В немското мобиле винаги са такива цените,който е ходил да купува от там му е ясно защо.
Както един колега по-горе писа няма никакво значение от къде е колата а чия е била преди да стъпи на БГ земя.Преди години тръгна един виц че италианките не ставали,щот видите ли там били мундари,само доливали масло ,бла бла.....е как да стават като от там допреди година и половина спокойно се купуваше кола от автоморга с всичките и документи и после се продаваше тук нагиздена като циганска булка,докато в Германия законите бяха и са далеч по-строги.Та,не обвинявайте произхода на колата а българските тарикатлъци.
Другия пък предпочитал да я вземе от частно лице в БГ.Е тая кола от къде дойде в БГ,преди това нали пак е била купена я от гадната Италия,я от Горубляне,я от Враца,и е внесена от някъде си,където е била купена чисто нова и пак някой италианец само е доливал маслото.А и като гледам какви теми има по българските автофоруми за съвети за всякакви хитри трикове да спестим по 5 лева от тук по 10 от там по колата,с една винетка цялата рода да пътува на различните си автомобили ,че да ни дойде по-тънко поддръжката,май ще се окаже че сме по големи мундари и от нарочените италианци.
Коли има на всякакви цени,броя на обявите в нащо мобиле расте само нагоре,тоест предлагане има ама май търсене и по-скоро плащане няма.Та като си отвориш очите на 6,като имаш парата в джоба и като си малко по-разговорлив в пазарлъка можеш да направиш добрата сделка.Голф четворките станаха и те на по 10-12години,вижте календара коя година сме,как може да се дават повече от 6-7К лева максимум за голф на такава възраст.
Малко дългичък ми дойде поста,но с две думи--отървете се от излишното сектантско мислене за голф,това е просто една купчина желязо чиято цел е да ви вози меките части,а не да и се кланяме и възвеличаваме.В наше време особено в тая криза парата е ценна,и не може така лесно да се казва че 6-7 хиляди лева не били пари за един голф.
Съвет за покупка на Golf 4
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за покупка на Golf 4
Ами абстрахираме се от "скъпите" немски екземпляри
В Рим по автокъщите (не автоморгите) няма Голф 4 под 2500 евро , уверил съм се лично, макар че
не съм обикалял специално за кола.
И за 2500 евро са на по 300 000км
Oт собственик е още по-скъпо, по метрото раздават вестници с безплатни обяви, та се начетох.
То няма и много 4-ки изобщо:D
В провинцията на Италия по-често се срещат, но не са евтини
Ето малко примери :
http://www.autoscout24.it/List.aspx?vis=1&state=A&make=74&model=2084&fregfrom=01%2f01%2f1999+00%3a00%3a00&fregto=12%2f31%2f2003+00%3a00%3a00&kmto=150000&body=6&prevownersid=1&cy=I&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N,U&um=True&sort=price&pool=1&zipc=I&mmvco=1&mmvmk0=74&mmvmd0=2084&mmvve0=4
Отново от собственик и до 150 000км
Отново първата започва от 3500евро.
По автоморгите както казах има много
Разликата е че едното е кола, а другото е отпадък и НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАРА В ИТАЛИЯ.
Но който иска да бъде лъган - моля, то акъла не е чеп за каца за да се набие насила.
В Рим по автокъщите (не автоморгите) няма Голф 4 под 2500 евро , уверил съм се лично, макар че
не съм обикалял специално за кола.
И за 2500 евро са на по 300 000км
Oт собственик е още по-скъпо, по метрото раздават вестници с безплатни обяви, та се начетох.
То няма и много 4-ки изобщо:D
В провинцията на Италия по-често се срещат, но не са евтини
Ето малко примери :
http://www.autoscout24.it/List.aspx?vis=1&state=A&make=74&model=2084&fregfrom=01%2f01%2f1999+00%3a00%3a00&fregto=12%2f31%2f2003+00%3a00%3a00&kmto=150000&body=6&prevownersid=1&cy=I&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N,U&um=True&sort=price&pool=1&zipc=I&mmvco=1&mmvmk0=74&mmvmd0=2084&mmvve0=4
Отново от собственик и до 150 000км
Отново първата започва от 3500евро.
По автоморгите както казах има много
Разликата е че едното е кола, а другото е отпадък и НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАРА В ИТАЛИЯ.
Но който иска да бъде лъган - моля, то акъла не е чеп за каца за да се набие насила.
-
jimmy7777
- Автомобил:
- Двигател:
колега как така на горубляне,драгичево и тн. е пълно с италянски 4-ки които вече започват от 5 000лв?За колко ги купуват от италия тогава....в тази цена е пътя+парите коита са те натоварили,което общо е минимум 1500лв
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
От автоморгите колега, не чатна ли вече 
2000лв самия дарак + 80лев за шиене на волана + някой лев за фалшива сервизна книжка+ 1500 лева като ти си ги сметнал и ето на външен вид почти кола
Няма евтино и хубаво.
2000лв самия дарак + 80лев за шиене на волана + някой лев за фалшива сервизна книжка+ 1500 лева като ти си ги сметнал и ето на външен вид почти кола
Няма евтино и хубаво.
-
jimmy7777
- Автомобил:
- Двигател:
ако е била в морга то значи че нищо не става от нея...и търговците трябва да се занимават да я оправят което не всички го правят.просто си знаят местата които ние не знаем и копуват коли на пакет (5-10)
-
jimmy7777
- Автомобил:
- Двигател:
Пак изместихме темата,колегата иска просто съвет..аз мога да му споделя за 1.8Т (GTI)...колата е доста динамична но разхода и не е за всеки джоб,ако даваш газ стига 15 ,та и от горе..за мен TDI е оптимален варянт.върви прилично,понякога повече от прилично дори..като говорим за 131 коня на горе...и разхода е завиден!!!Аз карам бензинова кола,но новите дизелови надминават бензиновите!
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
jimmy7777 написа:ако е била в морга то значи че нищо не става от нея...и търговците трябва да се занимават да я оправят което не всички го правят.просто си знаят местата които ние не знаем и копуват коли на пакет (5-10)
тии пиян ли си, къв си.Чудите се вече кви тъпи и безсмислени мнения да давате.Те знаели пък ние не сме знаели.Да си поръчам тогава един пакет Майбах
АбсолЮтно вярно.Тези голфчета и подобни в ценова категория коли са задължителните,които трябва да купиш за да вземеш 3-4 хубави коли от порядъка на 15-20К евро,от които вече идва истинската печалба.Дори в Германия вече има пакетни цени,което не учудва никого имайки впредвид че масово собствениците на автокъщи там са хора от мосЮлманските малцинствени групи,които дебнат частните обяви на изгодни цени,прилапват ги буквално в деня който излизат и ще не ще човек купува от тях и по тяхните правила.Ако човек не живее постоянно някъде в Европа и не следи редовно за частни оферти,просто му излиза далеч по-изгодно да си купува автомобил в ценовия диапазон 4-8К лева от българска автокъща,защото никога не може да я вземе на цената на която те ще я купят.
И какво означава ´´нов дизел´´ на 10-12 години ??
И какво означава ´´нов дизел´´ на 10-12 години ??
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
jimmy7777 написа:ако е била в морга то значи че нищо не става от нея...и търговците трябва да се занимават да я оправят което не всички го правят.просто си знаят местата които ние не знаем и копуват коли на пакет (5-10)
В моргата са защото нямат документи
Не че нищо не става - просто са или изхабени(над 500 000) или прецакани (прегрявани катастрофирали или наводнени)
Ако собственик си продава кола на 130 000 км в отлично състояние за 3500 евро, а автоморга продава същия модел за 1000 евро не ти ли се вижда съмнително?
На нас все ни се иска да хванем далаверата - хем хубаво и хем евтино.
Таргет групата на мошениците - хора които искат да бъдат излъгани ...
Те не знаят къде има евтини и хубави коли, те знаят как да те излъжат че бракувания дарак не е бракуван, а ти ако искаш да бъдеш излъган си готов.
Това за 3500 евро и това за 1000 евро са различни неща.
Чети тук , ако имаш желание
От досега вкараните автомобили в България 2/3 от италианския внос са бракувани вече в Италия. Те нямат официални оригинални документи, дерегистрирани са. Все едно да кажем: “Умря човекът, няма ЕГН, пък ние го съживихме...” Как обаче ще живее, като той е погребан и има издаден смъртен акт. Тези автомобили, ако се върнат в Европа, ще бъдат конфискувани веднага. И ние не бива да предлагаме такъв боклук на българския потребител.
http://www.bulfax.com/?q=node/139863
http://clubs1.bg/forums/index.php?showtopic=27559
http://www.avabulgaria.com/index.php?p=view&aid=317
- kocetoMR
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също си тарся GOLF.От Бургас съм и избора е доста малък.Както каза колегата по горе: "като си отвориш очите на 6,като имаш парата в джоба и като си малко по-разговорлив в пазарлъка можеш да направиш добрата сделка".Аз смятам да рискувам и с конкретен прмер(линк) за обява:GOLF IV.Това според мен може да е добра оферта.Чакам с нетърпение да оздравея и да направя една разходка до софийските автокъщи.
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
ИЗглежда доста добре. Струва ми се че е пребоядисвана, ама по снимка едва ли може да се каже
Във всеки случай прегледай я за челен удар
Иначе салона е свеж, само казанчето за антифриз ми жълтее доста, но и това може да е от снимката
Във всеки случай прегледай я за челен удар
Иначе салона е свеж, само казанчето за антифриз ми жълтее доста, но и това може да е от снимката
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
и на мен много ми харесва.хайлайн.казанчето ми се вижда добре.даже цената ми се вижда ниска ако всичко е като на снимките
.....Колата е нов внос от Италия и е на реални километри! Лети джанти ''16''! Трети стоп! Подлакътник! Подглавници! RECARO салон! 4 AIRBAG! Ел. регулиращи фарове! Чупещ волан! Колата е изпълнение HI-LINE! Перфектно техническо състояние! Колата е перфектна и заслужава да бъде видяна! ! ! ......
като го видиш джамбаза му кажи че рекаро салон е нещо по-друго от това и че трети стоп е срамно да се пише за екстра
а дали не се лъжа или това е баш първите 1.6 16в двигатели при голф 4(декември 2000)
.....Колата е нов внос от Италия и е на реални километри! Лети джанти ''16''! Трети стоп! Подлакътник! Подглавници! RECARO салон! 4 AIRBAG! Ел. регулиращи фарове! Чупещ волан! Колата е изпълнение HI-LINE! Перфектно техническо състояние! Колата е перфектна и заслужава да бъде видяна! ! ! ......
като го видиш джамбаза му кажи че рекаро салон е нещо по-друго от това и че трети стоп е срамно да се пише за екстра
а дали не се лъжа или това е баш първите 1.6 16в двигатели при голф 4(декември 2000)
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Ама естествено, че е на реални километри, бе! Те всички коли на Горубляне са такива, то тва е ясно на всички! Просто не може да има съмнение!
Иначе на външен вид наистина изглежда добре, което разбира се, нищо не означава. Виж да ти покаже талона на колата, че по Горубляне масово обявяват една дата на регистрация, пък то после се оказва, че не бил Киркор, а Гарабет и не си бил купил колело, а го блъснал влак.
Провери си всяко едно копче дали работи. Майстор ще водиш ли с теб? Една диагностика някой да ти пусне. Аз ако съм тук тоя уикенд може да ида да я погледна, от любопитство просто.
Иначе на външен вид наистина изглежда добре, което разбира се, нищо не означава. Виж да ти покаже талона на колата, че по Горубляне масово обявяват една дата на регистрация, пък то после се оказва, че не бил Киркор, а Гарабет и не си бил купил колело, а го блъснал влак.
Провери си всяко едно копче дали работи. Майстор ще водиш ли с теб? Една диагностика някой да ти пусне. Аз ако съм тук тоя уикенд може да ида да я погледна, от любопитство просто.
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
Мога да Ви кажажа,че кола от Италия не значи боклук в пълния смисъл на думата .Аз си взех от там на 104000 км.2000г. от жена със сервизна книжка водена до 10.08.2009г. колата цънка.Вече 5 месеца я карам и е перфектна за 5000 км не е помирисала маслото,антифриза и кавото и да е друго.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”