Помощ за фарове и крушки
Помощ за фарове и крушки
Здравейте колеги.Карам Поло 2000 година и искам да сложа кристални фарове и ксенонови крушки.Първият ми проблем е че незнам какви се водят крушките за полото (Н1,Н2 и т.н.) Моля ако някой има представа нека да пише... че аз очевидно не разбирам.Късите ми светят слабо и само на тях искам да сложа ксенонови крушки.Надявам се в комбинация с нови кристални фарове да свети добре (моите са пожълтяли).За фарове гледах кристални от 350 до 400 лева комплекта но не пише никаква марка на повечето,а тези които имат са следните (Dectane,FK Automotive) и незнам дали са качествени
Ако някой има впечатления нека да пише.

- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Re: Помощ за фарове и крушки
Мисля, че крушките са ти Н4.
Ксенонова крушка не знам да има. И аз не разбирам от тези неща, но май ксенона е цяла система, която разбирай работи на газ. Слагат се разни баласти и т.н. Ксенона все пак е точно това - газ.
Може би искаш да кажеш, че ще сложиш крушки, които да светят по-бяло и по-силно.
Ксенонова крушка не знам да има. И аз не разбирам от тези неща, но май ксенона е цяла система, която разбирай работи на газ. Слагат се разни баласти и т.н. Ксенона все пак е точно това - газ.
Може би искаш да кажеш, че ще сложиш крушки, които да светят по-бяло и по-силно.
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
колега казваш че рефлекторите ти са пожалтели ами смени ги трябва ли да даваш 200лв за ксенон ама избора си е твои
- Pathfinder
- Автомобил:
- Двигател:
ксенонова крушка няма, колега е прав че всичко е цяла система и са доста скъпи, по джоба на човек е да си набави нови крушки, аз лично си сменях моите (12лв. едната) и като ми се промени нощем светлината, вижда се по добре, при нови рефлектори и хубави крушки си решаваш проблема, но ако ти се дават парички посети: http://www.avtosklad.bg
Проблема е не само в рефлектора,самата пластмаса на фара е остаряла (понеже не е стъклен),и да искам хубави крушки не ксенон с баласт.За колегата който ми е дал линк към филипс благодаря пич,много ме улесни.За кристални фарове никой нищо не каза и за марките които съм посочил...или ако някой знае некфи добри да пишеsensho1980 написа:колега казваш че рефлекторите ти са пожалтели ами смени ги трябва ли да даваш 200лв за ксенон ама избора си е твои

- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз смених фаровете с кристални и си сложих би-ксенон.Разликата е огромна,особено вечер,ако каращ често по това време на денонощието е много успокояващо за очите и не се натоварваш.Пътя се вижда многократно по-добре,и когато вали дъжд също светлината от фаровете не се абсорбира толкова много,колкото при обикновени фарове(казано на чист български фаровете са ден:)Фаровете ми струваха 250лв и би-ксенона 270лв с поставянето.А обикновен ксенон струва 130лв.(говорим за H4,мисля че крушките ти са такива)Представлява цяла система с кабели баласти и едни по-особени крушчици.Една би-ксенонова крушка луксима за моето поло струва около 50-60лв.,но имам гаранция 2 години,така чее на чист български ме боли...
Ако имаш излишни парите,мисля че това е една доста разумна инвестиция в колата 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
би-ксенон може да се намери и около 140-150 с година гаранция 
Мерси пичachopopov написа:Колега,аз смених фаровете с кристални и си сложих би-ксенон.Разликата е огромна,особено вечер,ако каращ често по това време на денонощието е много успокояващо за очите и не се натоварваш.Пътя се вижда многократно по-добре,и когато вали дъжд също светлината от фаровете не се абсорбира толкова много,колкото при обикновени фарове(казано на чист български фаровете са ден:)Фаровете ми струваха 250лв и би-ксенона 270лв с поставянето.А обикновен ксенон струва 130лв.(говорим за H4,мисля че крушките ти са такива)Представлява цяла система с кабели баласти и едни по-особени крушчици.Една би-ксенонова крушка луксима за моето поло струва около 50-60лв.,но имам гаранция 2 години,така чее на чист български ме боли...Ако имаш излишни парите,мисля че това е една доста разумна инвестиция в колата
ти явно си го намерил..кажи кадеMuTa4eTo написа:би-ксенон може да се намери и около 140-150 с година гаранция

- 6669
потърси колегата Pironski 
- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Много искам и аз ксенон, но за сега не ми е по джоба. Колега извинявай за спамът, но и мен ме интересуват хубави крушки със син утенък. Гледах тезиз на Филипс, обаче цената която ми казаха в Косер е за половин фар, няма ли нещо на по-достъпни цени. Или кажете от къде да си ги купя на добра цена филипсите.
Ти откаде си взе фарове за Голфарата? Дай некаф съвет за тия кадето сум ги изброил Dectane и FK Automotive... комплекта на едните е 350 а на другите 400.Има и по-евтини ама немат марка 
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Както някой спомена, трябва добре да си подредите приоритетите. Ако карате вечер 20-30 мин. до вкъщи от работа на тъмно и веднъж на 2-3 месеца се случи да карате нощем, по-добре инвестирайте в нов рефлектор с добра крушка.
Естествено, ако имате излишни пари си купувайте каквото прецените.
Просто съвет.
Естествено, ако имате излишни пари си купувайте каквото прецените.
Просто съвет.
- 6669
Пак от Пиронски, ФК Аутомотив 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”