Здравейте колеги, днес закачихме този голф в представителството на VW в Стара Загора. Може ли да ми помогнете с разчитането на данните от диагностиката. И да ми дадете съвет заслужава ли си въобще да се занимавам с тази кола или не. Проблемите са само тези който виждате. Трябва ли да се сменят всички тези неща или не? От какво може да са проблемите и какво решение имат.
Благодаря ви предварително.

Разчитане на данни от диагностика и съвет
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разчитане на данни от диагностика и съвет
Последна промяна от soulkeeper на Пет 08 яну 2010 18:22, променено общо 2 пъти.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Нужда от помощ и съвет
Аз виждам единственно 5 непостоянни (мн. вероятно еднократни) грешки. Ако колата няма осезаеми проблеми не бих пипал нищо, а само да изтрия грешките и след Х време да се провери дали има новозаписани.
Не виждам нищо притеснително и не виждам от къде идва извода, че EGR не работи!?
Изтрии грешките и карай - след някой друг ден или седмица сканирай отново и виж дали има - мн. е вероятно да няма
Такъв вид грешки се натрупват при разкачане на акумулатор или някакви сервизни дейности, водещи до откачането на този или онзи сензор...
Не виждам нищо притеснително и не виждам от къде идва извода, че EGR не работи!?
Изтрии грешките и карай - след някой друг ден или седмица сканирай отново и виж дали има - мн. е вероятно да няма

Такъв вид грешки се натрупват при разкачане на акумулатор или някакви сервизни дейности, водещи до откачането на този или онзи сензор...

Колега аз няколко пъти посещавах този сервиз и никак не съм доволен. Приемчиците са инструктирани да плашат клиентите си, че от колите им нищо не става и предлагат решение на "проблемите"срещу астрономически суми. Аз също не виждам нищо кой знае колко обезпокоително. Ако колата върви нормално, не забива, пали лесно и не пуши, трий грешките и не се занимавай повече с този сервиз.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Ако колата върви нормално, не забива, пали лесно и не пуши, трий грешките и не се занимавай повече с този сервиз.

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
оправи си заглавието, ще заключа темата!
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:Колега аз няколко пъти посещавах този сервиз и никак не съм доволен. Приемчиците са инструктирани да плашат клиентите си, че от колите им нищо не става и предлагат решение на "проблемите"срещу астрономически суми. Аз също не виждам нищо кой знае колко обезпокоително. Ако колата върви нормално, не забива, пали лесно и не пуши, трий грешките и не се занимавай повече с този сервиз.
Тази кола няма да върви нормално....,ще забива,вероятно ще пали лесно студена и трудно топла и няма да пуши.
Но това са си нормалните проблеми за този мотор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ludiq написа:the_tupan написа:Колега аз няколко пъти посещавах този сервиз и никак не съм доволен. Приемчиците са инструктирани да плашат клиентите си, че от колите им нищо не става и предлагат решение на "проблемите"срещу астрономически суми. Аз също не виждам нищо кой знае колко обезпокоително. Ако колата върви нормално, не забива, пали лесно и не пуши, трий грешките и не се занимавай повече с този сервиз.
Тази кола няма да върви нормално....,ще забива,вероятно ще пали лесно студена и трудно топла и няма да пуши.
Как могат да бъдат отстранени ?
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
soulkeeper написа:Ludiq написа:the_tupan написа:Колега аз няколко пъти посещавах този сервиз и никак не съм доволен. Приемчиците са инструктирани да плашат клиентите си, че от колите им нищо не става и предлагат решение на "проблемите"срещу астрономически суми. Аз също не виждам нищо кой знае колко обезпокоително. Ако колата върви нормално, не забива, пали лесно и не пуши, трий грешките и не се занимавай повече с този сервиз.
Как могат да бъдат отстранени ?
Грешката за налягането на турбината е или от не добре движеща се геометрия или от неправилно управление на Н75.Кофти паленето когато е топла си е фабричен бъг на софтуера.Има трик с телкодиране на автоматична скоростна кутия,но понякога и това не помага.Има хора ги оправят с чип.
Мисля,че темата е за дизеловия раздел.

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: Разчитане на данни от диагностика и съвет
мога само да кажа,че колега, ти нямаш представа колко не ти върви колата.
наистина си иска майсторска намеса.най вероятно:температурен датчик за смяна , центровка на помпата и зацапана геометрия
наистина си иска майсторска намеса.най вероятно:температурен датчик за смяна , центровка на помпата и зацапана геометрия
-
- Автомобил:
- Двигател:
ifidik написа:мога само да кажа,че колега, ти нямаш представа колко не ти върви колата.
Въпроса е дали да я купувам тази кола. Тези грешки сериозни ли са ?
Какво занчи EGR то ва че не работи на какво може д асе дължи ?
Това съпротивление на този блок до колкото разбрах е слагано за да върви колата повече имали нещо вярно или мога да очаквам голям проблем?
Тази грешка на търбината какво да очаквам там, дали това дали може да се изчисти с комп или да очаквам да се бъгне ?
Какво значи помпата да се центрова скъпо ли е какво води след себеси ?
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
soulkeeper написа:ifidik написа:мога само да кажа,че колега, ти нямаш представа колко не ти върви колата.
Въпроса е дали да я купувам тази кола. Тези грешки сериозни ли са ?
Какво занчи EGR то ва че не работи на какво може д асе дължи ?
Това съпротивление на този блок до колкото разбрах е слагано за да върви колата повече имали нещо вярно или мога да очаквам голям проблем?
Тази грешка на търбината какво да очаквам там, дали това дали може да се изчисти с комп или да очаквам да се бъгне ?
Какво значи помпата да се центрова скъпо ли е какво води след себеси ?
EGR е за екология само.Масово хората си го изолират.Според мен не проблем.
Тва съпротивление си е шитня....незнам кой какво ти е казал.
Грешката на турбината и да я изчистиш пак ще я набива.Ще спре да я набива когато налягането на турбината започне да се движи във нормалните граници.(когато и Н75 е изряден и когато геометрията не е зацапана)И пак ако се направи статистика едно 70-80% са имали или имат в мометна подобен проблем.
Ти тази кола покара ли я по така....
Ако имаш възможност я покарай с пълна газ на 3-та,4-та,5-та.
-
- Автомобил:
- Двигател:
EGR е за екология само.Масово хората си го изолират.Според мен не проблем.
Грешката на турбината и да я изчистиш пак ще я набива.Ще спре да я набива когато налягането на турбината започне да се движи във нормалните граници.(когато и Н75 е изряден и когато геометрията не е зацапана)И пак ако се направи статистика едно 70-80% са имали или имат в мометна подобен проблем.
колега ти тази кола доста ефтинко трябвва да я вземе6 за6тото после 6те има доста операции по нея и така както гледам цените по балгария си приготви поне 600 700лв за ремонти после за да се направи кола.така 4е ти си знае6 все пак ти 6те дава6 пари4ките но аз си мисля 4е има и по хубави коли все о6те по балгария може и малко по скапи4ко да излезе ама поне няма да те боли главата.успех ти пожелавам сас покупката и гледаи внимателно какво взима6 4е джамбази много.
колега ти тази кола доста ефтинко трябвва да я вземе6 за6тото после 6те има доста операции по нея и така както гледам цените по балгария си приготви поне 600 700лв за ремонти после за да се направи кола.така 4е ти си знае6 все пак ти 6те дава6 пари4ките но аз си мисля 4е има и по хубави коли все о6те по балгария може и малко по скапи4ко да излезе ама поне няма да те боли главата.успех ти пожелавам сас покупката и гледаи внимателно какво взима6 4е джамбази много.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Брато мога да ти кажа само,че и по скъпата да вземеш половината от тези проблеми пак ще ги имаш..... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Брато мога да ти кажа само,че и по скъпата да вземеш половината от тези проблеми пак ще ги имаш..... 
Брато незнам какво може6 да ми каже6 ти,ама ако си вземе колата от 4овек които я е подаржал добре не мисля 4е 6те ги има тези проблеми.за6тото има хора и хора едните подаржат и карат а другите само карат и като вазникне наи малкия проблем продават за6тото еди си каде им казали 4е ремонта 6те излезе еди си колко.ти като толкова ги разбира6 не6тата колите все сас по хиляда проблема ли си ги купува6 или 6том е малко по евтино даваи пак после те му мислим и 6те набием о6те толко пари ко4ината да я направим кола.БРАТО

Брато незнам какво може6 да ми каже6 ти,ама ако си вземе колата от 4овек които я е подаржал добре не мисля 4е 6те ги има тези проблеми.за6тото има хора и хора едните подаржат и карат а другите само карат и като вазникне наи малкия проблем продават за6тото еди си каде им казали 4е ремонта 6те излезе еди си колко.ти като толкова ги разбира6 не6тата колите все сас по хиляда проблема ли си ги купува6 или 6том е малко по евтино даваи пак после те му мислим и 6те набием о6те толко пари ко4ината да я направим кола.БРАТО
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Не си запознат с проблемите на този модел.Вземи прочети малко...или покарай.
Тези проблеми нямат нищо обшо с това колко струва колата.
Просто са си слабо място и рано или късно почват а си правят бели.
Ама и ти си прав.....за себе си.
Тези проблеми нямат нищо обшо с това колко струва колата.
Просто са си слабо място и рано или късно почват а си правят бели.
Ама и ти си прав.....за себе си.

Върни се в “Дизелови агрегати”