вибрация отдолу и отпред в областа на катализатора на б3
- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
вибрация отдолу и отпред в областа на катализатора на б3
Здравейте колеги!Карам Пасат 1.8 с ABS мотор 93 год. От известно време се появи дразнеща вибрация отпред и отдолу в областта около катализатора-- поне така я определям. Прави ми впечатление ,че когато включа на първа скорост и леко донатисна скоростния лост още малко напред вибрацията почти изчезва. Моля за съвет някои от колегите , които са се сблъсквали с подобен проблем да ме посъветват какво може да се направи по въпроса. Предварително благодаря. 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: вибрация отдолу и отпред в областа на катализатора на б3
Над катализатора има една ламарина, а под нея предполагам че е механизма на скоростите и жилата.
Най-добре е да се погледне какво става - може просто да се откачила ламарината
Най-добре е да се погледне какво става - може просто да се откачила ламарината

- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
И аз си мисля , че може да е от самата ламарина. мислех си дали не е от тампон на двигателя или скоростната котия? При удобен момент ще кача пасатко на канала.
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се че така ве вмъквам в темата на колегата но искам да ви попитам нещо относно вибрациите.
Значи карам отскоро Пасат В3 91г. КР двигател.Проблема ми е следния:
Като тръгвам на студен двигател и колкото и плавно да отпускам съединителя колата все едно "пробучава" (появяват се едни гадни вибрации с бучене) като набере до 2000 оборота и няма проблем,а като позагрее е малко по - добре но, извън гарада като я настъпя от 130 нагоре се получават същите вибрации и нарастват с увеличаването на оборотите.На място и да изфорсирам двигателя го няма този проблем.
Съединителя отделя почти от пода.
Дали може да са тампони на двигателя?Съединител?Дайте някви идеи
Благодаря предварително!
Значи карам отскоро Пасат В3 91г. КР двигател.Проблема ми е следния:
Като тръгвам на студен двигател и колкото и плавно да отпускам съединителя колата все едно "пробучава" (появяват се едни гадни вибрации с бучене) като набере до 2000 оборота и няма проблем,а като позагрее е малко по - добре но, извън гарада като я настъпя от 130 нагоре се получават същите вибрации и нарастват с увеличаването на оборотите.На място и да изфорсирам двигателя го няма този проблем.
Съединителя отделя почти от пода.
Дали може да са тампони на двигателя?Съединител?Дайте някви идеи

Благодаря предварително!
- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ,предполагам че може да е от тампон на двигателя или скоростната кутия, но не съм сигурен. Закарай машинката в някой читав сервиз да й направят един преглед-- така поне ще си сигурен точно какво й е .