Зарежда на 13.5V
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Зарежда на 13.5V
Колеги днес замерих на колко зарежда генератора.Понеже ми пада акумулатора и резултата не беше добър 13.5V.Майстора каза ,че било добре ,но аз знам ,че трябва да е между 13.8-14.2.Някой може ли да каже от какво може да е?Акумулатора пада ,ако не се пали около 2 дена.Върти доста време ,но му идва слаб. 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зарежда на 13.5V
колега пробваи да зареди6 акумулатора на зарядно и след като го сложи6 го премири колко зарежда.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега виж тази темичка премери колко е на алтернатора погледни и темата viewtopic.php?f=5&t=175117 дано ти е от помощ
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Това и майстора ми каза да го направя(за зареждането на акумулатора).Защото колата се кара на къси растояния.Фарове,СД,Парно ...Но днес преди да го замерим и бях навъртял около 100км.И умишлено бяз изключил фарове и други консуматори.И като го замерихме беше 13.5
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип 13,5 волта е удовлетворително за зареждането на акумулатора и системите в автомобила, освен ако не пада още повече при натоварване или пък в процеса на експлоатация. Сигурно има варианти, но подмяната му е най-доброто решение. На твое място бих си карал така с едно наум.
p.s. лично мнение
p.s. лично мнение
колега, запали колата,след това включи всички консуматори и пак премери на колко ти зарежда алтернатора.ако пак си е 13.5 нямаш проблем в нормите си,а ако не ремонта ти струва 15 лева
четки на алтернатора + реле на алтернатора..
PP: пробвай и снякой друг мултицет ----казвам го от личен опит
PP: пробвай и снякой друг мултицет ----казвам го от личен опит
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам на колегата какъв ще се окаже проблема,но ще си позволя да споделя и моя проблем аналогичен с неговия!Същия заряд - 13.5 волта ,а при включване на консуматори пада на 13 че и по малко.В порядъка на 4 години съсипах два акумулатора(сега трети съм взел).Пробвах няколко реле-регулатора от коли които зареждат на 14.2 волта,но при мен повече от 13.5 не дават!Монтирах по съвет на майстор допълнителен плюсов кабел от акумулатора до алтернатора,почистих местата на свръзка към двг.(масата),и не!Преди известно време ми изпадна същия алтернатор като моя на сносна цена,монтирах го и даде същите показатели като стария!Някой има ли идея къде да търся евентуален проблем?
ps. Алтернаторите са BOSCH 60 ампера преди тях бях с VALEO ,и тогава зареждаше на 14.2 волта
ps. Алтернаторите са BOSCH 60 ампера преди тях бях с VALEO ,и тогава зареждаше на 14.2 волта
-
zig-zag
- Автомобил:
- Двигател:
А вьзможно ли е да има утечка,за 2 дена тьй бьрзо да пада акумулатора?Другото което си мисля да не са четките на генератора?Като свьршат курса симптомите са подобни на твоя.
Точно същия проблем имах с реле-регулатора, бяха му се износили четките. Взех си реле-регулатор "Magnetti" нещо си, 14 волта. Преебах си златен акумулатор - зареждаше го на 13.4 - 13.2 волта и накрая почина.
Накрая си взех некакво английско реле-регулатор, на него си пишеше "15 волта" (зарежда от 13.89 до 14.1) и заспа. Взех го от един магазин на ъгъла на бул. Сливница с ул. Българска Морава. Ще потърся визитката за точен адрес.
EDIT:
бул. Сливница 108, http://fugo-bg.com
Модове, ако не е прието да се пишет имена на фирми, изтрийте го това.
Накрая си взех некакво английско реле-регулатор, на него си пишеше "15 волта" (зарежда от 13.89 до 14.1) и заспа. Взех го от един магазин на ъгъла на бул. Сливница с ул. Българска Морава. Ще потърся визитката за точен адрес.
EDIT:
бул. Сливница 108, http://fugo-bg.com
Модове, ако не е прието да се пишет имена на фирми, изтрийте го това.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Имам два или три работещи реле-регулатора,пробвах и от колите на няколко приятели релетата ,и нищо повече от 13.5 волта не вдигна.Престъргаха ми и колектора на ротора,че имаше следи от износване резултата си беше същия.Размених статори и ротори на двата алтернатора дето имам,но отново нищо не се получи.Ако някой има идей да казва,моите се изчерпаха. 
-
gogovaseev
- Автомобил:
- Двигател:
Имам два или три работещи реле-регулатора,пробвах и от колите на няколко приятели релетата ,и нищо повече от 13.5 волта не вдигна.Престъргаха ми и колектора на ротора,че имаше следи от износване резултата си беше същия.Размених статори и ротори на двата алтернатора дето имам,но отново нищо не се получи.Ако някой има идей да казва,моите се изчерпаха. 
ми колега ака като си мисля аз мойе проблема да е вав самия акумулатор.Сложи друг и пробваи сас него как 6те зарежда за6тото този мойе да има окасила клетка или умряла.А са6то виж като е запалена колата сас отка4ена клема на плуса дали гасне и колко зарежда.ако гасне е динамото ако не е добре.и ако зарейда на отка4ен акумулатор пове4е зна4и ти трябва нов.дано сам бил полезен успех ти желая.
ми колега ака като си мисля аз мойе проблема да е вав самия акумулатор.Сложи друг и пробваи сас него как 6те зарежда за6тото този мойе да има окасила клетка или умряла.А са6то виж като е запалена колата сас отка4ена клема на плуса дали гасне и колко зарежда.ако гасне е динамото ако не е добре.и ако зарейда на отка4ен акумулатор пове4е зна4и ти трябва нов.дано сам бил полезен успех ти желая.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
ivkata написа:Имам два или три работещи реле-регулатора,пробвах и от колите на няколко приятели релетата ,и нищо повече от 13.5 волта не вдигна.Престъргаха ми и колектора на ротора,че имаше следи от износване резултата си беше същия.Размених статори и ротори на двата алтернатора дето имам,но отново нищо не се получи.Ако някой има идей да казва,моите се изчерпаха.
Лоша Маса м/у Алтернатора и блока или в самият Алтернатор(м/у черупките му)!Какво е напрежението на Алтернатора и Акумулатора?
Някой не се ли сети че акумулатора може да е малко старичък и да му е дошло времето.Мини през едно мачазинче за акумулатори и ще ти кажат цялата история на акумулатора електролит и ДАЛИ ДЪРЖИ ЗАРЯД.Най важното.Това че зарежа с няколко десети под нормата не значи да сменяш плочки да търсиш хлабави връзки и най-важното "Под вола теле".
Успех с голфа
Успех с голфа
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
Това което си направил колега за да установиш причината е добре,но както други колеги съветват-почисти всички клеми от и до алтернатора,включително на плочката му.Масата също,пробвай с друг акумулатор,провери за утечка.Не е лошо да опънеш два кабела като при мене в темата която ти е постнал колегата Здравко Джет.Провери заряда излизащ от алтернатора и сравни с този на самия акумулатор.Това,че са ти пристъргали медните колектори на ротора,не означава,че четките правят добър контакт-и това е вариант.А,и да не забравя-моя алтернатор е Бош,в гнездото,където се поставя реле-регулатора има една пластинка,която контактува с него,почисти и нея хубаво.
Точно преди Коледа ми блокира задния лагер на алтернатора,след ремонта,при почистването на всички клемички,заряда се повиши още.Преди бе 13,9,сега 14,13,все пак е нещо.
Точно преди Коледа ми блокира задния лагер на алтернатора,след ремонта,при почистването на всички клемички,заряда се повиши още.Преди бе 13,9,сега 14,13,все пак е нещо.
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имах същия проблем алтернатора ми зареждаше като луд а акумулатора никъв го нема. Сменях четки основни ремонти на алтернатора и пак пада. В карайна сметка се оказа масата на акумулатора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”