Пассат Б3 обороти?!? (решено)

Техническа и сервизна информация за Passat
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пассат Б3 обороти?!? (решено)

Мнениеот rudoni » Съб 09 яну 2010 23:01

препоръчва се да се напръскат платките и контактите със защитен контакт спрей. влагозащитен ,нанася защитен силиконов филм върху повърхности и букси ! препоръчва се за зимния период.в магазините за електроника го има. не мога да цитирам марката защото изхвърлих последната опаковка и не съм копувал!
сори!

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Нед 10 яну 2010 10:08

Благодаря rudoni.Ще потърся подобен спрей и ще пробвам с него - дано има нужният ефект.

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Пон 11 яну 2010 18:09

Привет !
При мен проблема е същият. Писна ми от сваляне на клеми и настройване на станциите CD player-а ! :banghead:

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy1977 » Вто 12 яну 2010 8:28

Здравейте!!!!
От миналата седмица чета тази тема във форума. Искам да споделя, какреших проблема при моя "дзвер"- В3 1.8 АВS.
След смяна на подобаващите /температурен датчик, преглед на налягането на горивото и почти всичко изчетено по въпроса, намерих дълго време неизползвано моно от двигател RP. Измих го до блясък, махнах един клапан за вакуума при тези двигатели и го сложих на ABS-а. Работи перфектно, но като изчаках да изтине и отново запалих на бензин, го имаше същия проблем/богата смес и ниско обороти , но в работеше доста по-добре./ Миналия уикенд реших да махна плочката на газта, която едни газаджий ми сложиха преди време, пред пластмасовия капак преди гумения съединител на въздушния филтър и отново си монтирах плочката за газта , която преди време беше в инжекциона./т.н. долна плочка/. Понеже имах и друг капак го сложих на моното, без старата плочка, която видимо ограничаваше притока на въздух заради по- малкия светъл отвор.Монтирах всичко и резултата бе потресаващ. Динамиката на газ се подобри и при палене на бензин проблема с оборотите изчезна буквално. Работи стабилно без да променя оборотите и при превключване от газ на бензин не се усеща разлика, поради факта, че сега долната плочка пуска газта на 15 милиметра над дроселната клапа, а притока на въздух не се ограничава от стеснения отвор на преди това поставената от газаджийте плочка на пластмасовия капак на моното. Е остана ми още едно моно от двигателя на колот, ще го измия и него, но се съмнявам в работата на инжектора му.

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Вто 12 яну 2010 13:49

Колега , радвам се ,че си успял да се пребориш с проблема. При мен проблема е само на бензин, рядко, понякога се оправя от самосебе си, а понякога трябва да откачам клемите.Затова предполагам , че може би някъде нещо се навлажнява :!:

Askata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Askata » Пон 18 яну 2010 15:13

Значи сложих си ламбда контрол тва на рунел тех, след 10-15 паления,Газ/бензин, на бензин почва да се дави студена,даже като дам гас и изгасва ба4ка кат ермомелка-това 3-4 мин, после се оправя като позагреи.На газ по бива ама ми сваля оборотите на 70 градуса и работи твърдо(вибрира),не прекъсва ама не е както трябва,кат ресетна компа нещата се оправят.значи по мойто мнение пак трупаме грешки?а уж тая х**я емулирала сигнала и не трябва да трупа.Някой настройвал ли е такова нещо, и кви успехи е постигнал?аз ли нещо не прая кат хората?дадах маса пари за тап и ламбда контрол и пак ходя с 10 ключе в джоба.

Върни се в “Passat”