Сега как ще се паркира в центъра?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Сега как ще се паркира в центъра?

Мнениеот BastunSelski » Нед 10 яну 2010 18:03

Тамън реших от НГ да им дам 70 лева ,а то го отменили. http://dnes.dir.bg/2010/01/09/news5664143.html
Имам въпрос сега, тия от синята зона знаят ли :):). И да не стане по български тази отмяна? Отменихме 70 ,а на ви сега законна такса 200?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Сега как ще се паркира в центъра?

Мнениеот VWGT » Пон 11 яну 2010 10:38

хм... интересно, а условието за разрешено паркиране само на улицата по местоживеене и една най-близка пряка остава ли ? Парите за вече платените "незаконни" такси ще ги връщат ли ? има прекалено много въпросителни, които оставя тази статия ... дано само не се окаже просто някъв фарс и показване на мускули покрай новогодишните им приперни съд-дянков и след 2 месеца пак дърво.

Спокойно синята зона може да се ограничи само до няколкото по-големи паркинга, останалите разрешени за паркиране места да са безплатни. Дори и така паяците няма да останат без работа, тарикати и неправилно паркирани коли има бол.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 11 яну 2010 12:04

VWGT написа:хм... интересно, а условието за разрешено паркиране само на улицата по местоживеене и една най-близка пряка остава ли ? Парите за вече платените "незаконни" такси ще ги връщат ли ?

Това за най-близката пряка го отмениха преди няколко месеца. Аз получих писмо в нас, с което ме информират че мога да паркирам по цялата дължина на бул. П.Славейков, преди бях ограничен от две преки.
За парите и аз бих попитал, няма и два месеца откакто им внесох за втори път 70лв. :evil:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 11 яну 2010 13:51

това исках и аз да кажа, само че явно не го направих достатъчно ясно ... имах предвид, че ми е позволено да паркирам по цялата дължина на улицата, на която ми е адреса, както и по цялата дължина на най-близката ми пресечна улица (накараха ме да си избера една). Така ми обясниха като си подавах документите ...

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 11 яну 2010 21:34

Честито... имаше малко спокойствие за кратко време..., сега тумбата майстори от Враца в съседната кооперация ще си докарат 15те трошки на улицата заедно с бусовете, тъй като се води, че "живеят" там.., Ха честито...

А за постоянно живеейщите едно голямо... :seeex :screwy Вървим надолу по стълбицата на еволюцията... :roll:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 11 яну 2010 21:39

както преди таксите

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 11 яну 2010 22:33

Spectre™ написа:Честито... имаше малко спокойствие за кратко време..., сега тумбата майстори от Враца в съседната кооперация ще си докарат 15те трошки на улицата заедно с бусовете, тъй като се води, че "живеят" там.., Ха честито...

А за постоянно живеейщите едно голямо... :seeex :screwy Вървим надолу по стълбицата на еволюцията... :roll:
само не разбрах, както точно озчава

"тъй като се води, че "живеят" там"
:banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 11 яну 2010 22:49

аре с въвеждането мрънкахме , с отпадането пак мрънкаме

най-интересното е че темата е пуснато от един и същ бастун селкси :bowdown mhihi

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 12 яну 2010 9:42

вечно некой ше мрънка у таа държава, немаме избор, такъв ни е чипа

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 12 яну 2010 10:10

Ами ясно,че ще мрънкам като не са го измислили правилно. Решението е да има тия чипове и те да са безплатни за живущите по постоянен адрес. Защото сега може човека да е от гр.Долно бастунаре и да си извади настоящ адрес в центъра и хайде...А както знаем настоящия адрес се вади за 5 мин. срещу 2 лева.
А е нормално да следя тази глупост с паркирането,щото вместо 1 час да си гледам кефа или някой розов филм аз търся место.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 12 яну 2010 10:24

BastunSelski написа:Ами ясно,че ще мрънкам като не са го измислили правилно. Решението е да има тия чипове и те да са безплатни за живущите по постоянен адрес. Защото сега може човека да е от гр.Долно бастунаре и да си извади настоящ адрес в центъра и хайде...А както знаем настоящия адрес се вади за 5 мин. срещу 2 лева.
А е нормално да следя тази глупост с паркирането,щото вместо 1 час да си гледам кефа или някой розов филм аз търся место.
премести се в Дружба :idea:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 12 яну 2010 12:18

Това не е решение!!
А и нали сме европейска столица-та ето :"The demand for parking in Westminster is ever increasing. With the limited amount of safe on street parking spaces available, we believe residents should have priority in parking near their home. We have allocated specific spaces in which only residents can park using a resident parking permit. We also operate a resident parking scheme in our Westminster City Council car parks."
http://www.westminster.gov.uk/services/ ... /increase/
Това е рандом столица и е в бяла държава.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 12 яну 2010 12:53

batmilko ти на ударен ли се правиш, мисля че съвсем простичко го написах..., това че някои хора не искат да го разберат или не им дреме, защото така им е угодно или пък са най-великите и навсякъде където отидат са с привилегии (типичния БГ манталитет) е съвсем друг въпрос...

Но нека все пак да ти преведа, какво съм написал...

Spectre™ написа:тъй като се води, че "живеят" там..

ще рече, че тези хора по лична карта и по всякакви задлъжения към държавата се водят към Врацa, а по настоящем са решили да се преместят в София 100 човека в един апартамент, да правят каквото им скимне, без никой да може да им каже нищо, както каза BastunSelski- "както знаем настоящия адрес се вади за 5 мин. срещу 2 лева."

Преди да вкарат синята зона всеки от тях си беше докарал по една кола на улицата, която мърдаше по веднъж в седмицата, а за транспорт използваха 3те си буса, които също бяха спирани как ли не и къде ли не.. опитахме как ли не да говорим с тях, но не стана...

И повярвай ми супер тъпо е да въртиш 1 час докато успееш да паркираш на 1 км от входа си, а това си е ежедневие в центъра...

Слава богу поне за сега ограничението за 1 кола на апартамент ще остане, макар че и него искат да махнат..

batmilko написа:премести се в Дружба :idea:

:063: :063: :063: :063:

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 12 яну 2010 12:55

не бе не се правя на ударен, настоящ адрес се вади, ама това за синята зона не важи ли за адрес по лична карта или се бъркам (който не е настоящ, а постоянен) :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 12 яну 2010 14:08

адреса е по ЛК, забраната за 1 кола на апартамент също би трябвало да отпадне, ако се уважи решението на съда, доколкото знам над този съд има още максимум една инстанция, която може да вземе отношение.

"тия" от синята зона все още не го знаят официално, и днес пак си бройкаха колите. Питах ги.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”