Здравейте
Честита Нова година, и за много години !
Аз отчасти също имам VW Polo McPolo (2F трябва да е)- 1043 куб., 45 к.с. моноинжекция от 1993 г., което се ползва предимно от родителите ми (извънградско и градско).
За да не става подвеждане (аз лично нямам почти никаква информация относно VW автомобилите като модели и оборудване) мисля, че трябва да се направят някои разграничения: например Полото, което "имам" и съм шофирал малко, няма серво на волана- тегавичко се управлява; няма хидравлика на съединителя- и от тази гледна точка и скоростите не са му на ниво като превключване (а и е с 4 скорости); разхода е сравним с по- големи двигатели, както и на автомобили от по- висок клас (средно 7-8 литра/100 км); нестабилно е при по- големите скорости; побира някакъв багаж, но си е тесничко вътре (на предните седалки за 2 човека); разположението на педалите е все едно са точно в средата на колата (и са много близко един до друг)- не са никак удобни.
Гореспоменатите недостатъци обаче не означават, че това Поло не става за дълъг път, напротив: може да се ползва както за дълъг път, така и за градски условия, но може би шофирането си е по- уморително.
Новите модели вече със сигурност имат хидравлики на волан, съединител, други екстри и т.н., така, че от тази гледна точка за жена по- новите модели са по- добре отколкото по- старите, без значение от мощността на двигателите.
Успех с покупката !
Поздрави
VW Polo 1.0 става ли за дълъг път ?
- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Re: VW Polo 1.0 става ли за дълъг път ?
Аз пък съм напълно съгласен с колегата lrlmodo всичко е въпрос на привикване вече 2 години карам мойта 2 фка 1.0 моно не съм имал проблем с тирове и такива препиятствия, а също така както каза колегата lrlmodo крал съм я и с 90-110 и с 140-160 и ако се кара с качествен бенизн няма проблеми
ПС: МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН ПЕРФЕКТЕН АВТОМОБИЛ (въпрос на вкус лично мое мнение)
!!!
ПС: МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН ПЕРФЕКТЕН АВТОМОБИЛ (въпрос на вкус лично мое мнение)

- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Както казах по-рано и колегата го потвърждава - Всичко е въпрос на вкус, поддръжка на автомобила и навик на шофиране. Дали двигателят под капака е 1.0, 2.0 или 5.0 ако си лош шофьор като мен си караш спокойно и плавно не поемаш рисковани маневри и изпреварвания и автомобилът си работи супер без да чуваш ръмжене.
- santyago
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: CFF
Честита Нова година на всички!!
Някои от колегите тука ми припомниха факта, че наистина AER двигателя загрява доста и доста лесно. Даже сега зимата по светофарите и при по-дълги изчаквания, считайте 2-3 мин, двигателя стига 90 градуса, не прегрява обаче определено като е загрял повечко губи мощност. Като потеглям се зори, като се поохлади в движение се пооправя, което от своя страна оправя нещата донякъде, ама лятото по баирите наистина е като спънато магаре в големите жеги. Един познат ми развиваше теория, че е от темепературното разширение на блока, блабла, не мога да кажа дали е така, но определено жегата му взима здравето на тоя двигател.
А, абе кво толкова аз мога да изпия повече от литър на екс бира, кво говорим за еднолитров двигател
Някои от колегите тука ми припомниха факта, че наистина AER двигателя загрява доста и доста лесно. Даже сега зимата по светофарите и при по-дълги изчаквания, считайте 2-3 мин, двигателя стига 90 градуса, не прегрява обаче определено като е загрял повечко губи мощност. Като потеглям се зори, като се поохлади в движение се пооправя, което от своя страна оправя нещата донякъде, ама лятото по баирите наистина е като спънато магаре в големите жеги. Един познат ми развиваше теория, че е от темепературното разширение на блока, блабла, не мога да кажа дали е така, но определено жегата му взима здравето на тоя двигател.
А, абе кво толкова аз мога да изпия повече от литър на екс бира, кво говорим за еднолитров двигател

- Pathfinder
- Автомобил:
- Двигател:
1.0 си е малък мотор, за дълъг път ще е бавно, но славно, аз съм с 1.4i 16V, това са 100 к.с. и на дълъг път си е 6+ при средна скорост 100-120 км/ч,
е може и повече, но се отразява на резервоара
. Лятото от Шумен, като тръгна за Банско и си поддържам 100км/ч (без да бързам естествено), а това са 900км отиване и връщане...разхода го смъквам на 5,5/100км. Успех с избора 

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Тая тема одавна се е изчерпала - за едни чашата винаги ще е наполовина празна, за други - наполовина пълна... Май и е време за катинара 

- winstrol
- Автомобил:
- Двигател:
santyago написа:Честита Нова година на всички!!
Някои от колегите тука ми припомниха факта, че наистина AER двигателя загрява доста и доста лесно. Даже сега зимата по светофарите и при по-дълги изчаквания, считайте 2-3 мин, двигателя стига 90 градуса, не прегрява обаче определено като е загрял повечко губи мощност.
Чудя се като чета подобни мнения като това за загряването на AER , като при мен е точно обратното ! В жегите никога не ми е надминавало 90гр. даже мн рядко пуска перка, а сега в студа мн трудно загрявам, да не говорим че при спиране и загасяне на колата за 10 мин от 90гр колата веднага изтива което ми е мн странно ..... термостата съм го сменял преди 3 месеца и все тва си е ,трудно вдига 90гр и бързо изтива... ако някой знае ква е причината да пише

- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Здрасти
Ако използваш 100 % концентриран антифриз- той не е топлопроводен, и изстива и загрява много по- бавно колата, отколкото ако ползваш вода.
Колкото по- разреден е антифриза по принцип- толкова по- топлопроводен става охаждащия флуид.
Поздрави
Ако използваш 100 % концентриран антифриз- той не е топлопроводен, и изстива и загрява много по- бавно колата, отколкото ако ползваш вода.
Колкото по- разреден е антифриза по принцип- толкова по- топлопроводен става охаждащия флуид.
Поздрави
A achopopov имаш предвид че моито поло загрява? и и не даде разход 6 с повече багаж и човек повече. Хммм и мисля че стигнах с 15 мин по рано и с изпреварванията нямах проблем за разлика от теб
Ако ще е дизел да е поне Турбодизел
Бензина е по непретенциозен двигател и по евтин за подържане
Това е моето мнение 

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Още един път приканвам админите да заключат темата, защото одавна се е изчерпала и е напълно безсмислена...

един глас и от мен да не си копуваш 1000 кубика, макар и да карам такъв автомобил втора година, вече си мечтая за новото му сърце 1,6 SR от голф4 а защо не и голф4 1.6 SR
П. П. Ако си спокоен човек и не си от бързаците тази кола върши работа, но да возиш само двама човека по равен път и с не повече от 90 км.
За олегнали хора стаааава
П. П. Ако си спокоен човек и не си от бързаците тази кола върши работа, но да возиш само двама човека по равен път и с не повече от 90 км.
За олегнали хора стаааава

колеги, аз карам поло 1.0 98 година и съм много доволен- не изморява на дълъг път,разхода на бензин е приемлив( градско- 7, извънградско-4,5л.), нямам климатик, а дори и да имах нямаше да го ползвам , защото не съм фен на климатика.

- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Аз също карам 1.0AER, имам го повече от две години. Когато я купих внос от Италия колата беше тотално занемарена, маслото в двигателя се беше превърнало в нещо като грес, беше под минимума, а в скоростите имаше около 1л масло с цвят на каша. Оттогава съм минал над 40000км и на път не ме е оставила. Всяка седмица пътувам София-Кулата и трябва да отбележа, че с двама човека скоростта по баирите не пада под 110км/ч. При скорости до 120 колата се държи съвсем прилично, над 120 вече оборотите и стават 4200 и отгоре и почва да харчи много, ускорението оттам нагоре е слабо. При каране 80-90 на извънградско разхода пада под 5, на градско е около 7. Трябва да отбележа, че полагам грижи за колата, усетя ли нередност я отстранявам възможно най-бързо, купувам оригинални части или висококачествени заместители, гледам да не пестя от поддръжка. За това време съм сменил амортисьори, шарнири, феродов диск, задни накладки и лагери, ангренажен ремък+ролка и водна помпа, радиатор и термостат. Въпреки, че ми излезе доста пари за такъв клас кола, мога да кажа, че не съжалявам (засега
за избора си 

-
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: 2.0 TDI
И аз съм с 1.0 и съм доволен, пловдив, пазарджик, софия навсякаде много съм доволен. Климатик си има а бе кво да кажа ядва се!
- Христов
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Направо съм удивен от пълните глупости и идиотщини изписани в тази тема.
Всяка кола щом може да ускорява и поддържа без проблеми скорости 90-130км/ч става за извънградско.
Полото в семейството го имам от 9месеца, като сега зимата основно с него пътувам. Наистина малка кола, но си е достатъчно повратлива и с достатъчен хъс и упоритост. Двигателя е 1.05 HZ на газ и много малко хора успяват да ми издържат на темпото на шофиране, за съжаление има изключително много флегматични и неспособни "шофьори", които не знаят какво трябва да се прави в определени ситуации. Поло-верчето дава всичко от себе си и не се оплаква. Незнам за вашите, но при 90км/ч е по-неустойчиво и шумно отколкото при 120-30км/ч
Приканвам тези, които ги е страх, да си карат градско с 50км/ч, а ако им се наложи излизане извънградско постоянно да си гледат в огледалата за обратно виждане.
Наканил съм се отдавна и ще взема скоро да я реализирам идеята си, а именно да напиша на задното стъкло един провокативен текст
Всяка кола щом може да ускорява и поддържа без проблеми скорости 90-130км/ч става за извънградско.
Полото в семейството го имам от 9месеца, като сега зимата основно с него пътувам. Наистина малка кола, но си е достатъчно повратлива и с достатъчен хъс и упоритост. Двигателя е 1.05 HZ на газ и много малко хора успяват да ми издържат на темпото на шофиране, за съжаление има изключително много флегматични и неспособни "шофьори", които не знаят какво трябва да се прави в определени ситуации. Поло-верчето дава всичко от себе си и не се оплаква. Незнам за вашите, но при 90км/ч е по-неустойчиво и шумно отколкото при 120-30км/ч

Приканвам тези, които ги е страх, да си карат градско с 50км/ч, а ако им се наложи излизане извънградско постоянно да си гледат в огледалата за обратно виждане.

Наканил съм се отдавна и ще взема скоро да я реализирам идеята си, а именно да напиша на задното стъкло един провокативен текст