Пассат Б3 обороти?!? (решено)

Техническа и сервизна информация за Passat
Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Re: Пассат Б3 обороти?!? (решено)

Мнениеот Mladenski » Чет 12 фев 2009 9:30

Жоро написа:Като чета,вашият проблем е богата смес на бензин на студен мотор - логично и нормално е,защото тогава компирите ви пускат повече бензин,а въздухът би трябвало да ви е ограничен,заради газовите уредби. :idea:

Не се бях замислял за това, но ми звучи логично! Интересно, че при мен проблемът сякаш е по-силно изразен при влажно време.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 12 фев 2009 15:43

Виждам че е писано че проблема е решен - няма да е зле колегата да напише какво е било......

Потребителски аватар
JOY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOY » Чет 12 фев 2009 17:30

Мда ако колегата вярно напише какво е разрешението ще помогне на много хора, като нас с моноинжекции :D

ristomotoristo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ristomotoristo » Нед 15 фев 2009 20:29

здравеите ,аз също съм от вашата патрия със богата смес при студен двигател.при мен е следното положение,разменихами някакви жички при компа ,за да може при всяко гасене на двигателя да се рестартира компа.по този начин при всяко ново палене си започва работа компа без никакви грешки .т.е. със заводските настроики ,НО работата е там ,че заводската компресия и заводските параметри на ел инсталацията и всички заводски механични хлабини след 200 000км вече не са сащите ,затова и работата на двигаъеля не е както трябва .това е само за няколко секунди ,след като му подам гас и се оправя всичко.с това рестартиране без да се откача акумолатора е многоудобно и сутрин си пали като топла колата ,карам си я на гас редовно и нямам проблеми ако премина на бензин независими дали е топла или студена колата .колата е пасат 91 1.8 mi.

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Пон 16 фев 2009 11:13

Колеги, а дали някой би могъл да обясни какви са негативните последици от този проблем с богатата смес? Освен че гори повече и тресе неприятно, има ли други рискове?

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Пон 16 фев 2009 14:38

Mladenski написа:Колеги, а дали някой би могъл да обясни какви са негативните последици от този проблем с богатата смес? Освен че гори повече и тресе неприятно, има ли други рискове?
Колеги, а дали някой би могъл да обясни какви са негативните последици от този проблем с богатата смес? Освен че гори повече и тресе неприятно, има ли други рискове?

Колега като оставим това, че гори много и това, че тресе при брат ми вкарва бензин в маслото! За 80 км нивото му се беше покачило с около 3...4мм. След това 160км извънградско на газ и бензина се беше изпарил. Това са мой наблюдения!

Потребителски аватар
PASSAT

Мнениеот PASSAT » Пон 16 фев 2009 14:44

Жоро написа:Като чета,вашият проблем е богата смес на бензин на студен мотор - логично и нормално е,защото тогава компирите ви пускат повече бензин,а въздухът би трябвало да ви е ограничен,заради газовите уредби. :idea:

Колега с това не съм съгласен. За да се обоснова ще задам един въпрос:
Стеснението колко влияе на количеството постъпващ в двигателя въздух при обороти до 1500?

При по-високи обороти или по-големи натоварвания съм съгласен че влияе но при ниски обороти не съм!!!

В подкрепа на горното мога да дам и един пример на познат който поетапно си салга газовата на 1.8АБС мотор и кара със сложена плочка 2 месеца без да има проблем.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 16 фев 2009 17:39

Колега,а с това съгласен ли си?-http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=51505

Потребителски аватар
PASSAT

Мнениеот PASSAT » Вто 17 фев 2009 8:50

Да с това съм съгласен, но исках да ти кажа, че при ниски обороти не влияе толкова много стеснението на отвора! И в този ртед на мисли защо при двигатели с код на мотора RP това не е толкова силно изразено!!! Аз карах 2 години пасат с мотор PF сега е с 2E, и на двата има ламбда сонда и двата нямат тоя проблем с давенето сутрин, и двата не помнят грешки и двата мотора са многоточкови инжекции - т.е. по капризни от към обикновенна газова с каквато са!!! И още един въпрос ЗАЩО когато ресетна компа колата работи нормално на бемзин?

Поздрави и ако имаш желание може да продължим дискусията на л.с или по скайп за да не разводняваме темата!

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Сря 06 яну 2010 14:13

Колеги , здравейте. Доста изчетох във форума за проблемите с оборотите . Аз също имам такъв проблем( карам пасат 1.8 моно с ABS мотор). Ходих и на диагностика но нищо конкретно не можаха да открият -- всичко си било наред.Виждам , че колегата е писал в заглавието на темата Решено , а не виждам да е писал някъде как е стигнал до това решение. Ще му бъда много благодарен ако ни светне как е решил проблема си -- може да ми пише и на ЛС.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 06 яну 2010 22:01

И аз чета с интерес темата.....Нека колегата напише какво е направил :roll:

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Чет 07 яну 2010 21:51

Здравейте колеги.Смених стъпковото моторче,темп.датчик,свещи и една центровка на газовата и се оправи. :beer

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Съб 09 яну 2010 13:04

Благодаря , колега. При диагностиката на моя мотор се оказа , че нямам проблем с изброените от тебе чаркалъци т.е. всичко си е на ред . За сега си карам пасатко без да сменям каквото и да било и най-интересното е , че проблема в настоящия момент ГО НЯМА-- колата си пали нормално, върви си нормално и не знам на какво се дължи появата на проблема. Струвами се , че проблема го има само при влажно или студено време - засега така ще си я карам и ще я наблюдавам.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 09 яну 2010 13:22

Grafa_71 написа:Благодаря , колега. При диагностиката на моя мотор се оказа , че нямам проблем с изброените от тебе чаркалъци т.е. всичко си е на ред . За сега си карам пасатко без да сменям каквото и да било и най-интересното е , че проблема в настоящия момент ГО НЯМА-- колата си пали нормално, върви си нормално и не знам на какво се дължи появата на проблема. Струвами се , че проблема го има само при влажно или студено време - засега така ще си я карам и ще я наблюдавам.

И при мен е така....хаиде някои от специалистите да каже по какъв начин и на какво влажното и сдудено време може да влияе :banghead:

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Съб 09 яну 2010 14:06

Колега, да не би да се набива влага по някои от буксите? Върти ми се една мисъл в главата - профилактично да напръскам букси и куплунзи например с контактен спрей и да видим дали ще има ефект.Ще помоля някой от по запознатите колеги да каже дали това е удачен вариант?

Върни се в “Passat”