Тракане при студен мотор!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане при студен мотор!
и моето абу е тъи! скъпо евтино масло все си потраква. 

- petraki7708
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам но не е исклучено да провериш ангренажа
,направи го аз имах сащия проблем
.Поздрави.оказа се че е хлабав
,направи го аз имах сащия проблем
.Поздрави.оказа се че е хлабав- bobie7
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега
Аз съм със същия мотор, изгледах ти клипчето и забелязах че при подаване на газ тракането ти се засилва. При мен тракането е същото, но стой еднакво, без значение подаваната газ. Като се заслушам повече и чувам два звука - единия е това потракване, а другия е на самия двигател
, който е много тих. Може би аз си внушавам, голфчето си го взех преди месец и половина( още не се познаваме
). Според мен като чели звука идва някъде отвън(отдолу) под двигателя, но е същия звук като при теб. Мисля и аз да направя едно клипче и да го кача да кажеш как ти се струва. Само знам, че при мен няма значение дали е студен мотора или не, тракането е винаги !
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Тъкмо я хвалех и пак ме издъни!Снощи угасна и не запали повече.Добре че по инерция се прибрах.А пък за тракането ,ABU то си е така!Какво ли масло не му сложих ,яд ме е за предното беше на 2000 км!Сега Мотул и пак трака даже повече.Само ядове!!
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Тъкмо я хвалех и пак ме издъни!Снощи угасна и не запали повече.Добре че по инерция се прибрах.А пък за тракането ,ABU то си е така!Какво ли масло не му сложих ,яд ме е за предното беше на 2000 км!Сега Мотул и пак трака даже повече.Само ядове!!
И сега какво ? неще да запали ли
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
bobie7 написа:Здравей колегаАз съм със същия мотор, изгледах ти клипчето и забелязах че при подаване на газ тракането ти се засилва. При мен тракането е същото, но стой еднакво, без значение подаваната газ. Като се заслушам повече и чувам два звука - единия е това потракване, а другия е на самия двигател
, който е много тих. Може би аз си внушавам, голфчето си го взех преди месец и половина( още не се познаваме
). Според мен като чели звука идва някъде отвън(отдолу) под двигателя, но е същия звук като при теб. Мисля и аз да направя едно клипче и да го кача да кажеш как ти се струва. Само знам, че при мен няма значение дали е студен мотора или не, тракането е винаги !
може би има вибрации и в ауспусите и мн. често от там потраква!
- bobie7
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_an написа:може би има вибрации и в ауспусите и мн. често от там потраква!
И аз това почвам да си мисля колега
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Не е !!Като загрее ,защо се оправя?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Не е !!Като загрее ,защо се оправя?
на определени обороти на мен ми потракват между 1000 и 1100
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nikolai_an написа:rokera671 написа:Не е !!Като загрее ,защо се оправя?
на определени обороти на мен ми потракват между 1000 и 1100
това не са повдигачите със сигурност.Значи както един колега каза в предишната страница ---износен мотор.Може наистина и маслото да оказва вляние(мой случай отивам при майстор викам наливно масло има6 ли ?вика да викам колко пари ?еди колко си викам смени ми маслото!Добре сменя го идвам след час и си я взимам.всичко ок.На следващата сутрин като запалих беше -2 -3 такъв трактор дори не бях чувал все едно някой удря с чук по ламарина) след 2 дни го източих и сложих 10w40 и нямах грижи.Оня сложил някво 15w40 и няквао borland ли кво беше..)така че и маслото има значение.Но навремето са ми казвали че пак е било така на новите голф3ки но чукат само първите 2-3 макс 4 секунди докато маслото стигне до повдигачите
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
При мен ,обратно първите секунди около 10 си работи тихо и после почва да потраква.Ама ,чак като трактор не е !!А пък за износен мотор мога да споря ,че мотора ми си е много добре!За 10 000км ми гори 400гр. масло и то 10w40 .А пък сега както му сложих Мотул а няма да мръдне.А пък като загрее ,мърка като коте! 
Последна промяна от rokera671 на Нед 31 яну 2010 10:47, променено общо 1 път.
и при мен тракаха смехи ги и пак си тракат когато го закарах за смяна на стъпков мотор ми казаха че това тракане идва от лагерите кудето е картера незнам какви лагери има там колата е 1.6 75 кончета двигател ABU
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
При мен също има тракане, самоче го прави когато загрее колата, когато я форсирам на празех нод, след 1200 уборота се усеща чаткането! Колкова повече газ давам толкова повече се увеличава, сменях маслото но пак е същото, явно трябва да сложа 15 по 40 и ще се оправи, сега е с 10 по 40 Едни казват повдигачи друг друго, но чукането се усеща най-вече горе, но ще си покаже! 

НА маен ми казаха че са заминали биални лагери или там каквито се наричат затова ми трака като ги сменя ще ви кажа зашщото и при мен си тракамакар че смених и гумичките на клапаните
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ади пишете какво сте направили и какъв е резултата!Маи ABU тата си тракат.И аз сменях повдигачи и масла ама да ви кажа ,че не е от това.Сега съм с Мотул и пак трака.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”