проблем с парното на пасат б3 1.8 ми

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: проблем с парното на пасат б3 1.8 ми

Мнениеот zfa159 » Нед 10 яну 2010 22:15

panev_bot написа:Здравейте,
Аз също имам подобен проблем с парното на Б3,духа горе долу топло само на 1ва степен и трябва да е във високи обороти.Двата радиатора са сменение,гарнитура също няма от каде да има въздуь.Както казах на високи обороти духа малко по топло но паднат ли особено през студените дни край,духа колкото да не си навънка.Единственото,което остана и се сещам е водната попмпа,това е моето обяснение за проблема но все се разколебавам да я сменя,и си задавам въпроса ами ако пък не е от нея.И още не съм се решил да сменя помпата,над 20 сервиза съм питал ивсеки вдига рамене.Дано някой излезе с рещение на проблема.

Същия проблем съм го имал с Поло и след смяна на помпата се оправи.Обаче там е с пластмасова турбина и някак си е доста по-обяснимо от проблема с твоята помпа...която би трябвало да си е с металните витла.
Успех!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 10 яну 2010 22:40

zfa159 написа:
panev_bot написа:...която би трябвало да си е с металните витла.
Успех!

Те и металните не са вечни :)
Ето в какво състояние беше водната помпа на един голф - сменихме я защото протече :D
Изображение

Едит: не съм абсолютно сигурен че това е метал :oops:

Последна промяна от Winner25 на Пон 11 яну 2010 14:14, променено общо 2 пъти.

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Пон 11 яну 2010 14:10

Същия проблем съм го имал с Поло и след смяна на помпата се оправи.Обаче там е с пластмасова турбина и някак си е доста по-обяснимо от проблема с твоята помпа...която би трябвало да си е с металните витла.
Успех!

Когато сменях водна помпа и аз се очудих, но оригиналната си помпа беше също с пластмасово витло или по-скоро бакелитово.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пет 15 яну 2010 8:34

Стояне като чета писаното до тука ме навява мисълта за недобре обезвъздушено парно .И аз нямах добро парно след като смених антифриза но проблема го реших като на стария Пасат при затворен разширителен съд и при работещ двигател тем макс 70гр иначе ще те опари вадя изходящия маркуч на радиаторчето на парното вследствие на съдалото се малко налягане (все пак двигателя при тем мах 70гр не може да създаде кой знай колко налегане)какъвто въздух има останал излиза .Двата маркуча трябва да са горещи (вход изход)ако е всичко както трябва.

vanc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanc » Пет 15 яну 2010 10:47

някои vw имат 2-ри термостат които е до коша кадето влизат трабите ,може да го махнеш и свьржеш дирекно

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пет 15 яну 2010 16:41

Тия пасати се обезвъздушават абс. сами. Няма никакъв смисъл да се точи антифриз откъдето и да е (да му пускаш кръв). Ако охл. инсталация е читава няма никакъв проблем при смяна на охл. течност и не се налагат никакви специални 'техники' за обезвъздушаване.

Успех.

п.п. Някога, преди 2-3 години бях написал изключително подробно как точно се самообезвъздушава системата, ако някой го интересува да потърси в старите теми.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 15 яну 2010 16:54

Emo написа:Тия пасати се обезвъздушават абс. сами. Няма никакъв смисъл да се точи антифриз откъдето и да е (да му пускаш кръв). Ако охл. инсталация е читава няма никакъв проблем при смяна на охл. течност и не се налагат никакви специални 'техники' за обезвъздушаване.

Абсолютно вярно! Вече ако има нещо запушено или проблем с радиаторчето или най-често кофти вързан изпарител за газта идват и ядовете с обезвъздушаването на колиците...друг сериозен проблем при обезвъздушаването е ако колата си има проблем с г-рата на главата понеже си напомпва въздух постоянно и това доста пречи на самообезвъздушаването ама това са вече външни фактори.
Обикновенно като дойде кола за парно при мен и първо се сменят тройниците на изпарителя за газта и се преправя начина му на вързване понеже или е вързан така,че пречи сериозно на парното или през тройници с много тесен вътрешен диаметър и парното няма достатъчно дебит.Подобни болки са и проблемите на самообезвъздушаването и създават мъките с катеренето по баири,пускането на антифриз оттук-оттам и т.н.
При по-старите Пасат-и,където маркуча за към разширителния съд тръгва от дебелия за към радиатора (1.8 RP примерно) а не от тройника има едно нещо като дюза...то много често се запушва и колата не може въобще да се обезвъздуши.Тогава се реже маркуча близо до снадката и се разпробива с една бургия вътре стеснението,после си се снажда маркуча и всичко след това заспива ;)

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пет 15 яну 2010 18:21

нямам желание нито намерение да влизам в спорове излишнни само твърдя че не винаги става така както го пише в дебелите книги и при стария Пасат (1.8 м.и бензин дето го блъснах миналата година декември)и при новия (2Е 115к.с 2000кубика) след като смених антифриза (понеже не бях сигурен отколко време е с него след като го купих от Швейцария и най вече заради протеклия тройник )жегата не дойде докато не направих описаната в предния ми пост процедура . при наличие че всичко друго преди смяната работеше перфектно а също така и жега имаше .Да вярно на стария ми Пасат е ставало и по стандартния начин след като съм сменял 0 пръстена на вод. помпа: пластмасовите изходи от главата :термостат и се е налагало обезвъздушаване на системата но както и да е :beer :banghead:

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Съб 16 яну 2010 1:17

а нищо чудно и дюнапрените да са ти изгоряли,като пуснеш парното духа ли малки късчета дюнапрен??>

passat1.8mi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat1.8mi » Сря 10 авг 2011 16:17

Клапите, които отделят топло от студено имат донапрен, които с течение на времето заминава и не може да се затопли добре въздухат. Най - доброто решение за това е като се изчисти донапрена и се увие с онова сиво широко тиксо по филмите където им увиват устите с такова незнам точно как се нарича и няма да имате поблем. :)

Върни се в “Passat”