Passat B2, лостче за включване на съединителя

Техническа и сервизна информация за Passat
bolter
Автомобил:
Двигател:

Passat B2, лостче за включване на съединителя

Мнениеот bolter » Съб 09 яну 2010 13:18

Здравейте на всички,

За първи път пиша в този форум и много се надявам някой да може да ми помогне. Карам Passat Mk2 от 1985 г. Наскоро ми се случи следното безумие: Съединителят започна да се държи странно и реших, че е за смяна. Хубаво, но след около 10-15 км. (в задръстване в София) колата съвсем сдаде багажа (съединителят почти спря да отделя) и се наложи да я кача на тротоара. Като вдигнах капака, видях къде е проблемът - онова лостче, което е вързано за жилото на съединителя и върти вала с вилката. Пукнало се е здраво, усукало се е, а шлиците му са напълно заминали. :(

Моля да ме извините, че не знам точно как се нарича тази част. А ако не съм обяснил добре за какво става дума - има картинка от ръководството.

Обиколих всички възможни фирмени и нефирмени сервизи, около 20-30 морги във и около София, звънях по разни обяви, но успех - никакъв :( :banghead:

Ще съм много благодарен, ако някой има идея какво бих могъл да направя по въпроса. Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B2, лостче за включване на съединителя

Мнениеот Ljubon » Съб 09 яну 2010 15:48

Мда...колега и аз имам такъв ветеран - Passat'85, но досега не ме е оставял на пътя. Засега...
За съжаление на теб ти трябва специфична част. Не си губи времето да ходиш по морги, там отдавна няма такива коли. А във VW магазини и сервизи може би са ти казали, че вече тази част не се доставя. Затова виж в Мобилето "продава Пасат 1980-1987 на части". Може да пуснеш обява и тук във форума в раздел купува, че търсиш части за Б2. Гледал съм тук в раздел продава, че колега предлагаше части за Б2.
Хайде, успех в търсенето и пиши какво е станало.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 09 яну 2010 16:43

Пиши на Колегата(има авто-морга) viewtopic.php?f=48&t=116886&start=75

bolter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bolter » Съб 09 яну 2010 17:15

Ljubon - благодаря за бързия отговор :) Автомобилът наистина е стабилен - 8 години (откакто го имам) не беше създавал никакви проблеми, но уви, случи се това. Дано скоро оздравее :) Ще се възползвам от съвета ти, въпреки че е трудно да се намери такава част - никой не би я свалил от скоростната, защото вероятно би искал да продаде цялата скоростна... и така, продължавам търсенето :) :)

pas1.8mi - и на теб много благодаря, веднага му писах, дано изрови нещо. За жалост шансът да има такъв древен автомобил в някоя морга е 1/1000 :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 09 яну 2010 17:20

pas1.8mi написа:Пиши на Колегата(има авто-морга) http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 6&start=75

Да, прав си, има един "Пасат В2, 2.3 бензин, автоматик, газ.1987 г." Ама автоматикът няма съединител.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 09 яну 2010 18:12

Имам 2-3 такива Пасата за части в сервиза , едно време карах такъв хечбек :)

0883 353 299 Иво

Върни се в “Passat”