Топка за скоростен лост от Golf 4 -> Golf 3
-
Georgi.Enchev
Топка за скоростен лост от Golf 4 -> Golf 3
Здравейте,
бих искал да подменя маншона и топката на скоростния си лост с такава от Golf 4. Колата е Golf 3 Variant и е с оригиналния маншон и топка, но с времето и карането на колата са изхабени. Възможно ли е подмяната им с такива от 4-ка и трябва ли да се преправя нещо?
Поздрави!
бих искал да подменя маншона и топката на скоростния си лост с такава от Golf 4. Колата е Golf 3 Variant и е с оригиналния маншон и топка, но с времето и карането на колата са изхабени. Възможно ли е подмяната им с такива от 4-ка и трябва ли да се преправя нещо?
Поздрави!
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Топка за скоростен лост от Golf 4 -> Golf 3
При Г3 топката е навита, а при Г4 до колкото знам се издърпва.
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
mania написа:При Г3 топката е навита, а при Г4 до колкото знам се издърпва.
Точно така, различно е захващането
-
Georgi.Enchev
Тъй като някой колеги споменаха, че не пасва други казаха че пасва, реших да купя една топка с маншон и да опитам.
Отбих се до моргата и взех една топка от скоростен лост и един маншон, както е споменато по-горе - вади се с издърпване,а при голф 3 е с развиване. Самата ширина на топката от голф 4 е 20 мм а при голф 3 е 10 мм с резба. Вариантите, които бяха като идеи бяха следните
1) епоксидна смола
2) струговане на старата топка и "пъхване" в 20мм-вата дупка на топката от 4-ка
3) слагане на "уплътнител" в топката от голф 4
Тъй като смолата нямаше да ми стигне и нямах време да струговам и да хабя иначе здравата топка от 3-ката. Реших да намеря заместител - силиконов маркуч с ширина пасваща на топката. Изрязах едно парче от около 5 см, направих го под формата на конус намазах единия край с малко веро и го набих в самата топка. Тъй като дупката на маркуча е колкото желязото на скоростния лост, пасна идеално и чрез навиването се получи резба.
Също така искам да отбележа, че има 3-ки като моята, на които се навива, но има и такива, които са на същия принцип така че който иска да сменя да провери
Поздрави!
Отбих се до моргата и взех една топка от скоростен лост и един маншон, както е споменато по-горе - вади се с издърпване,а при голф 3 е с развиване. Самата ширина на топката от голф 4 е 20 мм а при голф 3 е 10 мм с резба. Вариантите, които бяха като идеи бяха следните
1) епоксидна смола
2) струговане на старата топка и "пъхване" в 20мм-вата дупка на топката от 4-ка
3) слагане на "уплътнител" в топката от голф 4
Тъй като смолата нямаше да ми стигне и нямах време да струговам и да хабя иначе здравата топка от 3-ката. Реших да намеря заместител - силиконов маркуч с ширина пасваща на топката. Изрязах едно парче от около 5 см, направих го под формата на конус намазах единия край с малко веро и го набих в самата топка. Тъй като дупката на маркуча е колкото желязото на скоростния лост, пасна идеално и чрез навиването се получи резба.
Също така искам да отбележа, че има 3-ки като моята, на които се навива, но има и такива, които са на същия принцип така че който иска да сменя да провери
Поздрави!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Georgi.Enchev написа:Тъй като някой колеги споменаха, че не пасва други казаха че пасва, реших да купя една топка с маншон и да опитам.
Колега ще споделиш колко струва топката и във какво състояние е за тази цена!
В ауто мания чисто нова топка с кожата струва 50лв за Г4, което е ненормална цена!
Не съм питал в морга за Г4,но преди исках да си сложа от серията bon jovi итн... от Г3 от тези слятите с топката и кожата, но все не намирах, купуват ги като топъл хляб!
Дал съм снимки за коя топка става въпрос за Г3!
Последна промяна от doaiena на Чет 07 яну 2010 20:08, променено общо 1 път.
-
Georgi.Enchev
Топката я взех за 10 лв с маншон + 2 пинчета за ключалките, понеже на щофьорската врата ми е счупено и на дядо ми вентото също е счупено и просто реших да ги подменя.
Топката е във видимо добро състояние, на маншона има леко протрито на 2 места, където са самите чупки. Ако не се лъжа топката е от комфорт лайн, защото половината е обшита, а другата половина е на дупчици. При интерес бих изпратил и снимки как изглежда
Топката е във видимо добро състояние, на маншона има леко протрито на 2 места, където са самите чупки. Ако не се лъжа топката е от комфорт лайн, защото половината е обшита, а другата половина е на дупчици. При интерес бих изпратил и снимки как изглежда
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
дай снимки на топката как изглежда
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
А тъй като си одрязал лоста имаш ли проблем със скоростите по-точно с превключването им
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:А тъй като си одрязал лоста имаш ли проблем със скоростите по-точно с превключването им
Зависи, колко е скъсен скоростния лост. Ако човек се унесе и си резне половината лост, сигурно ще бъде кофти за превключване на скоростите
Но ако си резне само няколко сантиметра, няма да има проблем 
-
pen4ostresa
- Автомобил:
- Двигател:
Супер е станало!И много евтино си я намерил тази топка!Аз се набих 30лв!
-
Georgi.Enchev
golf3gtivr6 написа:А тъй като си одрязал лоста имаш ли проблем със скоростите по-точно с превключването им
Проблеми нямам. Единствено задната влиза малко по-трудно, но и преди така си влизаше. Тъкмо се прибрах от България и съм изминал 1700 км и единствения проблем е че километража ми се занули
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Маншон от Лупо също е с издърпване и има някаква щипка от вътрешната страна.
Това означава ли, че става за Г4?
Това означава ли, че става за Г4?
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
misho_golfa написа:Така си е.
А колега ти да не вземаш от магазина тая кола
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”