пасат Б5 колко пари струва предно стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Колко пари струва предно стъкло за пасат Б5

Мнениеот Winner25 » Пет 08 яну 2010 13:32

KirilGeorgiev написа:Доста години ходя там и да ти кажа до сега не ми се е случвало да ме излъжат.Хората ти казват че имат Немско за 240 Турско за 150 и Китайско за 100 долара те както можеш да сетиш имат сложена печалба и на трите стъкла и им е все тая какво ще си купиш.

Не казвам че не е немско :) Но предполагам че не е като това в официалното представителство.
Може и да е същото но няма да е с щампа VW
Примерно ако стъкло на фирма "Х" струва 200лв, то същото стъкло произведено по поръчка на VW със щампа vw на него ще е поне два пъти по скъпо при дистрибуторите :)

Потребителски аватар
martimitev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martimitev » Пет 08 яну 2010 14:10

Аз за задното стъкло съм сигурен че във Германия струва мин.200 евро,само да се го купиш,от там си правя извода,че за предното цена над 800лв.е реална.Не знам къде ги намирате тези оргинални стъкла за по 300 лв.и си вярвате че са такива.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 08 яну 2010 14:34

Къде прочете, че някой си мисли, че стъклата по 300 леффа са оригинални? :screwy
Искаме да разберем ПРАКТИЧЕСКАТА разлика къде е, за да има такава разлика в цената.
И аргументи от рода "ама на едното имало щампа VW, на другото нямало" мен не ме задоволяват, защото просто са още 0.03 грама боя, ако не разбираш същинската разлика... :roll:

Не е нужно да обяснявам колко им е лесно на китайците (например) да направят ментé, нали?
И как забравили да сменят щампата на пресата, та Интелските процесори излизали с надпис Долче и Габана... mhihi

Потребителски аватар
martimitev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martimitev » Пет 08 яну 2010 14:41

KirilGeorgiev написа:Абе хич не е нормална тази цена но бях много на зор и нямах избор.Ходя редовно в Турция и попитах за цена там.Немско стъкло без монтаж струва 240 долара.Това е цена в обикновен магазин за авточасти не в склад.В тези оторизирани сервизи направо ни бръснат без сапун.

Колега ChimeyJimmey имах в предвид поста който съм цитирал горе.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 08 яну 2010 19:14

ако някои е гледал по дискавъри каква е технологията и как се прави предно стъкло ще му е ясно каква е разликата на ментака и оригинала.запо4ваме от видимост при разли4ни метериологи4ни условия,степен на усукване (всеки знае 4е купето се усуква постоянно)здравина ,пластове и така нататък.......
не съм инженер да обясня напълно грамотно вси4ко,но ли4но съм се убедил 4е оригиналните 4асти затова са и по скъпи-във времето излиза 4е е оправдано да сложиш нещо ка4ествено и да не правиш една и съща работа два пъти

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 09 яну 2010 0:11

niks76 написа:...ли4но съм се убедил 4е оригиналните 4асти затова са и по скъпи-във времето излиза 4е е оправдано да сложиш нещо ка4ествено и да не правиш една и съща работа два пъти

Ако ти разместим словореда ето какво се получава - по-скъпите части са оригинални. Да, ама това не винаги важи при нашите родни търговци. Така мисля аз.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 09 яну 2010 11:04

Ljubon написа:Ако ти разместим словореда ето какво се получава - по-скъпите части са оригинални. Да, ама това не винаги важи при нашите родни търговци. Така мисля аз.

Точно това беше и моята идея.
Как да се научим практически да различаваме КАЧЕСТВЕНИТЕ неща, независимо от цената, защото тук (в България) доверието е по-скоро признак на слабост и сигурна предпоставка за моментална преебавка. :да:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 09 яну 2010 19:50

Ljubon написа:
niks76 написа:...ли4но съм се убедил 4е оригиналните 4асти затова са и по скъпи-във времето излиза 4е е оправдано да сложиш нещо ка4ествено и да не правиш една и съща работа два пъти

Ако ти разместим словореда ето какво се получава - по-скъпите части са оригинални. Да, ама това не винаги важи при нашите родни търговци. Така мисля аз.

не ми мести словореда ,защото много пъти се намират оригинални неща по евтино от подобието.при оторизираните сервизи на марката 4астите са си ОК,само забелязвам 4е при по скъпите неща в Бг се изсилват да товарят цената-давам пример за с 4аст за помпа на 3.3тди:тук е 903евро в бг искаха по4ти 3000лв
предполагам всеки има познати тук и там по 4ужбина,така 4е не е проблем да си поръ4вате и отвън по специфи4ните неща

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 09 яну 2010 20:04

То е ясно че всеки има познати в чужбина и при тези цени частите се търсят от вън.Само не мога да вдяна къде им е далаверата на оторизираните сервизи да ги държат тези цени при положение че всеки нормален човек ще си купи или менте или от вън.Преди един месец носих ПД за 130кс-ТДИ цената и беше 237 евро в Порше е 1400лв

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 09 яну 2010 20:46

...само забелязвам 4е в Бг се изсилват да товарят цената...

Ето за това иде реч....
Като няма клиенти, търговците гледат да забогатеят, като сложат цена х3-10 от реалната. Нали българинът е заможен, ще плаща! Все ще прекарат някой заблуден (който не знае дори какъв му е Пасата), или е на зор, или няма познати в чужбина.
...Само не мога да вдяна къде им е далаверата на оторизираните сервизи да ги държат тези цени при положение че всеки нормален човек ще си купи или менте или от вън...

А замислял ли си се, клиентите на тези сервизи не са само хора като нас , дето си правят сметката, ами има и много фирми, дето не им се занимава и карат колата право в оторизирания сервиз. А има фирми с по 100 коли, всеки ден се ремонтира нещо по тях и се сменят части. Затова са и тези цени, защото има кой да ги плаща. Замислете се малко...
Прикачени файлове
I think.gif
I think.gif (25.75 KиБ) Видяна 4100 пъти

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Нед 10 яну 2010 1:03

Според мен няма смисъл от изхвърляници при закупуването на преден джам за кола на над 10 години. При положение, че джам за 200 лева има качества с толкова минимални разлики от този за 900, че е нужна някаква свръх нано мега технология за да се установят, не виждам как с просто човешко око може да се направи тази разлика. При това предното стъкло е подложено на сериозен тормоз и представям си да сложа нов джам за 900+ лева уж ориджинъл ала бала и на следващия ден по някаква причина да се батардиса, а застрахователя да ми даде само 140 понеже в Кобра са по толкова, не бих го понесъл.

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Нед 10 яну 2010 20:08

И аз тази сутрин намерих колата си със спукано стъкло.Мисля да направя тези дни един оглед при застрахователя и да се мятам в Кобра с 200лв в джиба и това е.Преди са мо сменяли на едно служебно Фиат Стило и съм доволен.Странно как от самосебе си се е спукало долу в ляво и днес докато мина 20-30 км. из София се увелиличи малко. heavy metal zork

stefanta
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefanta » Пон 11 яну 2010 21:38

Колеги тия оригинални джамове нали пак са на някоя EU марка, я Pilkington, я Nordglass, чиито стъкла под техния бранд са 3 пъти надолу ? Защо да се дават 900, като същото го има за 300?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 12 яну 2010 12:43

stefanta написа:Колеги тия оригинални джамове нали пак са на някоя EU марка, я Pilkington, я Nordglass, чиито стъкла под техния бранд са 3 пъти надолу ? Защо да се дават 900, като същото го има за 300?

Те ако бяха същите като качество темата изобщо нямаше да я има.Ако имаш възможност погледни стъкло от 200лв от вън от едната колонка към другата и ще разбереш за какво говоря.Толкова изкривява че чак не е за вярване.

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Вто 12 яну 2010 13:54

Аз проверих стъкло Pilkington за Пасат B5.5, със сенник, без подгряване и без никакви сензори, е 269лв без монтаж, което смятам е една перфектна цена. Тази информация ми дадоха по телефона вчера...

Последна промяна от Alek на Вто 12 яну 2010 14:01, променено общо 1 път.

Върни се в “Passat”