ПТП+Автокаско

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
C-3PO
Автомобил:
Двигател:

ПТП+Автокаско

Мнениеот C-3PO » Вто 12 яну 2010 10:46

Дайте съвет какво да правя: :?
Снощи участвах в ПТП. Виновен бях аз - като се включвахме в движението по един булевард, при потеглянето ударих колегата пред мен,понеже гледах назад за идващи автомобили :banghead: (Не знам дали той пък не беше ударил спирачки заради този пред него... но това няма значение). Та огледахме пораженията - в тъмницата която беше на неговата кола не изглеждаше да има и драскотина, а на мойта имаше малко отчупена пластмаса от номера. Решихме, че няма причина да се разправяме с протоколи, КАТ и т.н. и се разделихме по живо, по здраво. По-късно обаче, на светло, се оказа че бронята заедно с фаровете е хлътнала 2-3cm навътре и не ми се отваря предния капак :banghead: :banghead: :banghead:
Колата има автокаско, но нали не попълнихме двустранния протокол за ПТП... и сега се чудя какво да правя. Дали да разкажа на застрахователя какво се случи в действителност или да се опитам да представя пораженията като паркинг щета (все едно някой ме е треснал и е офейкал).

Не съм си имал до сега много зимане-даване със застрахователите, та ще съм благодарен ако има някой с повече опит да ми светне лампата ;)

los_tigros

Re: ПТП+Автокаско

Мнениеот los_tigros » Вто 12 яну 2010 11:01

Ако им разкажеш не вярвам да има проблем.Винаги обаче има възможност да се направят на интересни.Тъй,че паркинг щетата е добър вариант според мен.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: ПТП+Автокаско

Мнениеот musura » Вто 12 яну 2010 11:05

Пишеш в обяснението при застрахователя, че вместо назад си тръгнал напред на паркинга и си ударил стената пред теб :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”