улиците се избиваме заради празноглавие, не само заради технически неизправни автомобили!
И предпочитам да се возя с мойта избъхтана и неперфектна кола, отколкото на 20 тонна гад с летни гуми... :horror:
Иначе да, и аз мисля, че трябва да се затегне контрола малко от малко.. :да:

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Сря 06 яну 2010 17:51

vw_golf_4_tdi написа:при тая ширеща се безработица си представете следната ситуация:
развали ти се колата, но с нея ходиш на работа; бавят ти заплатите, ако не идеш на работа те гонят. и аз не искам да има неизправни автомобили по пътя и давам $$$ за да ми е изрядна колата, но има хора които нямат избор.
отностно данъка, да данъци трябва да се плащат; но на мен данъка ми е най - висок за класа автомобил който карам в цяла България, а не остана улица без дупки. тия 200лв да ги дам на кмета и да карам по разбити улици или да ги дам на майстора да ми сменя тампони, носачи и т.н. за да мога да се придвижвам.

Тук съм много съгласен с теб, тоя кмет за нищо не става, мога да ти пожелая да отидеш, да попътуваш към южна България, там да видиш, че пътищата се правят и, че няма и помен от такива дупки и шахти, като във Варна! :)

[/quote]аз лично смятам прегледа за безполезен. спирачките си ги виждам колко спират/не спират, за изгорелите газове не ми пука. стоповете ми светят..
извода е, че за да оцелееш в нашата държава трябва да си питаш шапката.[/quote]

Тук вече мисля, че грешиш. Те може да си спират, но ако има разлика между двете колела, на малко по-хлъзгав път може да ти изиграе лоша шега. Има смисъл от тия неща, само те да се правят на първо място и да е изряден уреда, да не е някой на 100 години.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 06 яну 2010 18:15

вече ще се замислям преди да помоля някой в този форум за съвет...
питах ви какво трябва да свърша най-напред като ходя да си регистрирам коша ?
пазя някаква бележка отпреди бая време освен да я представя и да си платя дължимите данъци?от срока ми за регистрация минаха 2 години, четох някъде ТУК (мили ми моралисти) че има такава врътка като минат 2 години и отпадат някакви глоби или нещо си но не можах да му уловя смисъла
в автобус не се возя , като не ползвам колата ходя пеша!
колата ми не е пред разпад ,аз най-добре си знам състоянието й , та не съм преритал за мен си да минавам преглед цепиш ли колегата моралист?
и ще помоля всеки следващ коментар който ми е безполезен да го избегнем и морал четете на някой друг, аз не ви го ща!
който помогне евала, който не помогне да продължава да е все така изряден и да не ме занимава

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”