Стъпково моторче проблем!?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Стъпково моторче проблем!?
Пробва ли с напълно махнат стъплов мотор какво става 

- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
aliays написа:Стъпковото вече е отстранено напълно извобще го няма на мястото му.
Сега оборотите са по стабилни но пак играят в диапазон 900-1500! В смисъл както са на 1500 падат изведнъж на 900 поседяват така и после обратно към 1500! Луда работа!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Това го видях, но явно ти си пропуснал моите постове
Според мен е невъзможно оборотите да са 1500 при затворена клапа и най вероятно от някъде другаде влиза въздух. Затова по добре не пипай тпс-а

Според мен е невъзможно оборотите да са 1500 при затворена клапа и най вероятно от някъде другаде влиза въздух. Затова по добре не пипай тпс-а

- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
Ок колега, според колегите от форума поемането на въздух се проверява със спрей за карбуратори като със него се пръска по възможните места на пробив, тампона под моното и изобщо цялото моно окъпах в спрей никакво движение, около всички вакуми и по цялата им дължина и пак няма промяна! Извинявам се за неясният ми предишен пост!!!
Колега според мен не си настройл правилно стъпковото, когато си го сменял. Погледни в тази руска тема как става това с пластинк луфтомер и шестограм: http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=44615
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
aliays написа:Здравей Колега. С това стъпково моторче има един много тънък момент. На върха на буталцето на стъпковото моторче има една пластинка с пружина, която като я натиснеш потъва с части от милиметъра. Е това е един вид контактек датчик и с него компютъра на колата (ЕКУ-то), разбира кога е натиснат педала на газта и кога не.
При монтажа и настройката на степ моторчето не се ли оставя 0.5 мм разстояние между пластинката и мястото и на допир. Излиза, че тази пластина не е натисната при запалването на колата.
Моля ако някой знае подробности за първоначалното задействане и механизма на действие на степ мотора да обясни. Имам си и аз едни проблеми с оборотите, а тази пластина при мен е допряна плътно. При замерване с мултиметър въпросния контакт на пластините е затворен постоянно при отпуснат педал на газта. Чудя се защо някой е премахнал това разстояние от 0.5 мм. А ефекта от всичко е, че на празен ход оборотомера ми плава в рамките на 30-40 оборота. Нормално ли е това? Аз си мисля че трябва да е като закован на дадени обороти..........
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
Колега според мен първо опитай да почистиш дроселната клапа има много теми как се прави това, пък после бутай стъпковото и то ако е наложително!
Поздрави от Шумен!!!
Поздрави от Шумен!!!
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Като я погледна през филтъра отгоре направо си е лъскава и няма индикация за замърсяване. Дали има смисъл да я чистя.
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
А под клапата?!
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Ами като я завъртя с подаване на газ, лъскаво - даже съмнително. Почти като нова. Колата имам от два, три месеца. Може да е чистена.
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
Моя проблем се реши, Оставих клемите на акомулатора разкачени и допрени една в друга два дена и, О, чудо оборотите стабилни и не задържат!
Може темата да се заключи!
Благодаря на всички отзовали се.

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
aliays написа:Моя проблем се реши, Оставих клемите на акомулатора разкачени и допрени една в друга два дена и, О, чудо оборотите стабилни и не задържат!
Дано да не те разочаровам,но скоро пак ще се прояви този проблем!