Въпрос за акумулатор който не е пален 7 месеца.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
miro82
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за акумулатор който не е пален 7 месеца.

Мнениеот miro82 » Пон 11 яну 2010 16:35

Здравейте приятели. Искам да Ви попитам нещо.
Брат ми е моряк и пътува по 7-8 месеца курсове. Последния път като замина забрави ключовете за гаража в себе си и сега немога да му препаля голфа. Колата имаше читав акумулатор но сега не знам какво ще стане от това стоене 7-8 месеца. Акумулатора си е закачен нормално. Има ли шанс след 7 месеца като се запали колата /подаде се ток/ акумулатора да си работи??? Или може би ще е за боклука какво е Вашето мнение???
Благодаря Ви предварително! :beer :beer :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за акумулатор който не е пален 7 месеца.

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 11 яну 2010 16:41

до 7 месеца, акумулатора го пиши бегал, няма как да работи толко дълго време. Намери начин да го свалиш или да припалваш колата :да:

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Пон 11 яну 2010 16:44

IceHeart написа:до 7 месеца, акумулатора го пиши бегал, няма как да работи толко дълго време. Намери начин да го свалиш или да припалваш колата :да:

Вратата на гаража е с 2 ключалки и не ми се иска да я разбивам...
Може ли да оцелее 7 месеца? :talk:

Mihail_Dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihail_Dimov » Пон 11 яну 2010 16:49

При мене за 30 дена и беше на 0 в буквалния смисъл. Даже не си спомням как централното се отлючи... Значи дори и да няма никаква отечка колата (което незнам дали е възможно) колата сигурно пак няма да може да припали, и гумите сигурно са почнали да се деформират...

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Пон 11 яну 2010 16:50

Mihail_Dimov написа:При мене за 30 дена и беше на 0 в буквалния смисъл. Даже не си спомням как централното се отлючи... Значи дори и да няма никаква отечка колата (което незнам дали е възможно) колата сигурно пак няма да може да припали, и гумите сигурно са почнали да се деформират...

Тя че няма да запали ясно но като се зареди после акумулатора дали ще става за работа???
Акумулаторчето иначе си беше здраво и на година и половина.

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Пон 11 яну 2010 17:08

Момчета аз май не зададох правилно въпроса. Интерисува ме след 7 месеца акумулатора като се зареди ще държи ли ток. Ще става ли за работа? Иначе ясно че дотогава тока му ще падне.
Благодаря Ви предварително!!! :beer

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Пон 11 яну 2010 17:13

miro82 написа: Интерисува ме след 7 месеца акумулатора като се зареди ще държи ли ток. Ще става ли за работа?

Здравей Миро!Това е относителна работа,зависи от самия акумулатор.Има акумулатори,които се скапват бързо,и такива,които "държат" при нормална работа,но в твоя случай е само гадаене.При всички положения няма да е добре за батерията,но колко,едва ли някой ще ти каже точно.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 11 яну 2010 19:19

След зареждане би трябвало да се държи по същия начин по който се е държал когато колата е била редовно експлоатирана. Това ще рече, че:
Ако е бил кекав преди тия седем месеца и след зареждане ще си е кекав. Ако е бил читав преди и след зареждане ще си е читав.

Принципно пълният разряд и отново заряд на батерията не би трябвало да и окаже някакво извънредно влияние. Хубаво е разбира се да го заредите както си му е реда, да го долеете с дестилирана вода ако се налага и тн. Така и така ще го сваляте не е зле да замерите електролита, да го заредите както е по предписание и тн. за да може да се разчита на него разбира се :)

ПП
На сестра ми колата остана 3 месеца в гараж докато беше в чужбина. Дойде си и ток нямаше. Заредихме батерията и всичко си е по старому :)

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 12 яну 2010 0:22

Ако е бил здрав, след зареждане ще си е добре. Аз навремето с първата ми кола не беше палена цяла зима - от октомври до април бях в чужбина, и след като се зареди акумулатора си кара после още няколко години.

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Вто 12 яну 2010 11:53

Значи и аз се надявам да няма проблеми с акумулатора. Надявам се като се зареди да няма проблеми. Той си беше здрав преди да замине брат ми.
Някой ако има още информация или опит нека и той да пише. :beer

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 12 яну 2010 11:58

Малко в страни от темата. Мислил ли си за опит тия ключове да ти ги пратят по пощата. Тоя кораб все стъпва някъде на суша, едва ли ще стой само в открито море??? Аз съм пращал ключ от Англия за квартирата си тук в Бг, и за мое учудване пристигна. А и е добре да имаш достъп до гаража през това време, не само заради акумулатора.

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Вто 12 яну 2010 13:21

Те сега са към Бразилия после отиват в Китай и на брат ми не му се рискува защото са единственни да не се изгубят...

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Вто 12 яну 2010 17:30

Значи момчета да разбирам че след 7 месеца като се запали колата и се зареди акумулатора той ще е горе долу със същите качества като преди престоя нали??? :?:

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Вто 12 яну 2010 17:56

Да :да:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 12 яну 2010 19:43

Поне една от гумите ще е доло,знам го от личен опит.Каинчо ми беше на кораб и аз всяка неделя помпех и припалвах колата и веднъж забравих и акумулатора беше на нула.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”