Съпоставка автомобили
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съпоставка автомобили
Колеги, знам, че тук е форум за VW, но ми се ще ако можете да помогнете с инфо относно една съпоставка, която си правя. Искам да си взема автомобил комби, от средата на 90-те, до максимум 3500лв. Проучвам сред приятели и познати, и съм се спрял на три варианта: VW Passat, Opel Astra(да, сериозен съм за астрата, много народ, и то монтьори я хвали тази от 96-97г. - здрава, евтина поддръжка и части и не гниела) и Renault Megane. Интересувам се за принципните плюсове и минуси на тези коли. Любопитно ми е да чуя вашите мнения. 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Съпоставка автомобили
Бензин или дизел ??
А газ ??
Колко багаж ще караш ?
Ако е малко-Опела,ако е много Пасата...
А газ ??
Колко багаж ще караш ?
Ако е малко-Опела,ако е много Пасата...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Багаж - като за 4 членно семейство.
Газ не ща въобще. В началото мислех за дизел, но масово не ми го препоръчват - добър дизеляк втора употреба трудно се намирал, скъпа била поддръжката, зиме трудно палел, капризен, смърди на нафта . т.н.
Газ не ща въобще. В началото мислех за дизел, но масово не ми го препоръчват - добър дизеляк втора употреба трудно се намирал, скъпа била поддръжката, зиме трудно палел, капризен, смърди на нафта . т.н.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз бих инвестирал в нещо такова http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Естествено трябва да се съобразиш и с разхода който предполагам не е малък
иначе такова комби с 2 литров мотор мисля че ще се намери за 3500 сигурно и климатик ще има. 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Соспрете се, бре рацери!!!
Тая VR6 само след още една година ГО ще е над 600 лв и в общината ще ръсне сигурно над 400 лв. за данък МПС.
Човекът търси евтин семеен автомобил.

Тая VR6 само след още една година ГО ще е над 600 лв и в общината ще ръсне сигурно над 400 лв. за данък МПС.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
brabus написа:Соспрете се, бре рацери!!!![]()
Бих инвестирал като за кола за събота и неделя като дойде време да мога да си го позволя иначе към момента съм препоръчал нещо друлитрово АГГ примерно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, наистина, колегата brabus е прав, търся си евтин семеен автомобил. В момента съм с поло 1,6 бензин 98г., ама ни отесня, пък и понеже се случи да е автоматик - за същия, дори по-малък разход, предпочитам да се возим с челядта на доста по-широко.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Категорично не съм фанатик на тема VW, но според мен се ориентирай към Пасат В4 (1994~1995)
Най-добре ще да е 2.0 8V 115 кс
+ Огромно пространство - както в купето, така и в багажника
+ Части бол и то евтини - както нови, така и втора употреба.
+ Сравнително икономичен мотор (Симос инжекцион), който осигурява доста прилична динамика за семеен автомобил. Имам предвид, че дори с включен климатик и цялото семейство изпреварването няма да е като родилна мъка.
- То се отнася до всички други модели изброени от теб - коли на 15 г. са с доста сериозен пробег и може да се обадят доста консумативи за смяна, както и други агрегати.
- Цената - за хубав В4 с 2.0 и климатик според мен трябва да отделиш поне още 600~700 лв отгоре
Най-добре ще да е 2.0 8V 115 кс
+ Огромно пространство - както в купето, така и в багажника
+ Части бол и то евтини - както нови, така и втора употреба.
+ Сравнително икономичен мотор (Симос инжекцион), който осигурява доста прилична динамика за семеен автомобил. Имам предвид, че дори с включен климатик и цялото семейство изпреварването няма да е като родилна мъка.
- То се отнася до всички други модели изброени от теб - коли на 15 г. са с доста сериозен пробег и може да се обадят доста консумативи за смяна, както и други агрегати.
- Цената - за хубав В4 с 2.0 и климатик според мен трябва да отделиш поне още 600~700 лв отгоре
brabus написа: според мен се ориентирай към Пасат В4 (1994~1995)
съгласен съм с брабуса
а за опела

Колега, логично е в този форум да гласуваме за Пасат
Просто след като сме решили, че това е нашата марка, значи сме се убедили в качествата ѝ
Пасата наистина е най-просторен и има най-голяма степен за здравина, поне според моите изчисления... А астрата ( нарочно с малка буква), не знам, кой е този който казва, че е здрава, да не споменаваме и така известното ръждясване на Опел...
Така, че гласувам за Пасат

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ок, brabus, ама с тея коне и с тая кубатура, пасатът като ламя ще гълта гориво! Колко му е разходът за градско?
Layer, кажи по-конкретно за опела. Какви са минусите?
Layer, кажи по-конкретно за опела. Какви са минусите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Alira написа:Колега, логично е в този форум да гласуваме за ПасатПросто след като сме решили, че това е нашата марка, значи сме се убедили в качествата ѝ
Пасата наистина е най-просторен и има най-голяма степен за здравина, поне според моите изчисления... А астрата ( нарочно с малка буква), не знам, кой е този който казва, че е здрава, да не споменаваме и така известното ръждясване на Опел...
![]()
Колега, ще ми се просто обективно да се кажат качествата и недостатъците на трите модела. Аз не бих се колебал и също бих директно взел Пасата, но те си държат високи цени, а и частите не са особено евтини спрямо Опел и Рено. А относно кой ми е препоръчал Астрата - един познат монтьор с бая опит и мой приятел, който продава авточасти.

Не се притеснявай за обективността ми, нея я имаш, просто ти го казвам, защото съм се уверила, че от 3-те изброени Пасата е най-здрав, личните ми наблюдения над астра не са много, но малкото, които имам не са обнадеждаващи, поне според мен. За Меган, не мога да говоря, нямам база данни 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колежке, съгласен съм с теб, макар че ти подхождаш интуитивно, а на мен ми се ще рационално да погледна на нещата. 

Нееее, поглеждам от гледна точка на здраво и просторно... Виж разхода е друго и тука май астрата печели, не мога да споря...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”