Странно забиване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно забиване

Мнениеот the_tupan » Пон 11 яну 2010 20:42

morfei1 написа:
Няма такъв филм, забие ли.... влезе ли в сервизен режим си иска "рестрат", а той става с гасене и палене на мотора :) .

Ами не знам вече какво да си мисля! :banghead: При мен се получава точно това. В единия случай колата забива на пълна газ, след много кратко отпускане на газта и после пак пълна газ ускорява и се развърта без проблем до 4000+ об. В другия случай при максимално ускорение без да отпускам педала се усеща краткотарйна загуба на мощност(като че ли турбото спира за моомент за да си поеме въздух), след което се връща нормалното ускорение. Дали е възможно дебитомера да е заминал? Тези дни ще я карам на диагностика и ще видя дали компа е записал някакви грешки. Ако дебитомера дава занижени стойности компа записва ли грешка или проблема може да се хване само s логове в движение?

Последна промяна от the_tupan на Пон 11 яну 2010 21:09, променено общо 1 път.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 11 яну 2010 21:03

Имах подобен проблем миналата пролет, даже капнах малко тънко масло в Н75 и не се оправи напълно докато не покарах яко по магистралата за Варна и обратно с многократно ускоряване и изпреварване. Точно така се замисляше около 2800-3000 оборота. Важно е да е читав дебитомера и въздушния филтър да е нов за да се раздвижи хубаво.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 11 яну 2010 21:11

Zinoto написа:Имах подобен проблем миналата пролет, даже капнах малко тънко масло в Н75 и не се оправи напълно докато не покарах яко по магистралата за Варна и обратно с многократно ускоряване и изпреварване. Точно така се замисляше около 2800-3000 оборота. Важно е да е читав дебитомера и въздушния филтър да е нов за да се раздвижи хубаво.

:да:
Не си мислете че събуждаш се една сутрин и геометрията зацапана.Тя блокира малко по малко и последния стадий вече е сервизен режим,дотогава може леко да задържа и да прави номера на различни обороти.Сега винаги има вероятност и Н75 да прави същите мизерии и той не казва изведнъж "аз съм до тук".Тай че ръчкайте редовно и умерено както казва @sasho7373 май беше ръчкането му е майката mhihi mhihi

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 11 яну 2010 21:27

Zinoto написа:даже капнах малко тънко масло в Н75

Какъв е ефекта на маслото върху Н75? :roll: Да взема да сложа и аз малко да видим дали ще се подобрят нещата.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пон 11 яну 2010 22:25

Колега, по описаните симптоми сякаш дебитомера ти е тръгнал да си отива. Естествено, може и Н75 да ти прави мизерии.
Според мен не е от зацапана геометрия. Ако имаш начин си направи лог файл и там ще се види.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 11 яну 2010 22:38

Закачете я на ВАГКОМ и и направете логове :) .

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 11 яну 2010 23:06

Утре ще пробвам да покарам с откачен дебитомер да видим как ще се държи.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Вто 12 яну 2010 0:06

Така няма да разбереш. Ако ти беше умрял дебитомера щеше да е едно и също всеки път. А ако е тръгнал да умира е възможно да подава занижени стойности когато си иска и оттам да ти пада мощността. И морфей и аз, пък и сто теми има, направи си лог файл с някой, който има ВАГ-КОМ и ще се види.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 12 яну 2010 0:13

morfei1 написа:
garsona написа:ЕФекта е развъртане на турбината , и по този начин ще се оправи забиването , като я настъпващ до критичните се почиства сама от нагара и саждите !

Ако проблема е в H75 какво правим, как решаваме проблема :roll: ?

the_tupan написа:Ясно ми е, че проблема най-вероятно е зацапана геомертия, но въпроса ми е дали е нормално след като веднъж забие пак да си има мощност без да се налага да се гаси колата. :) :beer

Няма такъв филм, забие ли.... влезе ли в сервизен режим си иска "рестрат", а той става с гасене и палене на мотора :) .

не и при първите тди с елементарна електроника;там след няколко секунди из4акване и педала на газта пак си реагира

Потребителски аватар
sinanmetin
Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
Двигател: CBAB
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Вто 12 яну 2010 8:01

morfei1 написа:
garsona написа:ЕФекта е развъртане на

Абе аз го имам този проблем вчера като се прибирах от Разград към Варна на магистралата след 100 заби и край едвам прави 120 рестартирам колата и тръгва 120-130 без проблем и това го прави не за 1-ви път около Девня угасих колата и карах 2-3 км. на инерция. Запалих после и до Варна немаше проблеми оправи се. От къде мога да търся аз проблема евентуално. сТАВА Въпрос за пасат 1.9 тди 1Z .

Последна промяна от sinanmetin на Вто 12 яну 2010 8:02, променено общо 1 път.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Вто 12 яну 2010 8:01

the_tupan написа:
morfei1 написа:

Ами не знам вече какво да си мисля! :banghead: При мен се получава точно това. В единия случай колата забива на пълна газ, след много кратко отпускане на газта и после пак пълна газ ускорява и се развърта без проблем до 4000+ об. В другия случай при максимално ускорение без да отпускам педала се усеща краткотарйна загуба на мощност(като че ли турбото спира за моомент за да си поеме въздух), след което се връща нормалното ускорение. Дали е възможно дебитомера да е заминал? Тези дни ще я карам на диагностика и ще видя дали компа е записал някакви грешки. Ако дебитомера дава занижени стойности компа записва ли грешка или проблема може да се хване само s логове в движение?

колега преди около месец тук имах един клиент сас ауди а6 2.5тди.има6е го са6тото замисляне кам 3000об но много малко.та 4ипнах вапросното ауди и забиването стана пове4е и ве4е бе6е на 2500 2800об и колата пак грам не варве6е.4истих му турбо сменях дебитомер н75 какво ли не и ни6то накрая се оказа задрастен катализатор,така 4е няма да е ло6о ако има6 да го погледне6.ако не логове направи да се види какво го боли.успех

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 12 яну 2010 8:22

Ами катализатора отдавна е махнат.При първа възможност ще направя логове.В тази връзка някой знае ли как мога да се сдобия с ВАГКОМ, който да е съвместим с Windows Vista?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 12 яну 2010 13:33

аз ползвам версия 805,4 на windows 7 мися че върви и на виста

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Вто 12 яну 2010 19:08

да версия 805.4 на мен ми варви перфектно на вистата.направи логове и успех.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 12 яну 2010 19:32

@sinanmetin, щом си от Варна, ходи при ifidik да ти види колата :)

Върни се в “Дизелови агрегати”