Golf 3 в движение се 'дави' и гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zdrav
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 в движение се 'дави' и гасне

Мнениеот zdrav » Пет 08 яну 2010 13:51

Здравейте колеги. Имам малък проблем с моята колица, Golf 3 1.8 Моно. :( На кратко какъв е проблема:
Колата си върви, или по-скоро вървеше без проблеми до преди няколко дни. Когато реши си пали без проблеми, но малко след като поработи започва да прекъсва и ако пусна гаста да паднат оборотите под 2000 гасне веднага. След въртене на стартер кам 5 -10мни. започва да прави опити да запали, но все едно пали на един цилиндър, после на 2, на 3 и така докато заработи. След като запали, тресе се цялата кола, мерише силно на бензин а от ауспуха черен пушек. Същия номер го прави и в движение все едно колата се 'дави', и то както е на скорост.
Ако някой може да помогне, ще съм ви благодарен

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 в движение се 'дави' и гасне

Мнениеот The_Machine » Пет 08 яну 2010 19:33

Течаща дюза/регулатор / скапан темп. датчик / прецакан ТПС

Само топла ли го прави?
Имаш ли газова уредба?

Разкачи акумулатора за 1/2 час и виж после как ще се държи колата...

Потребителски аватар
zdrav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdrav » Пет 08 яну 2010 19:38

Здрасти. Карам само на бензин, нямам гас. Прави този номер когато си иска, някой път студена като е, друг като карам, спирам за 10мин. качвам се и не. Вчера както карам из града, угасна и едвам я запалих. Остана само да откача акомулатора, и този термодатчик да видя, друго всичко сам преровил и всичко работи

Потребителски аватар
jorko-1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorko-1 » Пет 08 яну 2010 21:24

на мен маааалко ми намирисва на бензинова помпа

Потребителски аватар
zdrav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdrav » Пет 08 яну 2010 22:37

Пробвах и нея колега, работи си. Тази вечер отивам да я пребирам, качвам се и докъто видя ключа и запали! Незнам вече къде да ровя...

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Съб 09 яну 2010 9:13

zdrav написа: Незнам вече къде да ровя...

Здравей колега!Миналата година имах почти същите симптоми,а колата ми е Голф 2,карбуратор.Изведнъж взе да пали много трудно или по време на движение прекъсваше,давеше се,но не винаги.Оказа се,че влизаше влага в дистрибуторната капачка.Без да има видими проблеми по нея,без да има капчици конденз вътре.Нанесох уплътняващ силикон по ръба на капачката и всичко е 6.
Когато започне да ти прави мизерии,почисти капачката хубаво с парцал и виж дали има промяна.
Не гарантирам че е от това,но все пак е някакъв вариант.Поздрави и успех с отстраняването на проблема!

Потребителски аватар
zdrav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdrav » Съб 09 яну 2010 9:54

Благодаря за съвета колега, но и това го правих 3 пати :( Сега пак отивам и започвам всичките процедури от начало. Интересно то е че го прави когато тя си поиска, 3 дена нямаше никакъв проблем и вчера пак започна

galina1421
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galina1421 » Нед 10 яну 2010 9:49

И моят Golf 3 не иска да пали вече. До скоро като запалвах звукът не беше равномерен и се променяше от ръмжене до мъркане и така докато обърна на газ.А днес ми спретна супер гаден номер - стигнах до магазина, натоварих го с покупки и като реших да тръгна отказа да запали. Лошото е че не мога да паля на газ, а трябва задължително на бензин. Викнах един познат майстор и ми каза, че помпата ми май е издала багажа, човърка нещо по двигателя и със зор успях да запаля и да се прибера. Каза, че не ми била никък добре колата без да уточнява какво и има и май ще се опита да ми одере кожата при ремонта. Ако имате идея какъв може да е проблема моля пишете.

ninjata_84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninjata_84 » Нед 10 яну 2010 10:28

безиновата помпа май няма достатъчно дебит

Потребителски аватар
zdrav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdrav » Нед 10 яну 2010 14:54

Здравейте пак. Вчера оставих малко без ток колата, да поразмисли върху нещата от живота, дали ще работи или death , и днес работи без проблеми. Топла студена няма да прекасва и си върви много добре. Явно компа е посъбрал грешки както каза колегата :bowdown . Надявам се че това е бил проблема, и вече ше е наред. А galina 1421 да внимава с "майстора" дето и казал че колата е много зле. Все пак е криза, и човека иска да изкара повече пари :)

galina1421
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galina1421 » Вто 12 яну 2010 21:27

Благодаря за съвета. Ходих при друг майстор за диагностика и се оказа, че температурния ми датчик е сдал багажа. След като го смени няма проблем. Голфчето си мърка като коте. Предупреди ме само да изразходвам стария бензин и да налея нов, защото от стоенето се превръщал в разредител.

Потребителски аватар
zdrav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdrav » Сря 13 яну 2010 1:25

Ами по-често го разтривай на бензин, и дано те слуша и да не ти прави проблеми :)

Druglyo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Druglyo » Нед 24 яну 2010 11:42

Колеги при мен е същият проблемът. Закарах я на майстор нагласи делкото и вече не гасне на свободна изчисти и грешките. Обаче номерът с тресенето и трудното полене ми го направи отново точно след седмица. Освен това съм убеден че на бензин пак си харчи като змей и през аспуха пак излиза ченилка. В един друг подфорум пише за блокирала 2-ра клапа аз съм с венто 1,8 моно АБС двигател. Какво ще препоръчате. Може и термодатчика да е сдал щото смених термостата и пак трудно загрява. Някакви съвети?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 24 яну 2010 12:44

Druglyo написа: В един друг подфорум пише за блокирала 2-ра клапа ?

Колега да не направиш беля,каква е тая втора клапа :( ?За калпави термостати има написано много,не е датчика причина колата ти да не загрява пак.Ако много време дюзата не е виждала бензин ще ти прави магарии,газта я изсъхва и така.

Druglyo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Druglyo » Нед 24 яну 2010 14:05

Ами термодатчика го проверих. Свалих го топнах го във вода и започнах да доливам топла вода да видя какви показания дава. Ако се вярва на китайският ми мултице горе долу показва типичните стойности. Винаги я пала колата на бензин и карамо около километър поне или докао позагрее и тогава прехвърлям на газ. Помпата я смених че предишната ми блокъра два пъти и на второто разглабяне реших да я сменя директно. Това беше преди месец. Отворих дистрибутурната и вътре беше някво мазало. Една мърсотия имаше като смазка а там където прехвърля на свещите беше се натрупало яко нагар като окис на медта почистих и заработи по-равномерно но ме съмнява да е това. Други идеи. Аз в понеделник ще се опитам да я закарам на майстор но все пак да имам някакви наскои за мен си.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”