Bobi_S13 написа:ето за това иде реч
бледите са с кореселин и спирт и са от преди това
личи си кое е новото
Това не е спрей, това е перманентен маркер. Потърси в магазин където продават такива спрейове, питай с какво можеш да го изчистиш..според мен, мастилото е попило в самата глазура на теракота, затова не се маха. Затова питай има ли с какво да се заличи, евентуално нещо което прави мастилото прозрачно, демек го обезцветява, защото то вече е попило в глазурата...
Ползват маркери защото са келеши които нямат пари за спрей.. маркери има и от два лева, а спрей за графити.. май под 10-15лв. няма.
Работил съм в ситопечатница, имахме една течност "Преган", която не се пипа с ръце, прави дупки направо по кожата. Тази течност,като намажеш ситото с нея, ако се забавиш повече от 15 мин. да седи и почва да се разтваря самото сито, става на дупки, та затова се ползваше всичко маха, и точно такива сенки които имаше останали от предния печат и не са се махнали след обработка с нормалните препарати за чистене, тоя Преган ги маха. Ама струва няколко стотин лева за кофа 5 кила, така че не е оправдано.
Иначе ето какво ти намерих:
Изопропилов алкохол: Изтрийте следите от перманентен маркерА иначе както е писал колегата над мен, защо не намажеш с нещо самата фасада..нещо мазно което да не задържа мастилото от маркера,така хем ще му се прецака маркера и е за боклука..